Connect with us

Marknadsnyheter

Guldmedaljörer öppnar ny Sportsonbutik i Malmö

Published

on

Den 25 mars öppnar Sportson en helt ny butik i CityGross-huset i Bernstorp, Malmö. Bakom satsningen står far och son Fredrik och Axel Källberg, båda med ett medaljrikt förflutet som cyklister. I butikens 543 kvadratmeter kommer Sportsons breda sortiment av cyklar och tillbehör att finnas liksom verkstad. Utöver Fredrik och Axel finns också Ricardo med från start med 15 års erfarenhet från cykelbranschen.

Fredrik Källberg är kanske redan ett bekant namn i Malmöområdet för många, då han under flera år drev Farmors Bageri i Svedala. Under 3 års tid var Fredrik även förbundskapten för BMX-Racing inom Svenska Cykelförbundet.

 

          Cykeln har varit central för mig sedan tioårsåldern, säger Fredrik Källberg. Innan jag startade bageri hade jag en karriär inom landsvägscykling i cykelklubben Ringen i Malmö, med många fina resultat och var aktiv ända upp till elitklassen. Sedan blev det Mountainbike och även BMX-Racing, så det finns absolut en kärlek till cykling. Så nu ska det bli kul att också stå på andra sidan disken och sälja cyklar.

 

Axel Källberg har ärvt sin pappas cykelintresse och varit aktiv i BMX Racing i Malmö under många år. Också han med ett antal guldmedaljer i bagaget. Nu är det landsvägscykling som gäller för Axel i cykelklubben ck Ringen i Malmö. Idén att öppna cykelbutik tillsammans kändes därför naturlig.

 

          Idén kläcktes i somras när vi satt och pratade cykling vid sommarstället, säger Axel. Jag hade just slutat plugga i Linköping och var redo för något nytt. Tillsammans har vi ju en hel del kunskap och erfarenheter av cykling vi kan dela med oss av till kunderna, så det ska bli kul.

 

Sedan diskussionerna förra sommaren följde några intensiva månader att komma dit man är idag. Fredrik berättar att Sportson tidigt dök upp i diskussionen.

 

          Dels hade Sportson ingen butik i Malmö, varumärket är känt och vi ville tillhöra en etablerad kedja med alla de fördelar det ger vad gäller ett större utbud, digital närvaro och större möjligheter att leverera förmånscyklar som vi ser som ett växande segment också i Malmö, avslutar Fredrik. 

 

I den nya Sportsonbutiken kommer allt ifrån standardcyklar för barn och vuxna, till elcyklar, lastcyklar, hybrider, racers och mountainbikes att finnas liksom tillbehör av olika slag. Verkstaden i butiken kommer fortsatt att vara en viktig del av verksamheten.

 

 

Bildbilaga: Personalen i den nya Sportsonbutiken i Bernstorp (från vänster): Fredrik, Axel och Ricardo.

 

För mer information, kontakta:
Fredrik Källberg, butikschef Sportson Bernstorp| fredrik.kallberg@sportson.se | 073-1820760

Jonas Holtbo, marknadsansvarig | jonas.holtbo@sportson.se | 031-301 41 27

 

 

Om Sportson. Startade 1980 och är idag Sveriges största cykelspecialistkedja med 29 butiker runt om i landet. Hos oss finns det alltid prisvärda cyklar till alla i familjen men också utrustning och tillbehör som gör cyklingen både roligare och säkrare. Vi säljer välkända varumärken från bland annat Apollo, Crescent, Monark, Nishiki, Scott, Specialized, Trek, Ecoride, Gazelle, Cargobike mfl. I våra butiker möts du av vår kunniga och hjälpsamma personal och behöver du reparera eller serva din cykel finns våra cykelmekaniker tillhands året runt. Välkommen till Sportson – Vi kan cyklar.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) har säkrat lånelöfte om 12 MSEK

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB (publ) har idag undertecknat ett lånelöfte om 12 MSEK från de tre största aktieägarna: Need Invest AB, Ramab AB, och Akilakonsulting AB. Lånelöftet har en giltighetstid om 12 månader från utförandedatum med en ränta om Stibor+2,5% per år.  

Samtidigt har bolaget kommit överens med Norrlandsfonden om att förhandla fram nya villkor gällande förfallodatum på det konvertibla lån om 5,2 MSEK som förfaller till återbetalning 2024-12-31.

Idag är villkoren att konvertering kan ske till och med 2024-10-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2024-12-31. De nya överenskomna villkoren är att konvertering kan ske till och med 2027-12-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2028-01-31. Inga övriga förändringar i villkoren kommer att ske. 

– Vi är inne i en väldigt intensiv uppstartsfas av vår guldgruva i Fäbodtjärn och då i detta läge kunna förstärka vårt kassaflöde med sammanlagt 17,2 MSEK känns väldigt tillfredsställande. Det finns normalt flertalet tekniska osäkerhetsfaktorer i samband med en gruvstart, men med detta lånelöfte bedömer vi möjligheterna som goda att vi säkerställt kapital fram tills att vi genererar eget positivt kassaflöde. Vi känner en styrka och trygghetskänsla i det förtroende våra största ägare har visat oss, säger Botnia Explorations VD Fredrik Bergsten.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2024 kl. 20:15 CET

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) publicerar Årsredovisning 2023

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB publicerar idag sin årsredovisning för 2023. 

Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida Årsredovisningar

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Corem Property Group AB (publ) emitterar seniora icke säkerställda gröna obligationer

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)

Corem Property Group AB (publ) (”Corem” eller ”Bolaget”) har framgångsrikt emitterat nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 miljoner kronor (de ”Nya Gröna Obligationerna”). De Nya Gröna Obligationerna emitterades under ett ramverk om 2 miljarder kronor, har en löptid om 2,75 år och löper med en rörlig ränta om 3 månaders STIBOR plus 375 baspunkter och slutligt förfall 19 januari 2027. Bolaget avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Transaktionslikviden kommer att användas i enlighet med det Gröna Ramverket, inklusive finansiering eller refinansiering av gröna byggnader och investeringar i energieffektivitet, samt inlösen och/eller återköp av Corem Kelly AB (publ)s utestående obligationer och Bolagets utestående obligationer.

Då emissionen sker under Bolagets tysta period har inga investerare mottagit eller haft tillgång till någon ännu ej offentliggjord information avseende Bolaget eller dess verksamhet.

Nordea och Swedbank har agerat joint bookrunners i transaktionen. Walthon har agerat legal rådgivare åt Bolaget.

Corem Property Group AB (publ)
 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, vd, 070-458 24 70, rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice vd, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.