Connect with us

Marknadsnyheter

Framträdande terapeut tar striden mot stress och psykisk ohälsa till ny nivå

Published

on

Med över ett decenniums erfarenhet, ett engagemang för helhetssyn på hälsa och ett personligt förhållningssätt till stress och psykisk ohälsa, framträder Björn Rudman som en pionjär inom området för stressrelaterad psykisk ohälsa.

Med sin unika kombination av personlig erfarenhet och professionell expertis har Björn Rudman etablerat sig som en av de mest eftertraktade terapeuterna inom området för stressrelaterad psykisk ohälsa. Genom att dela sin kunskap och verktyg på Instagram till över 42 000 följare och i sin populära podcast ”Stress och utmattning”, som har över 50 000 nedladdningar per månad, strävar Björn efter att hjälpa så många som möjligt att uppnå bättre välbefinnande.

Som grundare av stressrehabonline.se, erbjuder Björn samma nivå av stöd och vägledning online som hen gör för sina patienter ansikte mot ansikte. Denna tillgänglighet är särskilt viktig i en tid där stress och psykisk ohälsa är allt mer framträdande i samhället.

Med över 1000 timmars patienttid under förra året ensam, och en egen resa genom stressrelaterad diabetes typ 2 och ADHD, är Björn Rudman inte bara en expert – han är också ett levande exempel på att förbättring är möjlig. Patienterna vittnar om märkbara förbättringar i energinivåer, livsbalans och interna välbefinnanden, ofta efter bara några veckor.

vVad som särskiljer Björn från andra terapeuter är hans holistiska synsätt, kombinationen av olika terapiformer anpassade till varje individ, och insikten om att självhjälpsverktyg kan vara kraftfulla för att hantera stress och utmattning på egen hand.

Björn Rudman är en återkommande expert i traditionell media och bidrar regelbundet med sin expertis i artiklar relaterade till hälsa, ohälsa, psykisk hälsa, stress och utmattning. Hen är särskilt intresserad av att nå ut till journalister och skribenter som fokuserar på dessa områden, för att sprida medvetenhet och erbjuda lösningar på utmaningar som berör så många.

Kontaktinformation

Epost: bjorn@rudmanconsulting.se
Tel: +46 723244416

Kontaktinformation

Epost: bjorn@rudmanconsulting.se
Tel: +46 723244416

Björn Rudman, expert inom stresshantering och psykisk Hälsa Som en framstående terapeut med över ett decenniums erfarenhet är Björn en ledande kraft inom hantering av stressrelaterad psykisk ohälsa. Med en personlig resa som inkluderar övervinning av stressrelaterad diabetes typ 2 och hantering av ADHD, kombinerar Björn Rudman personlig erfarenhet med professionell expertis för att erbjuda verklig förståelse och stöd. Hen har etablerat en stark närvaro online med över 42 000 följare på Instagram och en populär podcast, ”Stress och utmattning”, med över 50 000 nedladdningar per månad. Hen är också grundaren av stressrehabonline.se, en plattform skapad för att tillgängliggöra effektiva stresshanteringsverktyg och tekniker för en bredare publik. Genom sitt holistiska synsätt och en kombination av olika terapiformer, har Björn Rudman hjälpt många att uppnå ökad energi, bättre balans och förbättrat mående. Hen är en eftertraktad expert inom traditionell media, där han bidrar med insikter och råd i ämnen som rör hälsa, psykisk ohälsa, stress och utmattning. www.bjornrudman.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.