Gullspångsbostäderna vill höja hyrorna

| 8 februari, 2021 | 0 kommentarer

Kommunägda Gullspångsbostäder AB vill höja hyrorna för 306 hushåll med 1,8 procent. Det framgår av en förhandlingsframställan till Hyresgästföreningen.

Den 24 februari drar hyresförhandlingen mellan Gullspångsbostäder AB och Hyresgästföreningen igång. Bostadsbolaget har aviserat att man vill höja hyrorna med 1,8 procent och från och med den 1 april 2021. Motparten Hyresgästföreningen har inte gått igenom bolagets underlag än och kan inte uttala sig om rimligheten i kravet men menar att förhandlingen måste spegla den verklighet som många lever i just nu.

– I år är det extra viktigt att hålla nere överenskommelsen. Många av våra medlemmar har fått försämrad ekonomi i spåren av pandemin. Vi har goda förhoppningar om att kunna hitta en lösning som gynnar både bolaget och hyresgästerna, säger Robert Gadaan, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Gullspångsbostäder AB:s krav innebär att hyran för en normaltvåa skulle stiga med ungefär 80 kronor per månad.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Robert Gadaan, förhandlare
010-459 14 15

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *