Framgångsrika Niklas and Friends öppnar restaurang i växande Sickla

| 14 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Det senaste året har många nya restauranger öppnat i Sickla. Näst på tur står Westerdahls by Niklas and Friends. Till våren slår de upp sina dörrar i bottenvåningen på Sickla Front, precis i början av Sicklastråket som knyter ihop Sickla med Hammarby Sjöstad.

Niklas and Friends driver sedan fem år en framgångsrik restaurang i Hammarby Sjöstad, med fokus på luncher och catering. Konceptet, New York-inspirerad mat med inspiration från medelhavet, tas nu vidare till den nya restaurangen i Sickla.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna i Sickla och vara en del av platsens utveckling. Det är otroligt mycket som händer i Sickla och det kommer att bli lite som ett mini-söder, säger Niklas Nordberg, ägare och grundare av Niklas and Friends. Vi kommer ha fortsatt fokus på luncher och catering, främst riktat mot de som jobbar i Sickla. I tillägg till det så blir det en cafédel med bra kaffe, öl, vin samt en ”Mackeria” med härliga grillade mackor och annan take away-mat.

Namnet Westerdahls by Niklas and Friends är en historisk blinkning till bageriägaren Anders Westerdahl, som i slutet av 1800-talet startade en jästfabrik i Sickla och även byggde sommarvillan Fanny Udde till sin fru Fanny. Den historiska trävillan Fanny Udde rymmer numera trädgårdscafé och bistro och är en i raden av andra nya restauranger som under det senaste året har öppnat längs det nya Sicklastråket. I den gamla Formalinfabriken finns ett kafferosteri med tillhörande kaffebar och restaurang. Robin Delselius Bageri, Brillo Pizza och Bastad Burger är andra som öppnat i de industrihistoriska kvarteren, sida vid sida med etablerade restauranger såsom Urban Deli och asiatiska Noé.

– Niklas and Friends är ett fantastiskt tillskott i Sickla, inte minst för alla de som arbetar här. Vi vill ju skapa en härlig och inspirerande stadsdel med många och bra restauranger av olika slag. Det ska finnas något för alla, oavsett om man arbetar, bor, studerar eller bara besöker Sickla. Det är otroligt kul att vi trots ett år med pandemi ser att så många satsar på Sickla och delar vår vision för platsen, säger Robert Otterstål, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Sickla.

Idag arbetar 8 000 personer i Sickla och fram till 2030 kommer de industrihistoriska kvarteren att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder.

Nacka, 2021-10-14
Atrium Ljungberg AB (publ)

För mer information kontakta:
Marianne Perslow, kommunikationschef, Atrium Ljungberg, 070-341 54 21, [email protected]

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1 miljon kvadratmeter värderade till 48 miljarder kronor. I våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande cirka 38 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat som ATRLJ-B.ST på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *