Heba förvärvar 154 nyproducerade trygghetsbostäder och hyreslägenheter i Enköping

| 9 juli, 2021 | 0 kommentarer

Heba Fastighets AB har tecknat avtal med Bergsundet gällande förvärv av 92 nyproducerade hyreslägenheter finansierade med investeringsstöd samt 62 trygghetsbostäder, i nya området Älvdansen i Enköping. Förvärvet blir Hebas första etablering i Mälardalen.

Genom förvärvet finns Heba nu i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen, i linje med bolagets strategi att växa geografiskt.

– Jag är väldigt glad över förvärvet. Det är värdefullt för Heba på flera sätt. Vår första etablering i Mälardalen får ett attraktivt läge, centralt i Enköping nära stationen med pendlingsmöjlighet till Stockholm. Heba kan nu erbjuda trygghetsbostäder, en form av mellanbostad med hög tillgänglighet, som det finns alldeles för lite av på marknaden idag. Dessutom ger nyproducerade hyreslägenheter byggda med investeringsstöd attraktiva hyror, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba.  

Investeringsstödet innebär att normhyran på hyresrätterna max får vara 1 450 kr/kvm. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 307 mkr. Förvärvet genomförs som en bolagsaffär. Heba garanterar projektet genom en så kallad forward funding. Bostäderna byggs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Fastighetens beteckning är Romberga 23:58. Säljarens ombud är Catella. Hebas ombud är Lindahl advokatbyrå. Produktionsstart är planerad till kvartal 3 2021 och färdigställande till kvartal 3 2023.

Om nya stadsdelen Älvdansen

Älvdansen är en ny stadsdel som växer fram i centrala Enköping, ett stenkast från resecentrum med närhet till grönområden. Här byggs olika typer av bostäder i varierande hushöjder och material. Totalt planeras för 800 bostäder. Älvdansen blir en plats för alla. Här kan familjer, skolungdomar och äldre leva centralt och bekvämt i en lugn och grön miljö genom ett varierat utbud av bostäder, skola och omvårdnadsboende.
Läs mer om området på:
Enköping växer

För mer information kontakta:

Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB: 08-522 547 50, [email protected]

Om Heba

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap. Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap. Läs mer på: hebafast.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *