HANZAs valberedning inför årsstämman 2022 utsedd

| 14 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Enligt beslut på HANZA Holding ABs senaste årsstämma skall en valberedning på fyra ledamöter, inklusive styrelsens ordförande, utses av de tre röstmässigt största ägarna eller ägargrupperna. Då en av huvudägarna är tillika styrelsens ordförande, och därmed redan har en plats i Valberedningen, har denne avstått från sin rätt att nominera en ledamot till förmån till den fjärde största aktieägaren.

Valberedningen inför årsstämman 2022 är nu utsedd och består av följande ledamöter:

  • Per Holmberg, valberedningens ordförande, utsedd av Ritter Beteiligungs GmbH
  • Gerald Engström, eget innehav
  • Massimo Franzé, utsedd av Håkan Halén
  • Francesco Franzé, styrelsens ordförande

Valberedningens ledamöter är utsedda av aktieägare i HANZA Holding AB som sammanlagt representerar cirka 38 procent av antalet aktier och röster i HANZA Holding AB per den 31 augusti 2021.

Valberedningen ska inför årsstämman 2022 lägga fram förslag till beslut i följande frågor: Val av ordförande vid stämman, styrelsens ordförande och ledamöter, revisorer, ersättningar till styrelse och revisorer samt principer för valberedningens sammansättning och arbete inför årsstämman 2023.

HANZAs nästa årsstämma kommer att hållas i bolagets nya lokaler i Kista tisdagen 10 maj, 2022. Aktieägare som vill lämna förslag till valberedningen kan göra detta via e-post till [email protected], senast den 1 mars 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:   
Francesco Franzé, Styrelseordförande HANZA Holding AB (publ), tel. 076-788 86 66

Om HANZA:
HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna  fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder.
HANZA grundades år 2008 och omsätter sedan 2019 över 2 miljarder kronor. Bolaget har egna produktionsenheter i sju länder; Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina.
Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge,
Oerlikon, SAAB och Siemens.

HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.

För mer information: www.hanza.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *