Frida Nilsson blir ny stadsdirektör i Sundbybergs stad

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

Frida Nilsson blir Sundbybergs nya stadsdirektör. Det beslutades av kommunstyrelsen idag.

– Jag är säker på att Frida Nilssons kunskaper och kompetens är helt rätt för att föra Sundbyberg in i framtiden. Jag ser framemot att jobba tillsammans och utveckla vår underbara stad.  Varmt välkommen Frida! säger Peter Schilling (S) Kommunstyrelsen ordförande

Frida har gedigen erfarenhet från starka utvecklingskommuner. Hon kommer närmast från Nykvarns kommun där hon varit kommundirektör i 4 år. Innan dess arbetade hon bland annat som kommunjurist och sektorchef i Värmdö kommun. Frida är utbildad jurist specialiserad på offentlig rätt. I Sundbyberg väntar spännande utmaningar på flera områden.

– Jag är hedrad, stolt och glad över att få komma till Sundbyberg och ser fram emot att få bidra till Sundbybergs fortsatta utveckling.  Det är ett väldigt spännande uppdrag med många stimulerande utmaningar och möjligheter.  Jag ser särskilt fram emot att leda det fortsatta arbetet med hållbar stadsutveckling mot ett ännu vackrare och tryggare Sundbyberg. Staden måste fungera även under byggtiden och utvecklingen ska ske i samklang mellan staden, näringslivet och sundbybergarna, säger Frida Nilsson, blivande stadsdirektör i Sundbybergs stad.

Utöver rollen som stadsdirektör kommer Frida axla ansvaret som vd för koncernen Sundbybergs stadshus AB, som omfattar dotterbolagen Förvaltaren, Lokalfastigheter, Sundbyberg avfall och vatten, Sundbybergs stadsnätsbolag och Sundbybergs bredband. Bolaget ansvarar också för stadsutvecklingsprojektet ”Sundbybergs nya stadskärna”, som syftar till att omhänderta de exploaterings- och utvecklingsmöjligheter som skapas i samband med att Mälarbanan byggs ut från Tomteboda till Kallhäll och läggs i tunnel genom centrala Sundbyberg, vilket öppnar för den nya stadskärnan.

Frida Nilsson tillträder tjänsten som stadsdirektör och vd för SSAB den 1 januari 2023.

För mer information, kontakta: Elina Yli-Torvi, pressansvarig Sundbybergs stad tel 08-706 85 75 eller via [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.