Hembla erbjuder simskola till barn och unga i Järva

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

I sommar erbjuder Hembla barn och unga som bor hos oss i Tensta och Rinkeby simskola. Simkunnigheten i området är lägre än på många andra håll. Därför är satsningen extra viktig just här.

Att kunna simma räddar inte bara liv. Simkunnighet spelar även roll för skolgången, eftersom det är ett krav för att få godkänt betyg i ämnet idrott och hälsa. I samarbete med Spårvägen Simförening erbjuder därför Hembla, tillsammans med bland andra vårt systerföretag Victoria Park, sommarsimskola på Järvabadet för barn och ungdomar i Tensta och Rinkeby i Stockholm.

– Vi vill att barnen i vårt område ska känna att vi ser dem och att deras trygghet är viktig för oss. Att kunna simma bra skapar extra säkerhet och kan dessutom vara roligt, så vi ville absolut bidra till simskolan. Vi är mycket glada över att få samarbeta med Spårvägen Simförening som har lång erfarenhet av att lära barn i olika åldrar att simma, säger Maria Höglund, områdeschef för Hembla i Tensta och Rinkeby.

Simskolan hålls i 35-minuterspass varje vardag under vecka 26-29. Alla barn mellan fem och 16 år som inte kan simma längre än 25 meter, och som bor hos något av fastighetsbolagen som deltar är välkomna. Simundervisningen kostar 100 kronor per deltagare medan fastighetsbolagen stöttar med 500 kronor.

– Simskolan på Järvabadet är ett fantastiskt exempel på när man tillsammans, förening och bostadsbolag i det här fallet, vill göra skillnad på riktigt. Simkunnigheten är låg i området och att barnen får möjlighet att lära sig simma tillsammans med andra är livsviktigt, säger Jonatan Wik på Spårvägen Simförening.

Förutom Hembla och Victoria Park stöttar fastighetsbolagen Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder, Einar Mattsson och Olov Lindgren sommarsimskolan på Järvabadet.

För mer information, kontakta 
Maria Höglund, områdeschef för Hembla i Tensta och Rinkeby, 070-111 01 05, [email protected]
Jonatan Wik, Sportchef Spårvägen Simförening, 08-471 82 25, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *