Hemsö förvärvar äldreboendeprojekt i Sverige

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Hemsö förvärvar pågående projekt avseende tre äldreboenden i Borlänge, Krokom och Östersund. Säljare är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB. Investeringen uppgår till cirka 700 miljoner kronor.

Uthyrningsbar yta omfattar totalt 18 500 kvadratmeter. Förutom äldreboenden ingår även annan verksamhet som förskola, dagverksamhet och trygghetsbostäder. Hyresavtal är tecknade med Borlänge kommun, Östersunds kommun och Förenade Care i Krokom. Avtalstiderna löper mellan 12 och 20 år.

‒ Vi ser fram emot en långsiktig relation med hyresgästerna och att utöka närvaron i Borlänge samt etablera oss i Östersundsregionen. Behovet av nya äldreboenden är stort både nu och i framtiden och vi är glada över att kunna göra dessa investeringar trots en osäker omvärld. Det är fina projekt som passar väl in i Hemsös portfölj, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Projekten beräknas vara färdigställda under 2023.

För vidare information vänligen kontakta

Nils Styf, vd                                                     08-501 170 01
Åsa Thoft, kommunikationschef                     08-501 170 57

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 80,0 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s och sedan mars 2021 kreditbetyg A+ från Fitch Ratings. Mer information på www.hemso.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.