Genombrott för OptiCept i Kina – tecknar säljorder för oliveCEPT värd 1,7 MSEK

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

OptiCept Technologies har idag ingått ett kontrakt med den kinesiska olivoljeproducenten LongNan Tianyuan Olive Oil Technology, avtalet gäller en oliveCEPT modell THOR till ett totalt ordervärde av 1,7 MSEK. 

Maskinen har under en period utvärderats i Kina och resultaten leder nu till en skarp säljorder. Affären har genomförts av OptiCepts kinesiska organisation och maskinen planeras fortsatt vara i produktion under nästa säsong 2022. Detta blir den första installationen av oliveCEPT i Kina och förväntas av OptiCept bli ett genombrott för teknologin i landet. 

Vi är mycket nöjda med detta avtal, trots reserestriktioner har vi lyckats slutföra detta med vår kinesiska organisation i spetsen. Det här är ett viktigt genombrott på den kinesiska olivmarknaden som är under kraftig expansion. Olivträd motsvarande en yta av Andalusien har planterats i Kina och mycket olivolja kommer att produceras i landet inom en snar framtid. Att redan nu vara på plats med vår teknologi ger oss en bra möjlighet att slutföra fler affärer i Kina”, Säger Johan Möllerström, VD, OptiCept Technologies. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

Johan Möllerström, VD  

+46 768 86 81 78  

[email protected]

Eller  

Ulf Hagman, Styrelseordförande  

+46 733 63 63 80  

[email protected]

OptiCept Technologies AB (publ), 556844-3914 förser livsmedels-och växtindustrin med högteknologiska lösningar som bidrar till en mer hållbar värld och möjliggör klimatsmart ekonomisk tillväxt. OptiCept optimerar biologiska processer – Ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet, minskat avfall och förbättrad kvalitet (smak, doft, färg, näringsinnehåll) hos slutprodukten. Teknologins positiva effekter ger såväl ekonomiska fördelar för kunden, bättre produkter för konsumenten och mindre påverkan på vår miljö.   

Genom patenterad teknologi inom PEF (pulsed electric field) och VI (Vacuum Infusion), öppnar vi upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiCepts vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och PlantTech.   

Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 83 00 eller [email protected] 

Denna information är sådan information som OptiCept Technologies AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 januari 2022. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.