Här är finalisterna till Svenska Franchisegalan 2021

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Nu är alla finalister klara till Svenska Franchisegalan 2021, som i år genomförs den 15 oktober på Grand Hôtel i Stockholm. Det är då representanter för Sveriges franchiseföretag samlas för att uppmärksamma berömvärda insatser inom en företagsform som årligen omsätter över 300 miljarder kronor och som sysselsätter mer än 150 000 människor. – Jag ser fram emot att äntligen få träffa representanter från våra medlemsföretag ansikte mot ansikte igen. Det är i personliga möten, med franchisekollegor från olika branscher, som vi kan utbyta erfarenheter och utvecklas tillsammans, säger Johan Martinsson, vd på Svenska Franchise Föreningen.

Branschorganisationen Svenska Franchise Föreningens eget stora pris på Svenska Franchisegalan är ”Årets Franchisekedja” och delas ut till en fullvärdig medlem, granskad och godkänd enligt de europeiska etiska reglerna, som bäst lyckats skapa tillväxt och lönsamhet och samtidigt fungerar som en god ambassadör för företagsformen.

Finalister till ”Årets Franchisekedja” är: Grekiska grill & bar, HusmanHagberg och Jaktia.

Priset ”Årets Franchisetagare” delas ut i samarbete med Marginalen Bank och tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet.

Finalister till ”Årets Franchisetagare” är: Anders Rikardsson (Electrolux Home i Kalmar), Rania Youness (Fogarolli i Malmö) samt Svante Olsson (McDonald´s i Uddevalla, Trollhättan, Stenungsund och Munkedal).

Utmärkelsen ” Årets Nytänkare” delas ut i samarbete med Aspia och går till den franchisekedja som på ett innovativt sätt har utvecklat sin verksamhet med fokus på kundupplevelse och enkelhet.

Finalister till ” Årets Nytänkare” är: ColorGlo, Däckskiftarna och Lifvs.

”Årets CFO” delas ut i samarbete med Azets och går till den CFO inom franchise som genom sitt nytänkande utvecklat en finans- och ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling.

Finalister till ”Årets CFO” är: Mattias Rickardsson (Mio), Olof Stenmark (Intersport) och Åsa Källenius (Mekonomen).

Utmärkelsen ”Framtidens Franchise” delas ut i samarbete med Nordea och tilldelas den franchisekedja som visat prov på mest nytänkande för att skapa affärsnytta. Juryn bedömer bland annat franchiseföretagets nytänkande inom digital teknik och nytänkande för att möjliggöra en internationell expansion.

Finalister till ”Framtidens Franchise” är: Fogarolli, Solnord och X-shape.

”Årets Marknadsförare” delas ut i samarbete med TBS Mediabyrå och går till den franchisegivare som använt marknadsföring på ett innovativt och effektivt sätt för att stödja och utveckla sina franchisetagares affär.

Finalister till ”Årets Marknadsförare” är: Apoteksgruppen, Brödernas och Veteranpolen.

Priset ”Årets Franchisebragd” delas ut i samarbete med tjänsteleverantören FranchiseArkitekt och tilldelas en person, ett företag eller en organisation som bidragit till att utveckla franchise i Sverige eller utomlands. Juryn värderar insatser för franchising som har givit eko i samhället och som inneburit en beundransvärd expansion eller förändring.

Finalister till ”Årets Franchisebragd” är: Fogarolli, Hemmakväll och Matmissionen.

För mer information:

Johan Martinsson, vd Svenska Franchise Föreningen. Tel: 0708-93 66 50. E-post: [email protected]

www.svenskfranchise.se

Svenska Franchise Föreningen har som ändamål att sprida kunskap om franchising och att verka för att franchising bedrivs på ett klanderfritt sätt. Visionen är att franchising ska uppfattas som en allmänt accepterad och uppskattad företagsform i Sverige. Svenska Franchise Föreningen står även i kontakt med en fristående etisk nämnd som erbjuder tolkning och tillämpning av etiska frågor inom franchising.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *