Connect with us

Marknadsnyheter

Här är finalisterna till ”Årets Franchisekedja” 2024

Published

on

Nu är finalisterna klara till utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” som varje år delas ut vid Svenska Franchisegalan på Grand Hôtel i Stockholm. I år är det Pressbyrån, godiskedjan Kandy´z och solskyddsföretaget Sun Off som är nominerade. – Vi har i år fått in enormt många nomineringar till utmärkelsen ”Årets Franchisekedja”. Det är naturligtvis väldigt roligt samtidigt som det har inneburit ett utmanande och tufft jobb för juryn att utse tre finalister bland alla dessa fina och välskötta franchisekedjor, säger Jan Fraggstedt, vd på Svenska Franchise Föreningen.

Utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” är Svenska Franchise Föreningens eget pris som delas ut till en certifierad medlem, granskad och godkänd enligt de europeiska etiska reglerna, som lyckats skapa tillväxt och lönsamhet och samtidigt fungerar som en god ambassadör för företagsformen. Årets gala äger rum den 26 april.

–  Årets finalister är ett bra exempel på att franchise är en väl fungerande expansionsmodell för företag att snabbt växa över en stor geografisk yta. Samtidigt har dagens ekonomiska utmaningar med, höjda räntor, stigande inflation och ett ökande antal rekonstruktioner och konkurser, visat på en uthållighet och styrka hos franchiseföretag, som generellt visat sig vara mer robusta i utmanande tider. Liknande tendenser såg vi även under pandemin där franchiseföretagare i mindre omfattning än andra företagare tvingades att avveckla sin verksamhet. För mig visar det vilken stabilitet och trygghet det är att som franchisetagare ingå i ett gemensamt sammanhang med andra företagare, som tillsammans med ansvarskännande franchisegivare kan hitta olika lösningar på temporära ekonomiska utmaningar, säger Jan Fraggstedt.

Pressbyrån har sedan år 1906 varit Sveriges mest omtyckta kiosk. Med sina cirka 310 butiker runt om i Sverige har Pressbyrån som mål att göra dagen lite bättre för alla som är på väg. Varje Pressbyrån ägs av en lokal franchisetagare och innehåller ett brett utbud av mat, dryck, fika och andra vardagsnödvändiga varor av hög kvalitet.

– Det känns mycket kul att vara finalist i kategorin ”Årets Franchisekedja”. Pressbyrån har under det gångna året presterat starkt trots lågkonjunktur och ett skakigt omvärldsläge. En stor anledning till detta handlar om den otroliga synergin som finns mellan våra franchisetagare och vårt servicekontor där vi tillsammans, men på olika sätt, driver vår affär både uppåt och in i framtiden, säger Anna Wallenberg, vd på Reitan Convenience Sverige, franchiseägare till Pressbyrån. 

Kandy´z har ända sedan starten satsat på att ha det största lösgodissortimentet i Sverige. I butikerna finns upp till 1000 olika sorter lösgodis. Kandy´z satsar helhjärtat på lösgodis men självklart finns även läsk, snacks, glass, bakverk och mycket annat gott i butikerna. I dag finns 42 butiker runt om i Sverige, från Östersund i norr till Skurup i söder. Och kedjan fortsätter att växa med ett flertal nya butiker varje år.

– Att bli utvald som finalist är jätteroligt och ett kvitto på att vi har fått in rätt människor som franchisetagare i vår verksamhet. Att kvalificera sig till utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” är resultatet av allt arbete som hela organisationen gör varje dag, vare sig det handlar om att möta kunder och hantera driften i våra butiker eller stötta och utveckla butikskedjan från huvudkontoret, säger Sonny Hedblom, vd på Kandy´z.

Sun Off är Sveriges ledande butikskedja inom solskydd med mer än fyrtio års erfarenhet av solavskärmning. Företaget erbjuder alla typer av solavskärmning, från fönster- och terrassmarkiser till plissé- och lamellgardiner för offentliga miljöer och privata hem. Sun Off har idag 25 fristående butiker som drivs av den lokala ägaren.

– Finalplatsen är ett bevis på att många människor har gjort väldigt mycket som har varit väldigt bra. Det känns fantastiskt roligt och ger oss energi och motivation att fortsätta att bli ännu bättre. Dessutom innebär det en kvalitetsstämpel för vår verksamhet som underlättar rekrytering av nya franchisetagare och personal som vill arbeta tillsammans med oss, säger Joakim Nimarker, vd på Sun Off.

För mer information:

Jan Fraggstedt, vd Svenska Franchise Föreningen. Tel: 0703-54 87 20. E-post: jan@svenskfranchise.se

www.svenskfranchise.se

Svenska Franchise Föreningen har som ändamål att sprida kunskap om franchising och att verka för att utveckla, stärka och skydda affärsmodellen. Visionen är att franchising ska uppfattas som en allmänt accepterad och uppskattad företagsform i Sverige. Svenska Franchise Föreningen står även i kontakt med en fristående etisk nämnd som erbjuder tolkning och tillämpning av etiska frågor inom franchising.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Umeå, 20 april 2024 

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (“Kinda Brave”) publicerar årsredovisning och revisionsberättelse för 2023 enligt bilaga. 
 
 
För mer information, vänligen kontakta:  

ir@kindabrave.com

www.kindabrave.com

 
 
Följ gärna oss på Linkedin:  

https://www.linkedin.com/company/kinda-brave/

 
 
Om Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) 

Kinda Brave är en modern spelkoncern, fokuserat på att förvärva, äga och utveckla spelstudios och immateriella rättigheter, samt utveckla en division inriktad mot förläggning av speltitlar från tredjepart. Idag består Bolaget av fyra spelstudior och ett mindre förläggarteam. Kinda Braves vision är att skapa en unik underhållningsgrupp, med starka immateriella rättigheter inom olika områden, inklusive TV-serier, filmer och serietidningar. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

BioArctic och Eisai ingår forskningsutvärderingsavtal avseende BAN2802

Published

on

By

Stockholm, Sverige den 20 april 2024 – BioArctic AB (publ) (Nasdaq Stockholm: BIOA B) meddelade idag att BioArctic AB och Eisai Co., Ltd., ingått ett samarbetsavtal avseende BAN2802, en potentiell ny behandling som kombinerar BioArctics egenutvecklade BrainTransporter™-teknologi med en läkemedelskandidat mot Alzheimers sjukdom. Vid slutet av samarbetet kommer Eisai att utvärdera den data som genererats och besluta om de vill utnyttja en option att licensiera BAN2802 för behandling av Alzheimers sjukdom.

BioArctic och Eisai har sedan 2005 ett långvarigt samarbete gällande utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. Samarbetet har lett fram till Leqembi® (lecanemab) – världens första godkända[1] läkemedel som visat sig bromsa utvecklingen av tidig Alzheimers sjukdom. Det nya samarbetet bygger på företagens gemensamma kunskap inom Alzheimers sjukdom. Kostnader för forskningsutvärderingsprogrammet kommer att delas mellan bolagen och programmet kommer att utvärdera vad som skulle kunna bli nästa generations sjukdomsmodifierande behandling för Alzheimers sjukdom.

– Jag är mycket glad över att vår Brain Transporter-teknologi fortsätter att utvecklas väl och att vi nu ingått detta första avtal där denna teknik används. Teknologin har en stor potential att kunna förbättra många olika läkemedelsprojekt och hjälpa företag i deras strävan att utveckla läkemedel mot hjärnans sjukdomar, sa Gunilla Osswald, vd på BioArctic. Eisai har varit en värdefull partner till BioArctic under de senaste två decennierna, och vi är mycket glada över att förlänga och fördjupa vår relation genom detta nya forskningssamarbete med BAN2802. Tillsammans har vi tagit fram lecanemab, den första fullt godkända sjukdomsmodifierande behandlingen vid Alzheimers sjukdom i USA, Japan och Kina och vi ser fram emot att fortsätta vårt givande samarbete och leda utvecklingen av nästa generations läkemedel för att hjälpa patienter med den här förödande sjukdomen.

BioArctics egenutvecklade BrainTransporter-teknologi hjälper till att transportera biologiska läkemedel över blod-hjärnbarriären in i hjärnan. Tekniken har potential att medföra snabbare och starkare effekt av behandlingar riktade till hjärnan, samtidigt som den minskar behandlingsbördan för både patienter och samhället. BrainTransporter-teknologin är en viktig del i BioArctics hållbarhetsarbete och bolagets strävan efter att kontinuerligt förbättra klinisk och kommersiell nytta.

Detta pressmeddelande berör en läkemedelskandidat under utveckling och avser inte att förmedla några slutsatser gällande effekt och säkerhet. Det finns ingen garanti för att denna läkemedelskandidat vare sig kommer att slutföra det kliniska utvecklingsprogrammet eller erhålla godkännande av relevanta myndigheter.

Denna information är sådan information som BioArctic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 april 2024, kl. 09.40 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Oskar Bosson, VP Communications and Investor Relations 
E-mail: oskar.bosson@bioarctic.se  
Telefon: +46 70 410 71 80 

Om samarbetet mellan BioArctic och Eisai  
BioArctic har sedan 2005 ett långsiktigt samarbete med Eisai kring utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. De viktigaste avtalen är utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen lecanemab som ingicks 2007 och utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen Leqembi back-up för Alzheimers sjukdom som ingicks 2015. 2014 ingick Eisai och Biogen ett gemensamt utvecklings- och kommersialiseringsavtal som innefattar lecanemab. Eisai ansvarar för den kliniska utvecklingen, ansökan om marknadsgodkännande och kommersialisering av produkterna för Alzheimers sjukdom. BioArctic har rätt att kommersialisera lecanemab i Norden och för närvarande förbereder Eisai och BioArctic en gemensam kommersialisering i regionen. BioArctic har inga utvecklingskostnader för lecanemab inom Alzheimers sjukdom och har rätt till betalningar i samband med myndighetsgodkännanden och försäljningsmilstolpar samt royalties på den globala försäljningen.  

Om BioArctic AB  
BioArctic AB (publ) är ett svenskt forskningsbaserat biofarmabolag med fokus på innovativa läkemedel som kan fördröja eller stoppa sjukdomsförloppet av neurodegenerativa sjukdomar. Företaget ligger bakom Leqembi® (lecanemab) – världens första läkemedel som bevisat bromsar sjukdomsutvecklingen och minskar den kognitiva försämringen vid tidig Alzheimers sjukdom. Leqembi har utvecklats i samarbete med BioArctics partner Eisai, som ansvarar för kommersialisering och regulatoriska processer globalt. Utöver Leqembi har BioArctic en bred forskningsportfölj med antikroppar mot Parkinsons sjukdom och ALS samt ytterligare projekt mot Alzheimers sjukdom. I flera av projekten används bolagets egenutvecklade teknologiplattfrom BrainTransporter™ som hjälper till att förbättra transporten av antikroppar in i hjärnan. BioArctics B-aktie (BIOA B) är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information, besök www.bioarctic.com.

[1] Godkänt i USA, Japan och Kina.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nu lanseras Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal

Published

on

By

Statens fastighetsverk, logotyp.

    

Att berätta om de natur- och kulturmiljöer som Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar är en viktig del av myndighetsuppdraget. Den 20 april lanseras den nya strömningstjänsten Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal, så att hela Sverige ska kunna ta del av berättelserna.

    

Det finns många sevärda platser i SFV:s förvaltning. De är spridda från norr till söder och är – i den mån de går att hålla öppna – ofta välbesökta av dem som bor inom rimliga avstånd. Nu skapas möjligheten för fler att ta del av dessa skatter.

         Våra fastigheter är allas angelägenhet och målet är att de ska engagera ännu fler genom kunskap, spännande berättelser och intagande miljöer, säger generaldirektör Max Elger.

För dem som inte har möjlighet att fysiskt besöka fastigheterna har SFV via bland annat filmer och podd försökt nå ut till fler. Nu förenas resultatet i Sevärt, en öppen playtjänst med strömmat material om SFV:s natur- och kulturmiljöer. Tittarna får följa med in i hantverkares verkstäder, se hemliga rum, uppleva historiska trädgårdar och besöka många andra sevärdheter.

Lanseringen sker den 20 april. Plattformen kommer sedan kontinuerligt att fyllas på med nytt innehåll. Tanken är att Sevärt också ska kunna innehålla material i samarbete med andra aktörer.

Under Stockholms kulturnatt passar Statens fastighetsverk även på att öppna upp ett sevärt, hemligt rum – det gamla vattentornet på Skeppsholmen. Där blir det filmvisning, liveinspelning av podden På plats i historien och popcorn.

För mer information kontakta

Maria Uggla, pressekreterare

010-478 76 00

073-332 22 14

maria.uggla@sfv.se

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.