Freja eID gör pilotprojekt kring att betala med ansiktet

| 4 juni, 2021 | 0 kommentarer

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man kommer delta i ett pilotprojekt för att skapa en lösning där individer ska kunna använda sitt ansikte som verifiering vid en elektronisk betalning. Projektet drivs av Funktionsrätt Skåne som var en av fyra vinnare i Post och telestyrelsens (PTS) innovationstävling Betaltjänster för alla. 

Allt fler betalningar blir digitala och för de som har förmåga att hantera de digitala verktygen innebär det att livet underlättas. För de som inte kan eller får hantera dessa verktyg blir effekten den motsatta; i takt med teknikutvecklingen försvinner också möjligheten att betala med kontanter och då hamnar stora grupper utanför. Det aktuella projektet syftar till att lösa detta genom att en användare kan verifiera en digital betalning med sitt ansikte, oavsett plattform. Projektet drivs av Funktionsrätt Skåne i samarbete med Nordic Accessibility Group/Begripsam och Freja eID Group.

Thomas P Larsson, Kanslichef Funktionsrätt Skåne kommenterar:

”Vi ser ju hur personer med funktionsnedsättningar ofta har svårt att få mobilt BankID, samtidigt som allt fler tjänster kräver detta för att betala, till och med så enkla saker som att köpa en bussbiljett. Tack vare stödet från PTS kan vi nu tillsammans med Freja och Begripsam ta fram en prototyp för hur man kan göra en biljettbetalning i kollektivtrafiken som inte exkluderar någon.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Vi kan inte fortsätta att digitalisera samhället baserat på att alla har en e-legitimation kontrollerat av ett antal banker och som kräver att du som samhällsmedborgare är kund i en viss bank. I detta projekt tar vi ytterligare ett steg mot att bryta monopolet. Men projektet hjälper oss också att flytta fram Frejas positioner som en nyckelspelare inom digitala betalningar och innovativa fintech-lösningar.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post:
[email protected]

Om Freja eID Group
Freja eID Group AB (publ) utvecklar produkter och tjänster för digital identifiering. Verksamheten består av den internationellt skalbara e-legitimationen Freja eID samt säkra fulfilmenttjänster. Företaget har kontor i Sverige och Serbien. Freja eID Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Erik Penser Bank AB är Freja eID Groups Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till [email protected]. För ytterligare information: www.frejaeid.com | 
Finansiell information Freja eID Group AB (publ)

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *