Handelsbanken finansierar Rosengårds Fastighets AB satsning på social hållbarhet

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

Handelsbanken har tecknat avtal med Rosengård Fastighets AB om ett hållbarhetslänkat lån med fokus på social hållbarhet. ”Vi är glada över att kunna erbjuda en finansiering som ska bidra till inte bara energieffektivisering utan också ökad trygghet och skapa arbetstillfällen”, säger Emelie Persson Lindqvist, rådgivare inom hållbar finansiering på Handelsbanken Debt Capital Markets.

Två av lånets tre mål rör social hållbarhet, ett alltmer uppmärksammat område i hållbarhetslänkade produkter inom fastighetssektorn.

Hållbarhet genomsyrar våra medarbetares dagliga arbete och är kärnan i vår affärsplan. Därför är det glädjande att vi nu, i samarbete med Handelsbanken, kan ta detta ett steg längre genom hållbar finansiering och koppla det till de sociala och miljömässiga aspekterna. Tillsammans gör vi skillnad och vi tror att de positiva effekterna kan sträcka sig långt utanför våra bostadsområden”, säger Karin Antonsson, CFO på Rosengård Fastighets AB.

”De sociala faktorerna utgör en allt större del av vår dialog med fastighetssektorn och både fastighets- och finansbranschen har ett jobb att göra tillsammans för att angripa branschgemensamma utmaningar. Vi har lärt oss mycket av hur Rosengård Fastighets AB arbetar, vilket kommer ge oss mervärde i vårt kommande arbete kring sociala nyckeltal och hur vi kan bidra till ökad social hållbarhet”, säger Emelie Persson Lindqvist, rådgivare inom hållbar finansiering på Handelsbanken Debt Capital Markets.

Fastighetsbolagens hållbara finansiering har ofta sin tyngd i energieffektiva byggnader, men hållbarhet handlar om mer än så och det är viktigt att finansieringen avspeglar hela hållbarhetsarbetet. Rosengård Fastighets AB har som mål att energieffektivisera sitt bestånd i linje med Malmö stads Klimatkontrakt 2030, öka tryggheten i området och skapa arbetstillfällen i sin verksamhet för personer som annars står utanför arbetsmarknaden. Målet är ökad stolthet för området och därmed även ökad trygghet, minskad skadegörelse och bättre boendemiljö. Lånet från Handelsbanken ska bidra till uppfyllandet av dessa mål.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.