Connect with us

Marknadsnyheter

Frida Malmgren aktuell med fängslande historiebok för mellanåldern

Published

on

Hur gör man historien levande för mellanstadiebarn? Jo, man sammanfattar krångliga och långa historiska skeenden i seriestrippar och kopplar historiska händelser till personliga livsöden. I författaren och serietecknaren Frida Malmgrens kommande bok Alla tiders uppfinnare och vetenskapare förklaras och beskrivs renässansens Europa och framväxten av den moderna tiden på ett nyfiket och lättillgängligt sätt. 

Frida Malmgren porträtterar uppfinnare, regenter och tänkare, djupdyker i toalettens historia, berättar om Mercators rättvisande kartprojektioner, samt reder ut hur Gutenbergs tryckpress förändrade Europa. Renässansen, (ca 1300–1600), kan sammanfattas som när “allt börjar”.   

”Jag upphör aldrig att fascineras av tanken på en tid där gemene man inte kunde läsa och även kungligheter ägde max ett handfull böcker, och vilken revolution som boktryckarkonsten var. Den förändrade inte bara den stora världen i ett rasande tempo, utan förändrade oss som människor. Och det är väl därför renässansen, denna brytpunkt där den moderna tiden växte fram, är så spännande”, säger Frida Malmgren.  

Givetvis har mästaren Leonardo da Vinci fått ett kapitel, likaså Galileo Galilei, jämte mindre kända namn så som Orban, Sir John Harington och Filippo Bruneleschi.  

“Jag ville att personerna i boken inte bara hade en viktig uppfinning, utan att de även tillsammans förklarar framväxten av den moderna tiden. Därför är några spännande, mer okända namn med, som Mercator och Orban. Mercator till exempel, skapade det än idag vanligaste sättet att göra kartprojektioner, vilket var avgörande för de sjöfarare som vid den här tiden började segla jorden runt”.  

Om Frida Malmgren  

Uppväxt i Lund men bor nu i Stockholm. Utbildad psykolog och skapare av serien Tjejerna på höjden som publicerats i bland annat Metro, studenttidningen Lundagård och Aftonbladet. Frida har skrivit romance ihop med systern Linnea Malmgren (Alicias val utkom 2019), samt illustrerar bokserien Hemliga klubben, skriven av Johanna Schreiber. Sedan hösten 2015 medverkar Malmgren även som relationsexpert på Aftonbladet TV.  

Boka intervju och beställ rec-ex:

Ragnhild Glimregn, mediakontakt och projektledare 

ragnhild.glimregn@bonnierforlagen.se

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.