Frisk från bihålebesvär efter tandbehandling

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Långvariga bihålebesvär kan orsakas av infektioner i käkbenet. Lennart Gottnersson är en av de drabbade som under flera tiotals år gått omkring med svåra infektioner som satt ner livskvaliteten. Efter sex operationer i käkbenet är han nu helt fri från bihålebesvären. 

Lennart Gottnersson är en av dem som varit sjuk under mycket lång tid på grund av infektioner i tänder och käkar. Han har varit hos mängder av specialister både tandläkare och läkare, som inte kunnat hitta några fel. Tandläkarna till och med menade att det var psyket som spökade.

Läkarna tog dock hans svåra bihålebesvär på stort allvar. När långvariga antibiotikakurer inte hjälpte opererades han flera gånger, men inte heller det gav lindring. Till slut hamnade han hos tandläkare Irene Brednert Jonsson som såg att hans käkben var helt ”ruttet”.

Hon fann infektioner på flera olika ställen, vilket påvisades via vävnadsprover som skickades till USA för analys. Hon tog också bakterieprover som DNA-typades.  Inte mindre än sex operationer genomgick Lennart för att bli av med all infekterad vävnad i käkbenet. Behandlingen gjorde honom helt fri från bihålebesvären.

Tillsynsmyndigheten IVO anser att de stora ingrepp Lennart genomgått är stympande. Men faktum är att tandläkarens behandling gjort honom helt frisk från bihålebesvären, som i mycket hög grad satte ner livskvaliteten.

Ingen annan läkare eller tandläkare förstod vad det handlade om. Än märkligare tycker Lennart det är att behandlande tandläkare nu är anmäld av IVO för att inte arbeta enligt ”vetenskap och beprövad erfarenhet”. Detta trots mängder av provtagningar, som ingen annan vårdgivare ens kom på tanken att ta. 

– Myndigheternas agerande är verkligen märkligt, säger Lennart.

 Läs Lennarts historia här.  
Kontaktuppgifter till Lennart Gottnersson: Tel 0703 11 44 42 eller epost [email protected]
 

Till fler liknande berättelser.
Problem med rotfyllningar och käkinfektioner är inte ovanligt. Tyvärr visar samtliga berättelser att tandläkare sällan upptäcker problemen och att patienterna ofta blir psykförklarade och inte sällan dåligt bemötta i vården. Tydligare instruktioner från Socialstyrelsen skulle minska risken för långvariga besvär på grund av infektioner i käkbenet. 
Till Tobbes berättelse
Till Lisbeth Svenssons berättelse tel till Lisbeth 0730 51 09 41
Till Siv Evebys berättelse
Till Lenas berättelse
Till Anettes berättelse
Till Agdas berättelse
Till Pers berättelse

Ann-Marie Lidmark
ordförande
[email protected]

Tel 070 7427957

Tandhälsoförbundet (Tf) är medlem i Funktionsrätt Sverige och arbetar för en mer jämlik och hälsosammare tandvård. Tandvården ska självklart ha samma högkostnadsskydd som sjukvården. Tf:s medlemmar har besvär av dentala material, rotfyllningar, tandlöshet eller andra problem som har sitt ursprung i tänderna. Många har svåra funktionshinder.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *