Håndverksgruppen stärks i väst

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Bru &Wiese-Hansen Murmesterforretning i Bergen är nu en del av Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen växer snabbt och stärker ytterligare sin position i västra Norge med införlivandet av Bru &Wiese-Hansen Murmesterforretning. Håndverksgruppen består av totalt 82 företag i Norge och Sverige. 

Håndverksgruppen är en av de största aktörerna inom måleri, golv, murning och kakelarbeten i Norden. Koncernen är störst på alla ”ytor” i Norge och arbetar målmedvetet med hållbarhet och cirkulär ekonomi. Nyligen införlivades även Industrigolvspecialisten i Bergen i Håndverksgruppen.

-Vi har haft en bra fart på verksamheten under våren med mycket aktivitet. Det är trevligt att se att den satsning vi gör på hantverksmarknaden ger bra resultat. Vi är glada över att kunna knyta till oss ytterligare en solid verksamhet i Bergen-området, säger Øyvind Emblem VD för Håndverksgruppen.

Specialist på plattsättning

Bru &Wiese-Hansen Murmesterforretning AS grundades i januari 1995 av Øyvind Bru och Trond Wiese-Hansen. Bru drog sig dock tillbaka från företaget år 2000.

-Vi var två murare som opererade självständigt, men som jobbade med lite olika projekt tillsammans. Vi startade företaget och gjorde allt inom murningt. Genombrottet kom 1999 när vi fick i uppdrag av Skanska att bygga 289 badrum i Sandviken Sjøfront. Det blev en vändpunkt, säger vd Trond Wiese-Hansen på Bru &Wiese-Hansen Murmesterforretning.

Företaget blev en permanent leverantör av kakelarbeten till Skanska i Bergen-området och har levererat omfattande kakeljobb för olika projekt som exempelvis renovering av hotell Norge i Bergen, olika köpcentrum, kommersiella byggnader och lägenhetskomplex.

– Vi har levererat mellan 8 000-10 000 badrum i Bergen sedan starten, säger Trond Wiese-Hansen.

Företaget är beläget i Nordnes i centrala Bergen och har 18 anställda. Murningsverksamheten har en årlig omsättning på cirka 26-30 miljoner nok.

 

Krävande marknad

Enligt Trond Wiese-Hansen brottas branschen med stora utmaningar, särskilt när det gäller rekrytering. 

– Vi skulle vilja anställa fler personer, men det är väldigt krävande att få anställda. Jag har jobbat i den här branschen sedan jag var 15 år och det har aldrig varit så svårt att få tag på personal som nu. Hela hantverksbranschen kämpar med detta, säger Trond Wiese-Hansen.

Om övergången till Håndverksgruppen säger Trond Wiese-Hansen:

– Vi ägnade en del tid åt att diskutera en sådan transaktion. Jag har drivit firman själv i 28 år nu, men det är lite ensamt också att driva företag själv. Jag kände industrigolvspecialisten väl och blev övertygad om att detta var rätt väg för oss. Det känns bra att vara en del av något större, både med mer utbildning och ett mer professionellt system bakom sig.

Elisabeth Rustad-Nilssen

Direktør Forretningsutvikling

[email protected]

Telefon: +47 476 41 634

Fakta: Håndverksgruppen

  • Håndverksgruppen består av 82 företag som utför alla typer av ytbehandlingar. Koncernen strävar efter att professionalisera branschen genom att systematiskt fokusera på hållbarhet och miljö, arbetsmiljö och professionell kvalitet i hela Norden.
  • Håndverksgruppen ska utnyttja lokal förankring och marknadskunskap med stordriftsfördelar.
  • Koncernen har en ackumulerad omsättning på 3,6 miljarder norska kronor och cirka 2 500 anställda och verksamheter i hela Norge samt delar av Sverige.
  • Håndverksgruppen ägs av FSN Capital och anställda.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.