Connect with us

Marknadsnyheter

Framtidens vård är uppkopplad

Published

on

Digitalisering spelar en viktig roll i utvecklingen av vården eftersom behovet av att göra mer med mindre är större än någonsin. Möt Charlotte Enlund, som leder det team på Getinge som arbetar med att koppla upp vården genom avancerad teknik som i slutändan möjliggör bättre vård.

 

– Digitalisering handlar om att använda avancerad teknik för att spara tid, göra sig av med onödig administration och göra livet enklare, säger Charlotte Enlund.

Hon började på Getinge för några år sedan och leder initiativ för digitala lösningar och tjänster vilket även inkluderar ett team som arbetar med effektivitetslösningar för sjukhus.

– Vi tillhandahåller system för operationssalar, intensivvårdsavdelningar, sterilcentraler och andra sjukhusavdelningar genom att koppla upp produkter eller erbjuda IT-lösningar. Dessutom erbjuder vi effektivitetslösningar till våra Life Science-kunder, berättar Charlotte.

Enligt henne finns det många fördelar med att digitalisera vården.

– För vårdpersonalen innebär det till exempel förenklade arbetsdagar som är bättre planerade. Mindre manuell samordning, bättre resursanvändning för det som betyder mest och enklare sätt att estimera saker. För patienter och anhöriga innebär det ökad trygghet, mindre oro och kortare väntetider.

I framtiden är Charlotte säker på att fler system inom vårdinrättningar kommer att vara uppkopplade – det handlar om interoperabilitet som kopplar samman utrustningen som en helhet.

– När detta händer kopplar vi upp big data från många olika källor. Över tid kommer denna datapool att hjälpa oss att hitta nya lösningar – nya sätt att utveckla kvaliteten på vården. Vi fokuserar på människorna, det vill säga vårdpersonalen. Genom att förstå deras behov kan vi skapa lösningar som underlättar deras arbetsdagar och som bidrar till en mer hållbar vård för kommande generationer.

En av de unika lösningarna i Getinges portfölj är T-DOC, ett världsledande system för hantering av sterilförråd och en spårbarhetslösning för kirurgiska instrument som gör hela sjukhusflödet mer effektivt. När systemet lanserades för 25 år sedan var det en unik lösning på marknaden.

– Systemet kan hjälpa till att säkerställa fullständig spårbarhet av instrument och optimerad användning av instrument och enheter. Det ser även till att instrument levereras i tid för varje operation. Det som är så fantastiskt med T-DOC är att programvaran är så omfattande och har utvecklats så konsekvent genom åren att den idag kan anpassas till vilken sjukhusinstallation som helst. När vården utvecklas, utvecklas även våra lösningar.

En annan pålitlig lösning är Torin, som hjälper till att möta de komplexa kraven i dagens hantering av operationssalar. Programvaran optimerar planeringen i operationssalen med snabb och pålitlig schemaläggning av operationer. De senaste åren har ansträngningar gjorts för att utveckla lösningen ytterligare, vilket har lett till lanseringen av ett simulerings- och planeringsverktyg vid namn Torin OptimalQ.

– Vi lanserade det förra året som ett svar på den världsomfattande utmaningen att minska eftersläpningarna inom planerad kirurgi i pandemins efterdyningar. Vårt team kom på den här innovationen genom att titta på hur vi kan använda våra omfattande data och den kunskap vi har om effektiv operationsplanering.

Både T-DOC och Torin har utvecklats i nära samarbete med kunder vilket Charlotte anser är avgörande för IT-innovationer.

– Vi måste känna till deras miljö och hur deras processer ser ut för att kunna tillföra mer värde i deras arbete. Vår kundtjänst är också öppen dygnet runt för att hjälpa till att lösa utmaningar. Med Getinge Online – vårt digitala tjänsteerbjudande – tillhandahåller vi service på distans och ser till att utrustningen ständigt är igång, vilket har varit särskilt användbart under pandemin.

Getinges lösningar är specifika men de bidrar alla till en komplett lösning för sjukhusflödet. Utrustningen är ofta integrerad med lösningar från andra leverantörer för att se till att kunden inte ska behöva anpassa sig till sina nya investeringar, utan tvärtom.

– Om vi ska kunna skapa verkliga förbättringar behöver vi ett öppet ekosystem där vi samarbetar och delar kunskap med partners och andra leverantörer. Som jag ser det, är det här vi kan skapa störst värde.

Om Charlotte

Bor i: Köpenhamn, Danmark.

Började på Getinge: År 2019.

Definierar digitalisering som: En omvandling där IT-verktyg används för att underlätta arbetet.

Bästa digitala innovation: En hårdvaruutveckling; datorers processorkraft.

Läs mer om uppkopplad vård och Getinges lösningar

 

Mediakontakt:

Anna Appelqvist, VP Corporate Communications
Tel.: +46 (0)10-335 5906
E-post: anna.appelqvist@getinge.com

Om Getinge

Fast övertygade om att alla människor och alla samhällen bör ha tillgång till bästa möjliga vård förser Getinge sjukhus och institutioner verksamma inom Life Science-området med produkter och lösningar vars syfte är att förbättra kliniska resultat och optimera arbetsrutiner. Bland annat erbjuder företaget produkter och lösningar för intensivvård, kardiovaskulära procedurer, operationssalar, sterilgodshantering och Life Science. Getinge har över 10 000 medarbetare världen över och företagets produkter säljs i över 135 länder.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Umeå, 20 april 2024 

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (“Kinda Brave”) publicerar årsredovisning och revisionsberättelse för 2023 enligt bilaga. 
 
 
För mer information, vänligen kontakta:  

ir@kindabrave.com

www.kindabrave.com

 
 
Följ gärna oss på Linkedin:  

https://www.linkedin.com/company/kinda-brave/

 
 
Om Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) 

Kinda Brave är en modern spelkoncern, fokuserat på att förvärva, äga och utveckla spelstudios och immateriella rättigheter, samt utveckla en division inriktad mot förläggning av speltitlar från tredjepart. Idag består Bolaget av fyra spelstudior och ett mindre förläggarteam. Kinda Braves vision är att skapa en unik underhållningsgrupp, med starka immateriella rättigheter inom olika områden, inklusive TV-serier, filmer och serietidningar. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

BioArctic och Eisai ingår forskningsutvärderingsavtal avseende BAN2802

Published

on

By

Stockholm, Sverige den 20 april 2024 – BioArctic AB (publ) (Nasdaq Stockholm: BIOA B) meddelade idag att BioArctic AB och Eisai Co., Ltd., ingått ett samarbetsavtal avseende BAN2802, en potentiell ny behandling som kombinerar BioArctics egenutvecklade BrainTransporter™-teknologi med en läkemedelskandidat mot Alzheimers sjukdom. Vid slutet av samarbetet kommer Eisai att utvärdera den data som genererats och besluta om de vill utnyttja en option att licensiera BAN2802 för behandling av Alzheimers sjukdom.

BioArctic och Eisai har sedan 2005 ett långvarigt samarbete gällande utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. Samarbetet har lett fram till Leqembi® (lecanemab) – världens första godkända[1] läkemedel som visat sig bromsa utvecklingen av tidig Alzheimers sjukdom. Det nya samarbetet bygger på företagens gemensamma kunskap inom Alzheimers sjukdom. Kostnader för forskningsutvärderingsprogrammet kommer att delas mellan bolagen och programmet kommer att utvärdera vad som skulle kunna bli nästa generations sjukdomsmodifierande behandling för Alzheimers sjukdom.

– Jag är mycket glad över att vår Brain Transporter-teknologi fortsätter att utvecklas väl och att vi nu ingått detta första avtal där denna teknik används. Teknologin har en stor potential att kunna förbättra många olika läkemedelsprojekt och hjälpa företag i deras strävan att utveckla läkemedel mot hjärnans sjukdomar, sa Gunilla Osswald, vd på BioArctic. Eisai har varit en värdefull partner till BioArctic under de senaste två decennierna, och vi är mycket glada över att förlänga och fördjupa vår relation genom detta nya forskningssamarbete med BAN2802. Tillsammans har vi tagit fram lecanemab, den första fullt godkända sjukdomsmodifierande behandlingen vid Alzheimers sjukdom i USA, Japan och Kina och vi ser fram emot att fortsätta vårt givande samarbete och leda utvecklingen av nästa generations läkemedel för att hjälpa patienter med den här förödande sjukdomen.

BioArctics egenutvecklade BrainTransporter-teknologi hjälper till att transportera biologiska läkemedel över blod-hjärnbarriären in i hjärnan. Tekniken har potential att medföra snabbare och starkare effekt av behandlingar riktade till hjärnan, samtidigt som den minskar behandlingsbördan för både patienter och samhället. BrainTransporter-teknologin är en viktig del i BioArctics hållbarhetsarbete och bolagets strävan efter att kontinuerligt förbättra klinisk och kommersiell nytta.

Detta pressmeddelande berör en läkemedelskandidat under utveckling och avser inte att förmedla några slutsatser gällande effekt och säkerhet. Det finns ingen garanti för att denna läkemedelskandidat vare sig kommer att slutföra det kliniska utvecklingsprogrammet eller erhålla godkännande av relevanta myndigheter.

Denna information är sådan information som BioArctic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 april 2024, kl. 09.40 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Oskar Bosson, VP Communications and Investor Relations 
E-mail: oskar.bosson@bioarctic.se  
Telefon: +46 70 410 71 80 

Om samarbetet mellan BioArctic och Eisai  
BioArctic har sedan 2005 ett långsiktigt samarbete med Eisai kring utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. De viktigaste avtalen är utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen lecanemab som ingicks 2007 och utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen Leqembi back-up för Alzheimers sjukdom som ingicks 2015. 2014 ingick Eisai och Biogen ett gemensamt utvecklings- och kommersialiseringsavtal som innefattar lecanemab. Eisai ansvarar för den kliniska utvecklingen, ansökan om marknadsgodkännande och kommersialisering av produkterna för Alzheimers sjukdom. BioArctic har rätt att kommersialisera lecanemab i Norden och för närvarande förbereder Eisai och BioArctic en gemensam kommersialisering i regionen. BioArctic har inga utvecklingskostnader för lecanemab inom Alzheimers sjukdom och har rätt till betalningar i samband med myndighetsgodkännanden och försäljningsmilstolpar samt royalties på den globala försäljningen.  

Om BioArctic AB  
BioArctic AB (publ) är ett svenskt forskningsbaserat biofarmabolag med fokus på innovativa läkemedel som kan fördröja eller stoppa sjukdomsförloppet av neurodegenerativa sjukdomar. Företaget ligger bakom Leqembi® (lecanemab) – världens första läkemedel som bevisat bromsar sjukdomsutvecklingen och minskar den kognitiva försämringen vid tidig Alzheimers sjukdom. Leqembi har utvecklats i samarbete med BioArctics partner Eisai, som ansvarar för kommersialisering och regulatoriska processer globalt. Utöver Leqembi har BioArctic en bred forskningsportfölj med antikroppar mot Parkinsons sjukdom och ALS samt ytterligare projekt mot Alzheimers sjukdom. I flera av projekten används bolagets egenutvecklade teknologiplattfrom BrainTransporter™ som hjälper till att förbättra transporten av antikroppar in i hjärnan. BioArctics B-aktie (BIOA B) är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information, besök www.bioarctic.com.

[1] Godkänt i USA, Japan och Kina.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nu lanseras Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal

Published

on

By

Statens fastighetsverk, logotyp.

    

Att berätta om de natur- och kulturmiljöer som Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar är en viktig del av myndighetsuppdraget. Den 20 april lanseras den nya strömningstjänsten Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal, så att hela Sverige ska kunna ta del av berättelserna.

    

Det finns många sevärda platser i SFV:s förvaltning. De är spridda från norr till söder och är – i den mån de går att hålla öppna – ofta välbesökta av dem som bor inom rimliga avstånd. Nu skapas möjligheten för fler att ta del av dessa skatter.

         Våra fastigheter är allas angelägenhet och målet är att de ska engagera ännu fler genom kunskap, spännande berättelser och intagande miljöer, säger generaldirektör Max Elger.

För dem som inte har möjlighet att fysiskt besöka fastigheterna har SFV via bland annat filmer och podd försökt nå ut till fler. Nu förenas resultatet i Sevärt, en öppen playtjänst med strömmat material om SFV:s natur- och kulturmiljöer. Tittarna får följa med in i hantverkares verkstäder, se hemliga rum, uppleva historiska trädgårdar och besöka många andra sevärdheter.

Lanseringen sker den 20 april. Plattformen kommer sedan kontinuerligt att fyllas på med nytt innehåll. Tanken är att Sevärt också ska kunna innehålla material i samarbete med andra aktörer.

Under Stockholms kulturnatt passar Statens fastighetsverk även på att öppna upp ett sevärt, hemligt rum – det gamla vattentornet på Skeppsholmen. Där blir det filmvisning, liveinspelning av podden På plats i historien och popcorn.

För mer information kontakta

Maria Uggla, pressekreterare

010-478 76 00

073-332 22 14

maria.uggla@sfv.se

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.