Getinge publicerar Ethics & Compliancerapport

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

För att sammanfatta Getinges aktiviteter inom etik- och complianceområdet släpper företaget idag sin första rapport som beskriver  fokusområden i relation till affärsetik och ansvarsfullt ledarskap.

På Getinge innebär ansvarsfullt ledarskap att involvera alla anställda för att sätta standarden och agera som förebilder för etiskt beteende och professionell integritet. Aktiviteter inom detta område ger förutsättningar och krav på Getinges anställda att se till att affärer bedrivs på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. Att göra ansvarsfulla affärer i alla relationer, i företagets egen organisation och i externa sammanhang, är en viktig del av företagets strategi.

”Jag är glad att presentera vår första rapport om etik och efterlevnad, jag är stolt över det arbete som vi gör och att varje anställd på Getinge strävar efter att göra skillnad”, säger Anna Romberg, Executive Vice President Legal, Compliance & Governance. ”Varje beslut är viktigt och tar oss ett steg närmare att bli det mest respekterade och pålitliga företaget inom medtech-branschen”.

Getinge har länge engagerat sig i hållbarhetsarbete, och sedan 2017 hör hållbarhet tillsammans med kvalitet, till de högsta prioritet i företagets strategi. Detta innebär att etik, kvalitet och hållbarhet är integrerat i hur företaget agerar och behandlar sina medarbetare, kunder och partners.

Rapporten finns tillgänglig på engelska på Getinges webbplats.

 

Mediakontakt:

Anna Appelqvist, Vice President Corporate Communications
Telefon: 010- 335 5906
E-mail: [email protected]

 

Kort om Getinge
Med en fast övertygelse om att alla människor och samhällen ska ha tillgång till bästa möjliga vård förser Getinge sjukhus och Life Science-institutioner med produkter och lösningar som har till mål att förbättra kliniska resultat och optimera arbetsflöden. Erbjudandet omfattar produkter och lösningar för intensivvård, hjärt- och kärlkirurgi, operationssalar, sterilgodshantering samt Life Science-sektorn. Getinge har över 10 000 anställda runtom i världen och produkterna säljs i över 135 länder.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.