Hembla genomför omfattande satsning på sommarjobb för unga

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

I ett brett samarbete med kommuner, fastighetsägare och organisationer hjälper Hembla till att ge 460 ungdomar jobb i sommar.

För många kommuner och företag har det länge varit viktigt att kunna erbjuda arbete för unga under sommaren. För samhället är det en vinst att skolungdomar får en meningsfull introduktion till arbetslivet. För det enskilda företaget innebär det att viktiga arbetsuppgifter kan genomföras även när många ordinarie medarbetare är på semester. Detta gäller inte minst fastighetsbolag som har ett stort behov av att fastigheter och utemiljöer tas om hand även under sommarmånaderna. I många områden bor en stor andel ungdomar och att involvera unga boende i skötseln av området får flera positiva effekter.

Jonas Hagström, bosocial projektledare på Hembla, kommenterar:

– Jag tror att vi som fastighetsägare får en bättre förståelse för våra ungdomar när vi jobbar tillsammans med dem. Och ungdomarna ser kanske sitt område med nya ögon och vill visa mer aktsamhet och ansvar när de själva får städa och laga saker.

Den pågående pandemin har dock försvårat möjligheterna för många kommuner och företag att erbjuda feriepraktik. En framgångsrik modell för att fortsatt ge goda förutsättningar för feriepraktik har visat sig vara att skapa samverkansprojekt mellan kommuner, fastighetsägare och fastighetsägarföreningar.

Hembla samverkar med kommuner, företag och föreningar för att se till att ungdomar får feriepraktik i Stockholms stad, Haninge kommun, Huddinge kommun, Nynäshamns kommun, Uppsala kommun, Upplands-Bro kommun, Södertälje kommun och Botkyrka kommun.

– Det är viktigt att unga får göra nytta i sitt eget område och vår förhoppning är att det kommer att öka deras engagemang för dess utveckling. Långsiktigt ser vi att det kan bidra till tryggare och mer trivsamma områden, säger Jonas Hagström.

Kontakt

Jonas Hagström, bosocial projektledare
Telefon: 070-433 24 52
E-post: [email protected]

Jonatan Öhman, kommunikationschef
Telefon: 073-141 77 47
E-post: [email protected]
 

Hembla är ett bostadsbolag med inriktning på hyresrätter. Vi finns i 18 kommuner i Stockholmsområdet, Mälardalen, Norrköping, Tranås och Uppsala. Drygt 21 000 familjer bor hos oss. Vårt fokus är långsiktigt ägande och förvaltning av fastigheter och bostadsområden. Hållbarhet, både social och miljömässig, är en naturlig del av vår affärsidé. Vår ägare är det tyska bostadsbolaget Vonovia.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *