Hexagon presenterar nya finansiella mål på kapitalmarknadsdag

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter, höll idag sin kapitalmarknadsdag. Ola Rollén, vd och koncernchef, tillsammans med andra medlemmar i koncernledningen, presenterade rådande marknadstrender, tillväxtmöjligheter och strategiska fokusområden. Under dagen presenterades hur Hexagons lösningar för digitala verkligheter genom sensorer, mjukvara och autonoma teknologier fångar nya möjligheter i nyckelbranscher.

Hexagon lanserar dessutom nya finansiella mål, med en årlig försäljningstillväxt på 8-12 procent mellan 2022-2026 samt en rörelsemarginal (EBIT1) på mer än 30 procent till år 2026. Försäljningstillväxten ska uppnås genom en kombination av 5-7 procent organisk tillväxt per år och 3-5 procent strukturell tillväxt per år genom förvärv. Fortsatt fokus på innovation och kundcentrerade lösningar avser bidra till försäljningstillväxten, stärkt marginal och ökade återkommande intäkter.

”En digital verklighet är mycket mer än en digital tvilling. Det är ett arbetsflöde med löpande återkoppling som kopplar samman den fysiska och digitala världen till en gemensam verklighet. Information från sensorer och mjukvara uppdateras i realtid och kombineras med autonoma teknologier, vilket tillsammans driver hållbarhet genom ökad produktivitet, effektivitet, kvalitet och säkerhet samtidigt som kostnader och svinn minskas. Möjligheterna är näst intill oändliga, och sträcker sig långt utanför våra traditionella nyckelmarknader”, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Presentationerna från kapitalmarknadsdagen kommer att vara tillgängliga on demand på hexagon.com efter eventet.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Luthström, Head of Sustainability and Investor Relations, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, [email protected]

Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, [email protected]

Hexagon är ett världsledande företag inom digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar. Vi sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet.  

Våra teknologier gör ekosystem i städer och produktion mer uppkopplade och autonoma vilket bidrar till en skalbar och hållbar framtid. 

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 21 000 anställda i 50 länder och en omsättning på cirka 3,8 miljarder EUR. Läs mer om oss på hexagon.com och följ oss på @HexagonAB. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *