Connect with us

Marknadsnyheter

Har du testat den hälsosamma pizzatrenden? – Nyttiga fryspizzor får nytt recept

Published

on

Den hälsosamma pizzan från For Real! Foods med brödfri botten bakad på svenskodlad vitkål eller svensk kvalitetskyckling är redan ett självklart val för många medvetna pizzaälskare. Nu lanseras hela sortimentet på nytt, i ny förpackning med uppdaterat recept. 

Att pizzatrenden från USA, där den traditionella botten bytts ut mot brödfria varianter, kommit till Sverige är glädjande för alla pizzaälskare som vill ta sig en god slice samtidigt som de boostar kroppen med näring. Enligt en ny studie kommer mer än 40 procent av den energi vi svenskar äter från ultraprocessad färdigmat med lite näring och hög andel socker. Men just fryspizzan finns nu som en nyttig njutning tack vare två svenska hälsoentreprenörers ihärdiga experimenterande i den lilla fabriken i båthallen i Skärhamn. 

Suget efter de hälsosamma pizzorna är stort. Bara i år väntas hela 100 000 pizzor lämna frysen för tallriken. Fryspizzorna bakas utan tillsatser med noga utvalda råvaror, en stor mängd passion och är fyllda av nyttigheter. Förutom att de innehåller en betydande mängd av hela 20 vitaminer och mineraler, så är de helt fria från spannmål och gluten.  Pizzan är även rik på protein och en källa till fibrer. Nu lanseras sortimentet med uppdaterat recept i såväl bottnar som toppings – nya smaksensationer som bara måste provsmakas.

–    Pizza är bland det godaste som finns. Med målet att skapa en hälsosam variant som gör det möjligt att njuta ofta, skapade vi For Real! Foods brödfria pizzor. Jag tror att vi i Sverige kommer att haka på trenden med nästa pizzageneration eftersom de flesta idag är medvetna om att maten vi äter påverkar vårt mående, hälsa och prestation. Med de nya recepten har vi förfinat både smak och konsistens ytterligare mot våra tidigare varianter – nyttig pizza har aldrig smakat så gott som nu, säger Daniel Nowak, VD For Real! Foods.

Pizzorna kommer i fem färdigtoppade varianter, 3 med vitkålsbotten och 2 med kycklingbotten, i smakerna Mozzarella Pesto, Taco (kyckling, grön paprika och jalapeño) Verdure (mozzarella, pesto, grillad zucchini, squash och paprika) samt Capricciosa. För de som vill skapa sin egen nyttiga favoritpizza säljs vitkålsbottnarna utan topping i tvåpack. Här är receptet till en oemotståndligt god och brödfri löjromspizza – perfekt som tilltugg på höstens mingel. 
 

Brödfri Löjromspizza

Du behöver

1 paket For Real! Foods Pizzabottnar – Vitkålsbotten
Löjrom
2 Fasta potatisar
2,5 dl Crème fraiche
1 Rödlök
1 Citron
Salt & peppar
Riven parmesan
En knippe dill
Olivolja

Gör så här

1.    Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
2.    Bred på crème fraiche på bottnarna hela vägen ut i kanten och strö över parmesan.
3.    Skär potatis i tunna skivor, gärna med mandolin, och fördela på pizzan.
4.    Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen på bakplåtspapper i ca 6 min.
5.    Toppa med hackad rödlök, löjrom, crèmefraiche, dill, citronskivor, salt och peppar. 

For Real! Foods brödfria fryspizzor med topping

For Real! Foods Mozzarella Pesto – Vitkålsbotten
Botten på svensk lokalodlad vitkål, ägg från svenska frigående höns, mandelmjöl, bovete och hårdost. Tomatsås med djupa smaker. Toppad med krämig mozzarella, nötfri grönkålspesto och oregano. Rek. pris från 69:90 kr.

For Real! Foods Capricciosa – Vitkålsbotten
Botten på svensk lokalodlad vitkål, ägg från svenska frigående höns, mandelmjöl, bovete och hårdost. Tomatsås med djupa smaker. Toppad med krämig mozzarella, svensk skinka, färska champinjoner och örter. Rek. pris från 69:90 kr.

For Real! Foods Taco – Vitkålsbotten
Botten på svensk lokalodlad vitkål, ägg från svenska frigående höns, mandelmjöl, bovete och hårdost. Tomatsås med smak av Mexico. Toppad med krämig mozzarella, svensk kvalitetskyckling från Bjärefågel i Torekov, grön paprika och jalapeño. Rek. pris från 69:90 kr.

For Real! Foods Mozzarella Pesto – Kycklingbotten
Botten på svensk kvalitetskyckling från Bjärefågel i Torekov, ägg från svenska frigående höns och hårdost. Tomatsås med djupa smaker. Toppad med krämig mozzarella, nötfri grönkålspesto och oregano. Rek. pris från 69:90 kr.

For Real! Foods Verdure – Kycklingbotten
Botten på svensk kvalitetskyckling från Bjärefågel i Torekov, ägg från svenska frigående höns och hårdost. Tomatsås med djupa smaker. Toppad med krämig mozzarella, nötfri grönkålspesto, grillad zucchini, squash och paprika och örter. Rek. pris från 69:90 kr.

For Real! Foods brödfria frysta pizzabottnar

For Real! Foods Pizzabottnar – Vitkålsbotten (2 st bottnar/paket)
Botten på svensk lokalodlad vitkål, ägg från svenska frigående höns, mandelmjöl, bovete och hårdost. Rik på vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin B12, magnesium, zink och jod. Rek. pris från 59:90 kr.

Om FOR REAL! FOODS 
FOR REAL! FOODS vill bidra till en hälsosammare värld genom att göra det enklare att välja rätt. Att äta bra handlar för oss om mer än att äta en speciell diet, räkna kalorier eller fokusera på specifika näringsämnen. Det handlar om att äta riktig mat. I vår lilla fabrik i Skärhamn på Tjörn jobbar vi varje dag med att testa, utforska och utveckla nya produkter där råvaran står i centrum. Vi vägrar kompromissa. Varken med ingredienser, näring eller smak. Vi vill ge kroppen vad den behöver och hjärnan vad den vill ha. Vi vill ge dig RIKTIG mat! 

Pizzorna säljs hos ICA, Coop, Hemköp och Mathem.se. Se forrealfoods.se/butiker för att hitta alla butiker som har pizzorna. 

För mer information, bilder eller pressprover, vänligen kontakta:
Marilyn Roseneld, presskontakt, Shomei
marilyn.r@shomei.se, 079 313 20 73

Daniel Nowak, VD
Södra Hamnen 3 471 32, Skärhamn
031-144 666

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Regeringen föreslår lättnader i byggkraven för studentbostäder

Published

on

By

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Syftet är att öka möjligheterna till flexibilitet vid byggandet.

– På många studieorter är det svårt för studenter att hitta boende. Därför behöver byggregelverket förenklas. Syftet är att möjliggöra för fler studentbostäder genom sänkta byggkostnader och ökad flexibilitet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Förslaget innebär att det blir möjligt att göra undantag från kraven på tillgänglighet och användbarhet i en byggnad som innehåller studentbostäder. Undantagen ska kunna tillämpas vid både nyproduktion och vid ändring av en byggnad.

Det ska vara möjligt att göra undantag för högst 80 procent av studentbostäderna i ett byggprojekt. Minst 20 procent av studentbostäderna ska fortfarande uppfylla gällande krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Lagändringen ger större flexibilitet vid byggande av studentbostäder och skapar fler tänkbara sätt att utforma planlösningar. Till exempel kan bostadsytan minskas och fler bostäder rymmas inom en given yta.  

De föreslagna undantagen ska inte hindra personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga i sociala sammanhang. En studentbostad som omfattas av undantagen ska kunna besökas av en person med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Regeringen breddar också definitionen av studentbostäder till att inkludera all vuxenutbildning för att göra det möjligt för fler kommuner att erbjuda studentbostäder.

Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2025.

Lagrådsremissen: Lättnader i byggkraven för studentbostäder – Regeringen.se

Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

“Vi behöver tillsammans enas om vettiga avtal, som sätter standard för branschen”

Published

on

By

Sveriges Radios Kulturnytt gör just nu en mycket välkommen granskning av villkoren i musikbranschen. Igår lyftes artisten Siw Malmkvists situation med ett avtal som inte förnyats på över 60 år. Hennes situation är tyvärr långt ifrån unik. Musikerförbundet har länge uppmärksammat att majorbolagen fortsätter att betala extremt låga royaltynivåer till artister vars kontrakt skrevs på 1960-talet – en tid då digital streaming inte existerade. 

– Jag kan intyga att artisterna som talar ut i P1 är långt ifrån ensamma om sin situation och vi uppmanar deras artistkollegor att gå ut med sitt tydliga stöd till de som vågar bryta tystnaden om oskäliga ersättningar, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde. 

Musiker och artister skapar det värde som skivbolagen tjänar pengar på, men ändå ser vi gång på gång hur bolagen behåller stora delar av intäkterna. Att en av Sveriges mest folkkära artister, med en karriär som sträcker sig över decennier, fortfarande har en oskälig royalty är ett tydligt bevis på branschens obalans. 

– Tystnadskulturen kring prissättning är enbart bra för bolagen. Både artister och musiker skulle verkligen tjäna på att dela med sig till varandra om hur betalningar och dealar verkligen ser ut. Förstås i trygga, egna rum. Det är bara bolagen som tjänar på att vi inte pratar med varandra om pengar, säger Karin Inde. 

Stort tack till de modiga artister som ser till att lyfta problematiken! För att vi ska få till en i grunden mer rättvis musikbransch behöver de stora parterna i sammanhanget – skivbolagen, musikerna och artisterna – göra som de flesta andra svenska branscher lyckas med:  

– Vi behöver tillsammans enas om vettiga och balanserade avtal, som sätter standard för branschen. Musikerförbundet är redo att göra vår del i arbetet för bättre villkor i musikbranschen, frågan är om skivbolagen är redo, säger Karin Inde.  

Karin Inde
Förbundsordförande
karin.inde@musikerforbundet.se
+46 (0)704447228

Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bönor från egen kaffeskog, sump till jord – Viking Lines nya kaffe gör gott på många olika sätt

Published

on

By

Viking Lines resenärer dricker varje år 8,5 miljoner koppar kaffe. Nu satsar rederiet på ett helt nytt kaffe som ger minskade klimatutsläpp och bättre levnadsvillkor för odlarna. Kaffet från Slow Forest odlas på rederiets egen odling i Laos utan kemiska gödningsmedel, handplockas och rostas därefter i Danmark.

Allt kaffe som serveras på Viking Lines fartyg är nu hållbart producerat Slow Forest-kaffe, odlat på rederiets 75 hektar stora odling på högplatåerna i Laos och rostat i Danmark. Kaffeplantorna odlas bland träd på återbeskogad mark, i stället för på traditionellt skövlade plantager. Viking Lines odling ligger i en kolsänka där målsättningen är att plantera 30 000 träd, vilket innebär nästan 400 träd per hektar. Kaffeskogen förbättrar också den lokala biologiska mångfalden i området.

Odlingen, bearbetningen och rostningen av kaffet hanteras av Slow Forest Coffee. För företaget är det viktigt att produktionskedjan är rättvis och transparent. Utöver miljöfördelarna erbjuder Slow Forest bättre lönevillkor och sjukersättning för byns odlare.

”Den traditionella kaffetillverkningens koldioxidavtryck är stort och merparten av intäkterna går till Europa i stället för produktionsländerna. Vi ville göra annorlunda. Våra kunder vill göra hållbara val, och nu kan de njuta av sitt kaffe med bättre samvete än någonsin tidigare,” berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.

Bönorna till Slow Forest-kaffet får sakta mogna i skuggan av träden, utan kemiska gödningsmedel. De plockas också för hand, vilket avsevärt förbättrar kaffets kvalitet och smak. Viking Lines nya kaffe består till 100 procent av Arabica-bönor, med en balanserad syrlighet samt smak av nötter och choklad. Rostningsprofilen har skapats av den världsberömda danska rostningsmästaren Michael de Renouard.

”Vi valde en mörkrost till fartygets kaffe, vilket passar både finländarnas och svenskarnas nuvarande smakpreferenser gällande rostning. Finländarnas smak gällande kaffe har under de senaste åren utvecklats mot en mörkare rostning. Innan vi gjorde vårt slutgiltiga val testades det nya kaffet i Viking Cinderellas bufférestaurang och personalmässen – och båda testgrupperna gav toppbetyg. Då 8,5 miljoner koppar kaffe bryggs varje år kan inget lämnas åt slumpen!” säger Janne Lindholm.

Viking Lines hållbarhetsmål stannar inte vid produktionskedjan. Kaffesump från fartygen återvinns nämligen som råmaterial för trädgårdsjord. Detta minskar avsevärt användningen av jungfrulig torv vid tillverkningen av mylla.

”Vi har som mål att allt som tagits ombord på fartygen som är möjligt att återvinna ska återanvändas eller återvinnas. Det gäller inte bara kaffet utan även matavfall och till exempel textilier som tas ur bruk. Ett bra exempel på vårt livscykeltänkande är att frityrolja från fartygets restauranger blir till biobränsle för den finska sjöfartsindustrin,” säger Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg.

Slow Forest Coffee – 5 fakta:

  1. Slow Forest Coffee är ett kaffeföretag som verkar i Laos, Vietnam och Indonesien i samarbete med över 500 lokala kaffeodlare.
  2. Företaget grundades år 2019 av Pinja Puustjärvi, driven av en vilja att skydda skogarna i Laos och stötta lokala odlare. Puustjärvi bodde som barn i Laos på grund av sin fars arbete.
  3. Kaffet odlas i restaurerade kaffeskogar, som binder stora mängder kol och ökar den biologiska mångfalden.
  4. Det är viktigt för företaget att produktionskedjan är ansvarsfull och transparent, samt att verksamheten gynnar både miljön och de lokala samhällena.
  5. Slow Forest Coffee betalar odlarna bättre ersättning än genomsnittet i Laos och erbjuder förmåner som underlättar deras liv: förskottsbetalningar, utbildning och möjligheten att låna pengar från en krisfond.

Mera infomation om Slow Forest Coffee här

Tilläggsinformation:

Janne Lindholm, restaurangchef

janne.lindholm@vikingline.com, tel. +358 400 744 806

Dani Lindberg, hållbarhetschef

dani.lindberg@vikingline.com, tel. +358 18 27 000

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

johanna.boijer@vikingline.com, tel. +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef

christa.gronlund@vikingline.com, tel. +358 9 123 51

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.