Connect with us

Marknadsnyheter

Giggers skalbara och automatiserade plattformar i kombination med en stark expansionsvilja banar väg för snabb global tillväxt och mot miljardvärdering

Published

on

Gigger är ett bolag som underlättar tillvaron för såväl företag som för frilansare på den nya tidens arbetsmarknad. ”Gigekonomin” har utvecklats snabbt på senare år och Giggers affärsidé är att tillgodose såväl giggarnas som företagens behov. Det berättar Claes Persson, tf vd på Gigger sedan februari 2021.

Berätta om Gigger och er affärsidé

– Gigger grundades 2015. Vi erbjuder en skalbar mjukvaruplattform som förenklar administrationen för ”giggare” som vill kunna arbeta flexibelt och styra sin egen tillvaro, utan att nödvändigtvis starta eget företag. Med vår mjukvaruplattform, som är marknadens modernaste i sitt slag, underlättar vi arbetsgivares administration av timanställda, frilansare och andra temporära uppdragstagare. Via vår plattform kan även företag bygga och upp administrera personalpooler av ”giggare” i sin verksamhet.

Bolaget noterades på Spotlight 2020. Du gick in som majoritetsägare i Gigger 2017 och lyckades vända verksamheten från att vara konkursmässigt till ett bolag som präglas av hög tillväxt. Hur har din strategi sett ut?

–Vår högautomatiserade plattform har gett oss ett försprång gentemot konkurrenterna, vilket bidrar till att vi kan hålla en attraktiv prisnivå. Vi jobbar dessutom intensivt med marknadsföring i sociala medier och har implementerat en offensiv tillväxtstrategi. Det är några faktorer som bidragit till att vi har flerdubblat antalet giggar som skapat konto hos oss. Mitt primära fokus som vd är att accelerera bolagets tillväxttakt och att ge våra investerare en bra avkastning på sin investering på medellång och lång sikt.

Vem är du och varför valde du själv att investera i Gigger?

–Jag är från början en IT-kille som började att arbeta med dokumenthantering på bolag som Scribona och Xerox. Jag satte sedan, som VD för ett anglo-amerikanskt bolag, upp de nordiska kontoren och med dess framgång så valde bolaget att flytta över mig till USA och huvudkontoret. Väl hemkommen har jag som entreprenör startat och drivit ett antal bolag, och gjort någon exit. Jag har också investerat som affärsängel i tidiga startups, 26 stycken, som ibland varit för tidiga, och ibland varit rätt i tiden, som Gigger och Collabs. Jag var väldigt tidigt inne i bolag kring internetportaler, molnlösningar samt mobila tjänster, vilka som företeelser boomat. Detta har gjort att vissa kallat mig mannen som kan se runt hörn. En av mina främsta styrkor är att jag kan snabbt kan identifiera processer som är krångliga och dyra, och kan med hjälp av digitalisering snabba upp, effektivisera och optimera dem, vilket ger användaren en ekonomisk fördel. 

Hur ser du på gigekonomins långsiktiga globala utveckling?

–Jag tror starkt på gigekonomins långsiktiga underliggande drivkrafter. Efter pandemin kommer den andelen förmodligen att vara ännu högre. Jag bodde i USA åren runt millenniumskiftet och mötte allt fler ”1099:ers”, namnet på den blankett som används för att deklarera egenanställning i USA. Det fick mig att inse att det här var början på en långsiktig global utveckling. Sedan dess har antalet giggare ökat stadigt i stora delar av världen. Jag vill vara med och skapa ett bolag som kan bidra till att sänka trösklarna på arbetsmarknaden. En undersökning visar att 71 procent av de svenska bolagen hellre vill anlita en gigger än att anställa en person.

Vilka faktorer särskiljer Gigger från konkurrenterna? 

– Med våra plattformar kan företag schemalägga, ha personalpooler, hantera löner och skatter och lägga ut uppdrag på en och samma plattform. Vi kan dessutom ha en lägre kostnadsnivå gentemot giggare jämfört med vårakonkurrenter, vilket beror på att vi har skapat en högautomatiserad process. Det innebär i sin tur att det finns storaskalfördelar i vår affärsmodell. En viktig del i er tillväxtstrategi ärinternationell expansion, i första handStorbritannien och därefter övriga Europa.

Hur ser er tillväxtagenda ut?

–Vi siktar först och främst på att etablera oss i Storbritannien, ett land där antalet ”giggers” är många och där det hittills saknats en heltäckande plattform som underlättar deras administration. Marknaden i Storbritannien är dessutom tio gånger större än i Sverige. I mars 2021 förvärvade vi Collabs, en influencerplattform med ca 120 miljoner influencerkonton varav 939 000 influencers i England. Det var ett strategiskt förvärv som öppnar upp helt nya affärsmöjligheter för oss i Storbritannien, och i resten av världen. Parallellt fortsätter vi att utveckla version 2.0 av vår plattform, som bland annat innehåller nya typer av tjänster gentemot giggers och företag, vilket i sin tur genererar fler intäktsmöjligheter för oss. 

Vilka faktorer gör Gigger intressantför potentiella aktieägare?

–Vi är verksamma på två snabbväxande marknader: gigmarknaden och influencermarknaden. På båda dessa marknader väntas en årlig tillväxttakt på långt över 50 procent. Vi befinner oss mitt i en framgångsrik internationaliseringsprocess och har utvecklat effektiva och högautomatiserade plattformar med mycket hög skalbarhet. Det faktum att hela verksamheten präglas av ett tydligt tillväxtfokus stärker vår attraktivitet för presumtiva aktieägare.

Hur ser du på Giggers tillväxtpotential under de kommande åren?

–Under 2022 ska vi vara ett helt självförsörjande bolag. Den höga expansionstakten ska förverkligas genom en kombination av organisk och förvärvsbaserad tillväxt. Vi ska utvecklas till ett miljardbolag med en stark närvaro i flera länder. På ett par års sikt har bolaget antagit en mognare karaktär, då är vi ett företag som via flertalet förvärv har skapat oss en unik position som ett av de ledande gigbolagen på den europeiska marknaden.

Vilka är dina personliga drivkrafter som koncernchef för Gigger?

–Jag vill bygga ett starkt bolag med god avkastning för våra investerare samtidigt som att jag vill göra avtryck i marknaden. Efter att i princip ensam varit den som investerat i bolaget med lite hjälp från en tidigare investerare så är jag givetvis tungt investerad ekonomiskt och emotionellt, och jag ger aldrig upp. Jag har investerat i ett bolag, och en växande marknad, inte i en aktie.

 

Fakta:

Gigger hjälper företag att vinna i den nya tidens arbetsmarknad. Med marknadens modernaste mjukvaruplattform digitaliserar förenklar Gigger administrationen av timanställda, temporära uppdragstagare samt frilansare, den nya tidens arbetskraft i Sverige och internationellt. I Giggers plattform bygger företag upp sina personalpooler, schemalägger och hanterar löner, “giggaren” söker uppdrag, fakturerar och säkerställer betalning. Gigger är noterat på Spotlight, kortnamn GIG B.

Läs mer på: Läs mer på: https://www.gigger.se/investor-relations 
Skribent: Annika Wihlborg, Invest Talks Studio

Friskrivning från ansvar:
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Innehåller intervjuer från Invest Talks Studios kunder med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel. Läs mer på: investtalks.se

Invest Talks IR-intervjuer med aktuella börs-vd:ar. Distributionspartner: Dagens Industri.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Årsstämma Viaplay Group 2024

Published

on

By

Viaplay Group AB (publ) (“Viaplay Group”) höll årsstämma idag.

Årsstämman beslutade att välja Katarina Bonde, Anna Bäck, Simon Duffy, Erik Forsberg, Andrea Gisle Joosen, Jacques du Puy, Maxime Saada, Didier Stoessel och Annica Witschard som styrelseledamöter fram till slutet av nästa årsstämma. Simon Duffy valdes till styrelseordförande.

Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen. Årsstämman beslutade vidare att Viaplay Groups balanserade vinstmedel ska balanseras i ny räkning.

Årsstämman beslutade att bevilja styrelseledamöterna och den nuvarande verkställande direktören, Jørgen Madsen Lindemann, ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023, samt beslutade att inte bevilja den tidigare verkställande direktören, Anders Jensen, ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Årsstämman beslutade även att:

  • omvälja KPMG AB som revisor för tiden fram till slutet av nästa årsstämma,
  • godkänna föreslagna arvoden åt styrelseledamöterna och revisor för perioden fram till slutet av nästa årsstämma,
  • anta en instruktion för valberedningens arbete att gälla fram till nästa årsstämma,
  • godkänna ersättningsrapporten för 2023, och
  • godkänna uppdaterade riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Fullständig dokumentation avseende årsstämmans beslut finns på Viaplay Groups webbplats (www.viaplaygroup.com/general-meetings).

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är Nordens ledande underhållningsleverantör. Vår streamingtjänst Viaplay är tillgänglig i varje nordiskt land, samt i Nederländerna och Polen, och vårt innehållskoncept Viaplay Select finns på partnerplattformar världen över. Vi har även TV-kanaler på de flesta av våra marknader, och radiostationer i Norge och Sverige. Våra talangfulla medarbetare kommer till jobbet varje dag med en passion och ett tydligt uppdrag att underhålla miljontals människor med vårt unika erbjudande av lokalt relevant berättande, vilket inkluderar direktsänd premiumsport, filmer, serier och musik. Vårt syfte är att växa vår affär på ett lönsamt och ansvarsfullt sätt, och att leverera hållbart värde för alla våra intressenter. Viaplay Group är noterad på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Denna information lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 maj 2024 kl. 11:50 CEST.

Kontakta oss:
press@viaplaygroup.com (eller: +46 73 699 1700)
investors@viaplaygroup.com (eller: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här

Continue Reading

Marknadsnyheter

Om marknaden vänder drar förstagångsköpare det kortaste strået

Published

on

By

Hypoteket har räknat på markanden för ettor i Stockholms län med kommuner. Utgångspunkten är att en förstagångsköpare vill köpa sin första bostadsrätt på 30 kvadratmeter någonstans i länet.  Hypotekets sammanställning visar på väldigt stora skillnader i pris. I Södertälje kommun, där det är billigast att köpa en etta, är kontantinsatsen 121 873 kronor. I Stockholms kommun rör det sig om en kontantinsats på drygt 367 000 kronor.  Mycket pengar för en ung person.

Så här ser det ut för förstagångsköpare i Stockholms län 

Just nu finns det 44 bostadsrätter på 30 kvadratmeter till salu i Stockholms län. Billigast är en bostadsrätt i Botkyrka kommun, till salu för 1, 150 000 kronor. Dyrast är en liten lägenhet på söder i Stockholms innerstad, till salu för 3, 260 000 kronor. 

– Det kan vara så att priserna inte bara stabiliseras utan tar ett försiktigt kliv uppåt nu när räntorna på bolån är på väg ned. Det gagnar i första hand de som redan är inne på marknaden och personer som ska sälja och kliva av marknaden. De som drar det kortaste strået i den här marknaden är återigen förstagångsköpare. Kravet på kontantinsats, stigande priser och amorteringskrav är inga små hinde.  En stabil och egen bostad lägger grunden till så mycket i livet. Jag är inte särskilt förvånad över att nativiteten går ned. Hur ska man vilja  bilda familj om man saknar en stabil boendesituation, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på Hypoteket. 

Billigast i Södertälje 

Den lägsta kontantinsatsen för en etta på 30 kvadratmeter får man som köpare betala i Södertälje kommun. Medelpriset per kvadratmeter var i april 27 083 kronor, snittpriset för en etta 812 490 kronor och kontantinsatsen (15 procent) 121 873 kronor. I Stockholms kommun är det dyrast i hela länet. Vill du köpa en etta på 30 kvadratmeter får du räkna med ett kvadratmeterpris på 81 575 kronor, vilket ger ett medelpris på 2 447 250 kronor. Kontantinsats: 367 087 kronor. 

En komplett tabell med alla snittpriser och kontantinsatser i stockholms kommuner finns längst ned i detta utskick.

Tips till dig som förstagångsköpare

Ha rimliga förväntningar på din första bostad. Acceptera att den första bostaden ofta är långt ifrån den du drömmer om både sett till storlek och geografi. Drömbostaden kan komma senare i livet. 

Kan du tänka dig att bosätta dig i en kommun längre ut i länet kommer du ofta billigare undan. Undersök hyresmarknaden lokalt och ställ dig i bostadskö.  

Försök att undvika dyra andrahandskontrakt. Då kan det vara bättre att fortsätta bo kvar i föräldrahemmet, även om det kan kännas jobbigt, under tiden som du sparar ihop pengar inför din flytt. 

Fundera igenom ditt flyttbeslut till en ny kommun mycket noga. Att byta miljö kan vara en utmaning. 

För mer information

Claudia Wörmann, boendeekonom på Hypoteket

claudia@hypoteket.com eller 0709 – 90 68 14

Snittpriser och nivå för kontantinsats Stockholms län med kommuner 

Kommun Kvadratmeterpris  Pris etta 30 kvadrat  Kontantinsats 
Botkyrka  30 230 kr  906 900 kr  136 035 kr 
Danderyd  64 611 kr  1 938 330 kr   290 749 kr 
Ekerö  42 276 kr  1 268280 kr  190 242 kr 
Haninge  33 929 kr  1 017 870 kr  152 680 kr 
Huddinge  39091 kr  1 172 730 kr  175 909 kr 
Järfälla  35071 kr  1 052 130 kr  157 809 kr   
Lidingö 62 893 kr  1 886 760 kr  283 014 kr 
Nacka  56 830 kr  1 704 900 kr  255 735 kr 
Norrtälje  27 616 kr  828 480 kr  124 272 kr
Nykvarn  32 527 kr  975 810 kr  146 371 kr
Nynäshamn  29 082 kr  872 460 kr  130 869 kr 
Salem  29 976 kr  899 280 kr  134 892 kr 
Sigtuna  27 486 kr  824 580 kr  123 687 kr 
Sollentuna  43 626 kr  1 308 780 kr  196 317 kr 
Solna  62 190 kr  1 865 700 kr  279 855 kr 
Stockholm  81 575 kr  2 447 250 kr  367 087 kr 
Sundbyberg  60 646 kr  1 819 380 kr  272 907 kr 
Södertälje  27 083 kr  812 490 kr  121 873 kr 
Tyresö  38 202 kr  1 146 060 kr  171 909 kr 
Täby  46 841 kr  1 405 230 kr  210 784 kr 
Upplands- Väsby  31 901 kr  957 030 kr  143 554 kr 
Upplands- Bro  28 556 kr  856 680 kr  128 502 kr 
Vallentuna  33 201 kr  996 030 kr  149 404 kr 
Vaxholm  48 694 kr  1 460 820 kr  219123 kr 
Värmdö  47 651 kr  1 429 530 kr  214 429 kr 
Österåker  38346 kr  1 150 380 kr  172 557 kr 

Kommentar till sammanställningen: Medelpriset är hämtat från Svensk Mäklarstatistik och avser snittpriset för samtliga bostadsrätter som sålts under april månad. Hypoteket har räknat med att ettan är 30 kvadratmeter (medelpriset x 30 kvadratmeter). Utifrån det priset har sedan kontantinsatsen på 15 procent räknats ut.

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt över 20.000 bolånekunder sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från TCECUR Sweden ABs (publ.) årsstämma 2024

Published

on

By

TCECUR Sweden AB (publ.), 559102-0184, höll måndagen den 13:e maj 2024 årsstämma, varvid följande beslut togs:

Årsstämman beslutade att fastställa den i årsredovisningen intagna resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen. Därtill beslutade årsstämman att bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för deras förvaltning av bolagets angelägenheter under föregående räkenskapsår.

Årsstämman beslutade att behandla årets resultat i enlighet med styrelsens förslag, innebärande att årets resultat överförs i ny räkning.

Styrelsearvode fastställdes till följande belopp:

  • Ole Oftedal, ordförande, 400 000 kronor
  • Jan Troadec-Karlsson, styrelseledamot, 150 000 kronor
  • Jonas Arvidsson, styrelseledamot, 150 000 kronor
  • Håkan Blomdahl, styrelseledamot, 100 000 kronor
  • Martin Zetterström, styrelseledamot, 100 000 kronor.

Arvode till revisionsbolaget ska erläggas enligt godkänd räkning inom överenskommen kostnadsram.

Årsstämman beslutade om omval av Ole Oftedal, Håkan Blomdahl, Martin Zetterström och Jonas Arvidsson till styrelseledamöter samt nyval av Jan Troadec-Karlsson. Som styrelsens ordförande omvaldes Ole Oftedal.

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om emission av aktier och om ett teckningsoptionsprogram genom emission av teckningsoptioner enligt förslaget i kallelsen till årsstämman 2024.
 
För ytterligare information, kontakta:
Jacob Philipson, VD och koncernchef TCECUR
+46 70 389 5155
Jacob@tcecur.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.