Connect with us

Marknadsnyheter

Här är gänget som gör Musikhjälpen 2023

Published

on

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Temat är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén är trion som kliver in i buren. Resande reporter är Tina Mehrafzoon och reporter ute på Kärlekens torg är Assia Dahir. 

 
Övre rad: Oscar Zia, Assia Dahir. Nedre: Linnea Wikblad, Tina Mehrafzoon, Sofia Dalén. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Det är tredje gången som artisten och programledaren Oscar Zia blir inlåst i glasburen.

– Tredje året i rad, och Musikhjälpen börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia.

För komikern och programledaren Sofia Dalén och P3-profilen Linnea Wikblad är det premiär.  

Jag älskar Musikhjälpen. Det är alltid lika värmande att följa hur människor kommer samman under veckan. I år känns det viktigare än någonsin! Jag ser så mycket fram emot att få axla rollen som programledare, säger Sofia Dalén.

Jag har ju följt Musikhjälpens framväxt och det ska bli superkul att få vara en så central del av det. Det är lite av hedersuppdrag, säger Linnea Wikblad.

Ytterligare två P3-profiler axlar viktiga roller. Ute på torget finns Assia Dahir som reporter för tredje året i rad.

– Jag längtar efter att få träffa alla på torget och få lyfta deras knasiga och roliga engagemang, säger Assia Dahir.

Tina Mehrafzoon, en av förra årets programledare, är Musikhjälpens resande reporter – en roll som hon även hade 2021.

Att få möta människor som lider av hunger och förmedla deras berättelser är en ära och ett stort ansvar. Jag tror att vi blir bättre medmänniskor av perspektiven vi kommer få, säger Tina Mehrafzoon.

Sofia Dalén
Sofia Dalén är programledare och komiker. Hon driver Youtube-serien Paradrätten och humorpodden Widerström Dalén. Sofia har lett Melodifestivalens eftersnack, varit med i Bäst i test och tävlar just nu i På spåret.

Linnea Wikblad
Linnea Wikblad är journalist och en av programledarna i Morgonpasset i P3. Hon har varit med i Bäst i test och tävlar i höst för andra gången i Alla mot alla. 2012 fick Linnea Stora Radiopriset som Årets rookie.

Oscar Zia
Oscar Zia är artist, skådespelare och programledare. Han har bland annat lett Melodifestivalen och Morgonpasset i P3. Oscar har varit programledare för Musikhjälpen 2021 och 2022 även medverkat som artist många gånger.  

Assia Dahir
Assia Dahir är programledare och dj. För närvarande hörs hon i ”P3 med Assia Dahir” och i hiphopkanalen P3 Din Gata. För tredje året i rad är hon Musikhjälpens torgetreporter.

Tina Mehrafzoon
Tina Mehrafzoon är musikjournalist och programledare i P3. För närvarande hörs hon i ”P3 med…” på förmiddagarna. Hon har lett P3 Guld-galan sex gånger och förra året var hon en av Musikhjälpens programledare. 

Om Musikhjälpen
En decembervecka om året engagerar Musikhjälpen hela Sverige i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre kända programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Sveriges bästa artister, kända profiler och engagerade personer går ihop för att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor som kämpar för rätten till ett värdigt liv. Musikhjälpen görs av P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen sedan 2008.

Pressbilder:
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/zqrzasqnsq

Här kommer bilder att laddas upp löpande under Musikhjälpen-veckan:
https://portal.bildbank.se/p/sverigesradio-musikhjalpen/

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Julia Blomberg
julia.blomberg@sverigesradio.se
076-864 07 39

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.