Hållbart värdeskapande och Hallvarsson & Halvarsson publicerar rapport om mänskliga rättigheter

| 14 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Under webbinariet den 7 oktober uppmärksammades behovet av konsekvensanalyser (due diligence) av företags värdekedjor med fokus på mänskliga rättigheter. Nu publicerar Hållbart värdeskapande, tillsammans med Hallvarsson & Halvarsson rapporten ”Human Rights is Everyone’s Business”. I rapporten presenteras Hållbart värdeskapandes förväntningar på svenska börsbolag, resultatet av Hallvarsson & Halvarssons granskning av de 80 största bolagen på Nasdaq Stockholm och hur de rapporterar kring sitt arbete med mänskliga rättigheter. Rapporten innehåller också goda exempel på hur företag som Ericsson, Ica, Scatec och Getinge arbetar med konsekvensanalyser av mänskliga rättigheter.

För ytterligare information, kontakta:
Jenny Gustafsson, Hållbarhetsansvarig AMFs Kapitalförvaltning och ordförande i Hållbart värdeskapande, 070-287 28 32, [email protected]

Victor Månsson, Senior Consultant, 070-971 12 59, [email protected]

Hållbart värdeskapande är ett samarbetsinitiativ mellan några av de största svenska institutionella investerarna på Stockholmsbörsen för att lyfta fram betydelsen av att svenska börsbolag arbetar aktivt och strukturerat med hållbarhetsfrågor läs mer på www.hallbartvardeskapande.se.

Hallvarsson & Halvarsson är en ledande rådgivare inom finansiell kommunikation, corporate communications, corporate marketing, sustainability affairs och public affairs. Vi har en bred kundportfölj med såväl små som stora företag och organisationer, och ett gediget team av 70 konsulter med omfattande erfarenhet och kunskap inom ett stort antal affärsområden och industrier. Med kommunikation som gör en betydande skillnad hjälper vi våra kunder att få förtroende och uppnå sina affärsmål.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *