Friskis&Svettis Stockholm bjuder på 6 sätt att få till träningen i sommar

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

7 av 10 svenskar planerar att träna minst en gång i veckan i sommar, visar en ny Sifo-undersökning. Friskis&Svettis Stockholm satsar nu stort på att möta träningssuget. Utökade öppettider, ett 30-tal träningsformer utomhus och möjlighet att träna i hela Stockholmsregionen är några av inslagen. Här är sex sätt att få till träningen i sommar – när, var och hur det passar! 
 

I sommar vill svenska folket röra på sig. Det framgår tydligt av en undersökning som Kantar Sifo nyligen gjort på uppdrag av Friskis&Svettis. 1 072 personer har svarat på frågan ”Hur mycket planerar du att träna i sommar?”. 7 av 10 svarar att de planerar att träna en gång i veckan eller mer. Resultatet är jämnt fördelat i olika åldersgrupper. 

– Det är glädjande att se att så många vill skapa goda träningsvanor, inte minst eftersom flera tidigare undersökningar visat att många har tappat sina rörelsemönster och rutiner under pandemin. Vi satsar nu på att hjälpa stockholmarna att hitta tillbaka till träningen och därmed få fler att må bättre, kommenterar Mia Qwärnström, verksamhetschef på Friskis&Svettis Stockholm.

  

6 sätt att hitta sommarträningen som passar dig 

1. Träna på fler tider. Flera av Friskis Stockholm anläggningar har nyligen utökat sina öppettider, så att du kan träna från tidig morgon till sen kväll. I och med att öppettiderna på anläggningarna i Abrahamsberg och Orminge nyligen har utökats kan du träna 05-24 söndag-torsdag och 05-21 fredag-lördag på åtta av föreningens anläggningar. Även de åtta andra anläggningarna har generösa öppettider. Läs mer om flexibla öppettider.

2. Träna på fler platser. Under sommarmånaderna bjuder Friskis Stockholm, i samarbete med andra Friskisföreningar i regionen, på en generös sommarbonus. Från 1 juni-31 augusti kan du som tränar hos Friskis Stockholm även träna gratis på 13 andra Friskisföreningar, från Norrtälje till Nynäshamn. Läs mer om sommarbonusen.

3. Träna i stadens parker. Under sommarmånaderna bjuder Friskis Stockholm på extra mycket uteträning, runtomkring i staden. Utbudet är brett – det finns ett 30-tal olika träningsformer utomhus att välja bland! Pass anordnas runtomkring i stadens parker: Rålambshovsparken, Kronobergsparken, Tantolunden, Humlegården, Lillsjöparken, Skytteholmsparken, Sickla Sjö, parken vid Etnografiska museet och utegymmet vid Eriksdalsbadet för att nämna några. Dessutom erbjuds varje vecka löparpass där du får pepp och möjlighet att utveckla din löpning. Boka utepass här.

4. Träna var du vill. Ladda ner träningsappen Friskis Go och få inspiration att träna när och var du vill. I appen finns olika typer av träningsprogram, träningstips, utmaningar och tävlingar – en källa att ösa ur för peppande och varierad träning. Med hjälp av Friskis Go kan du också logga och planera din träning. Appen ingår för Friskismedlemmar medan icke-medlemmar kan abonnera. Läs mer om Friskis Go.

5. Träna med kompisar. Alla som tränar hos Friskis Stockholm får numera bjuda med hur många kompisar de vill på en veckas provträning. Passa på att komma i gång med en träningspartner i sommar. Kompisarna får en kompisvecka per kalenderår, hämtar ut sina provträningskort på en anläggning och kan då boka pass. Läs mer om kompisveckan.

6. Häng på sommarkampanjen. Om du inte redan är med i Friskis Stockholm är det här ett bra tillfälle att börja utnyttja de ovanstående möjligheterna. Just nu bjuder Friskis Stockholm på all träning – ute, inne och digitalt – fram till 1 augusti vid köp av årskort. Mer om sommarkampanjen.

För mer information, kontakta Josefin Engfelt
PR-ansvarig, +46 708 48 81 82, [email protected]

Om Friskis&Svettis 
Friskis&Svettis är en folkrörelse med över en halv miljon medlemmar. Vi finns för att ge alla som vill möjlighet att hitta sin egen rörelseglädje. Vi vet att det krävs både rörelse, glädje och gemenskap för att människor ska må bra. Alla tre delar behövs. Tanken är grundläggande i Friskis&Svettis idé, och är precis lika viktigt idag som när föreningen startades 1978. 

F&S Stockholm är Sveriges största idrottsförening som drivs av 1400 ideella funktionärer och 130 medarbetare på 16 träningsställen runt om i Stockholm. Vårt mål är att beröra varje stockholmare och få hela Stockholm i rörelse. Genom vår undersökning Friskisindex mäter vi hur bra stockholmarna mår utifrån rörelse, glädje och gemenskap. All rörelse räknas! 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.