Fredrik Birging och Titti Schultz leder riksfinalen av P4 Nästa

| 6 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Fredag den 26 augusti direktsänds riksfinalen av musiktävlingen P4 Nästa i P4 under ledning av Titti Schultz och Fredrik Birging. På scen kommer de åtta finalisterna att tävla om förstaplatsen i P4 Nästa. P4 Nästa riksfinal 2022 sänds från Västerås konserthus och evenemanget sker i samarbete med Västmanlandsmusiken.


Titti Schultz och Fredrik Birging programleder den direktsända riksfinalen av P4 Nästa från Västerås konserthus den 26 augusti och evenemanget sker i samarbete med Västmanlandsmusiken. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Från och med lördagen den 6 augusti kan P4-lyssnarna rösta på de åtta finalister som gått vidare till riksfinalen i Västerås den 26 augusti. Finalisterna är:

Finalist 1: They don’t care about us now – ATRON, P4 Kalmar
Finalist 2: Kyssar & skit – FRED P4 Örebro
Finalist 3: Tusen mil emellan oss – LEO BERG, P4 Halland
Finalist 4: Dream on – MAJA JAKOBSSON, P4 Kristianstad
Finalist 5: The day our music died – ANDY & THE ROCKETS, P4 Dalarna
Finalist 6: Gör slut med henne, var med mig – IDA WIKLUND, P4 Stockholm
Finalist 7: 2slow – ASTIAN, P4 Göteborg
Finalist 8: Home – TIFFANY LORENTZ, P4 Jönköping

Under riksfinalen i Västerås konserthus uppträder även gästartisterna Arvingarna, M.W (förra årets vinnare av P4 Nästa) samt Faith Kakembo som både deltagit i Melodifestivalen och P4 Nästa.

Fredrik Birging
Fredrik Birging är reporter och programledare på P4 Västernorrland. Han arbetade tidigare som programledare på RIX FM, Lugna Favoriter och Star FM. Han har även setts på TV 3 i program som Du är vad du äter samt som nyhetsankare på Aftonbladet TV. Han medverkade också i humorprogrammet Godafton Sverige 2003.

Titti Schultz
Titti Schultz programleder sedan 2017 Sveriges största aktualitetsprogram, P4 Extra. Hon började sin radiokarriär inom närradion, gick sedan vidare till RIX FM som nyhetspresentatör 1994. 1998 började hon som programledare på Rix MorronZoo där hon jobbade fram till 2013. Från 2014 till juli 2016 hördes Titti Schultz i Vakna med NRJ.

Om P4 Nästa
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister/grupper från hela Sverige. Under våren och sommaren har P4:s lokala kanaler genomfört finaler av P4 Nästa och med publikens och jurygruppers hjälp korat lokala vinnare. Åtta lokala vinnare har sedan har valts ut av en jurygrupp som slutliga tävlande i riksfinalen i Västerås konserthus den 26 augusti som direktsänds i P4. Röstningen inleds kl. 13.00 den 6 augusti och sträcker sig fram till riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4.

P4 Nästa riksfinal 2022 sänds från Västerås konserthus den 26 augusti och evenemanget sker i samarbete med Västmanlandsmusiken.

Mer info om P4 Nästa finns på sverigesradio.se/p4nästa

Pressbild Titti Schultz och Fredrik Birging: https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/547zoqxbee

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kontakt

Maths Broborg
Projektledare P4 Nästa
[email protected] 
070 624 56 44

Susanna Mörner
Pressansvarig P4 Nästa
[email protected]
070-0839737

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.