Hexagon stärker sina lösningar inom gruvdrift med förvärvet av Minnovare

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter, offentliggjorde idag förvärvet av Minnovare, en ledande leverantör av borrteknik som förbättrar hastigheten, precisionen, samt minskar kostnaden inom underjordisk gruvdrift.

Malm ovanjord har blivit mer och mer exploaterad, vilket lett till att gruvor i allt större utsträckning behövt söka sig underjord efter mineraler och metaller. Minnovares teknik är specialiserad på att eliminera manuella, arbetsintensiva och oproduktiva processer inom underjordisk gruvdrift, vilka ofta kan leda till misstag vid sprängning, utspädning och driftstopp. Deras avancerade hårdvara, kombinerat med mjukvara som fångar verkligheten, levererar den snabbaste och mest exakta datainsamlingen i borrprocessen någonsin, vilket leder till ökad effektivitet, produktivitet och lönsamhet för gruvor. Lösningen använder sensorer, mjukvara och dataanalys för att assistera vid de problem som uppstår under borrprocessens resursplanerings-, utvecklings- och produktionsfas.

”Integrationen av Minnovares innovativa gruvdriftslösningar tillsammans med vår starka, tekniska kärnkompetens passar Hexagon väldigt bra strategiskt. Det kommer att skapa ovärderliga lösningar för kunder som vill förbättra hastighet och precision och samtidigt sänka kostnaderna i sin underjordiska borrverksamhet. Förvärvet stärker vårt erbjudande inom borrnings- och sprängningsprocessen och är ett stort steg framåt i vår strategi för underjordiska gruvor. Vi ser också möjligheter att expandera Minnovares portfölj internationellt genom Hexagons globala nätverk”, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén.

Minnovare grundades 2012 i Perth i västra Australien och har en stark meritlista med mer än 150 kontrakterade system i över 90 gruvor, vars intäkter till större delen är återkommande. Minnovare blir en del av Hexagons division Mining. Förvärvet har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat och stängdes tidigt under 2022.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Luthström, Head of Sustainability and Investor Relations, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, [email protected]
Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, [email protected]

Hexagon är ett världsledande företag inom digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar. Vi sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet.  

Våra teknologier gör ekosystem i städer och produktion mer uppkopplade och autonoma vilket bidrar till en skalbar och hållbar framtid. 

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 21 000 anställda i 50 länder och en omsättning på cirka 3,8 miljarder EUR. Läs mer om oss på hexagon.com och följ oss på @HexagonAB. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *