Connect with us

Marknadsnyheter

Hemnet presenterar finalisterna i Guldhemmet 2023

Published

on

Den 7 mars går den femte upplagan av Hemnets bostadsgala Guldhemmet av stapeln. Juryn har gått igenom och utvärderat alla nomineringar som har skickats in och utsett totalt 21 finalister. Vinnarna kommer att koras på Guldhemmetgalan som hyllar och uppmärksammar några av landets främsta profiler och starkaste insatser inom bostads­branschen.

 

Guldhemmet är ett initiativ från Hemnet, som för femte året i rad samlar och lyfter extraordinära prestationer inom bostadsbranschen från året som gått. Galan äger rum i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm under ledning av en av Sveriges mest framstående programledare och artister – Måns Zelmerlöw!

– Det är roligt att Guldhemmet under sina fem år kommit att bli Sveriges största bostadsgala som har stor betydelse för de som nomineras och för alla finalister och vinnare. Efter ett utmanande år känns det mer angeläget än någonsin att fira branschen, vilket jag ser fram emot att göra den 7 mars, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Under kvällen kommer totalt tio priser att delas ut till fastighetsmäklare och bostadsutvecklare. Sex av priserna är baserade på nomineringar, där vinnare och finalister utses av Guldhemmets jury. Tre priser baseras på Hemnets försäljningsstatistik (“Andelsstatistiken”) och ett pris (Årets Toppmäklare) är ett “hybridpris” där finalister och vinnare baseras på en kombination av statistik och en kvalitativ bedömning och urval av Guldhemmets jury.

 

Finalisterna är:

 

Nomineringspriser – mäklare
 

Årets Stjärnskott

William Lindvall, Alicia Edelman Stockholm

Nathalie Björk, Rama Fastighetsförmedling Kristianstad

Elvira Jansson, Sjöstens Fastighetsförmedling Örebro

 

 

Årets Mäklarpersonlighet

Linus von Hofsten, Svenska Mäklarhuset Solna
Per Johansson, Ambassadör Fastighetsmäkleri Stockholm
Karin Svensson, Mäklargården Simrishamn

 

Årets Mäklarassistent

Josefine Ramqvist, Notar Västerås
Emelie Roos, Fastighetsbyrån Tumba
Christel Skogh, Svensk Fastighetsförmedling Linköping

 

Årets Mäklarkontor

Fastighetsbyrån Östra Skaraborg
Svenska Mäklarhuset Hägersten/Liljeholmen
Alvhem Mäkleri & Interiör

 

Årets Toppmäklare (hybridpris)
Urvalet för Årets Toppmäklare består av den bäst säljande fastighetsmäklaren i varje län och finalister och vinnare utses av Guldhemmets jury baserat på inskickade nomineringar.

Eric Randlert, Mäklarhuset Gotland
Malin Ekvall Jangvert, Bjurfors Limhamn

Martin Drotz, Svensk Fastighetsförmedling Linköping

 

Nomineringspriser – bostadsutvecklare

 

Årets Bostadsprojekt

Ordonnansen V, Aros Bostad
Stigbergsliden 12, Sverigehuset
Brf Trädloungen, Nordr

 

Årets Nytänkare

Brf Boulevarden, Riksbyggen
Amiralitetsgatan, Robert Dicksons Stiftelse
Futura Clara, Riksbyggen

 

Prestationspriser baserade på Hemnets Andelsstatistik:

Årets Husmäklare

Peder Ledin, Fastighetsbyrån Boden
Martin Drotz, Svensk Fastighetsförmedling Linköping
Therese Häggsjö, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vara

 

Årets Lägenhetsmäklare

Sanna Treijs, Notar Hornstull
Benjamin Akyol, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Göteborg Nordost
Yosef Halim, Bjurfors Lund

 

Årets Mäklarkedja

Fastighetsbyrån
Notar
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

 

Guldhemmets jury består av:

Kajsa Crona, regionchef Tengbom och adj professor Chalmers
Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst
Tobias Olsson, förbundsdirektör Sveriges Arkitekter
Anders Carlén, deskchef Bonnier News Business
Oskar Öholm, vd och koncernchef Mäklarsamfundet
Claudia Wörmann, boendeekononom Hypoteket
Jenny Persson, ansvarig utgivare Mäklarvärlden
Maria Björkdahl, ekonomi- och medlemsansvarig Fastighetsmäklarförbundet
Aurora Ruuskanen, Strategic Partnership Manager Hemnet

 

För mer information om galan, besök guldhemmet.se eller följ oss på instagram @guldhemmet.

För mer information, kontakta:

 

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: staffan.tell@hemnet.se

Om Hemnet

Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Nasdaq Stockholm (“HEM”).

Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / X / Linkedin / Instagram

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.