Hälften av stockholmarna fullvaccinerade

| 4 augusti, 2021 | 0 kommentarer

– I dag väntas vi nå 50 % av alla vuxna som fått två doser covid-vaccin. 75 % har fått minst en dos. Det är en stor framgång för vetenskapen och vården, för vilken jag är djupt tacksam, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

– Två doser betyder att man i dag räknas som fullvaccinerad men sannolikt kommer vi snart behöva ge en tredje dos, åtminstone till äldre och andra personer i riskgrupp. Regionen har strukturen och organisationen på plats och jag hoppas att vi snart får tydliga besked om riktlinjer och finansiering, så vi kan börja förbereda och sedan börja ge dos 3 så snart som möjligt, berättar Anna Starbrink (L).

– Nu fortsätter vaccinationsarbetet oförtrutet, målet är att vaccinera alla vuxna stockholmare, och vi har riktade insatser i områden där vaccinationsgraden är lägre. Denna vecka bland annat på Järva filmfestival. På måndag 9 augusti startar vaccinationer av 16- och 17-åringar. Jag vill tacka alla som arbetat och arbetar så hårt med vaccinationerna, på alla nivåer – och jag vill uppmana alla att ta vaccinet så fort ni får möjlighet. Vaccinet är ett skydd för dig, för de sårbara omkring oss, och för hela samhället. Vaccinet är vägen ut ur pandemin, understryker Anna Starbrink (L).

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här http://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan/i/anna-starbrink,m19875

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *