Connect with us

Marknadsnyheter

Hit reser svenskarna på sportlovet – stor ökning av roaming utomlands

Published

on

Svenskarna åker gärna utomlands och de är inte rädda för att använda sig av roaming. Men resmålet styrs mycket beroende på var svensken bor. Det visar nya siffror från Tele2.

 

Sportlovet är den tiden på året när svenskar tar en paus från vardagen och ger sig ut i världen på jakt efter äventyr, skidåkning och sol.

 

Spanien är landet nummer ett som Stockholmarna reser till. Något som statistiken för Tele2s roaming visar. Hela 25 984 gigabyte data använde Stockholmarna i Spanien när de flydde vintern 2023, vilket ungefär motsvarar 8 6611 timmar eller 360 dagar streamad video.

 

I Göteborg är favoritresmålet delat mellan Danmark och Spanien. Sammanlagt surfade Göteborgarna upp 1 129 gigabyte 2023 i Danmark. Om vi antar att ett sms innehåller ungefär 160 tecken eller 160 byte, då skulle 1 129 gigabyte motsvara ungefär 7 056 250 0002 sms.

 

Men när det gäller danska äventyr är Malmöborna de obestridda mästarna. Trots att Spanien tar första platsen i datavolym, är det Malmöborna som sticker ut med sina danska surfvanor. Under sportlovet 2023 reste Malmöborna framför allt till Danmark, med Tyskland och Spanien hack i häl. Datamängden som Malmöiterna spenderade i Tyskland under sportlovet 2023, 913 gigabyte, skulle räcka till 324 dagars konstant lyssnande på Spotify3.

 

I Luleå, står resmålen mellan Finland och Spanien, där de använder 51 respektive 210 gigabyte data, tillräckligt för att plåta dryga 130 0004 bilder med en mobilkamera.

 

Globalt sett roamade Tele2s kunder 325 177 gigabyte under februari 2023 och 369 160 gigabyte i mars 2023, vilket var en ökning med 28 procent jämfört med 2022.

 

         Vår data visar att många föredrar Spanien framför fjällen på sportlovet. Tyskland och våra nordiska grannländer är det också många som väljer att resa till. Oavsett resmål så har tillgången till en uppkopplad enhet blivit en självklar del på resan för de flesta, säger Karin Nygren, affärsansvarig privatmarknaden på Tele2.

 

De länder där det används mest roaming utanför EU är Thailand och Storbritannien.

 

När du åker på sportlovssemester kan det vara bra att ladda telefonen med relevanta appar. Oavsett om du åker till solen eller skidbacken.

 

 1. Med Tele2 Play blir det enklare att se på tv och film. Du kan se på allt innehåll vid resor inom hela EU. Finns till Android och iOS.
 2. Ha koll på väder och vind med SMHIs app, som visar väderprognoser för ett stort antal orter, både i Sverige och utomlands, samt varningar när allvarliga väder- och vattenhändelser förutses. Finns till iOS och Android.
 3. Om du ska resa till solen då kan ett besök hos minsoltid.se vara en bra idé. Här kan du få hjälp med att uppskatta hur länge du kan stanna i solen utan att bränna dig.
 4. Med Skistars app kan du enkelt se dagens väder samt få tips på aktiviteter, restauranger och butiker. Finns till iOS och Android.

 

 

 

1 En uppskattning på cirka 3 GB per timme. 2 Observera att detta är en teoretisk och grov uppskattning, och det faktiska antalet SMS kan variera beroende på olika faktorer såsom teckenkodning och eventuell komprimering. 3 Enligt Spotify används ungefär två megabyte per minut vid hög kvalitet. 4 Beräknat på att en bild är cirka två megabyte.

 

Vad är roaming?

Inom telekommunikation betyder roaming att man lånar ett mobilnät från en annan operatör än den man har abonnemang hos. Det gäller oavsett om mobilnätet används för samtal, meddelanden eller data. Dataroaming är alltså roaming där man använder datatrafik, dvs surf och alla andra typer av mobildataöverföringar i ett lånat mobilnät. I praktiken betyder roaming nästan alltid mobilsurf i utlandet, även om själva begreppet är bredare.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Jessica Hjälmered, Senior Communication Manager/PR-chef, Tele2, +46 (0)8 121 47 400, jessica.hjalmered@tele2.com

 

Följ Tele2 på vårt pressrum: www.tele2.com/sv/media

 

 

Om Tele2
Tele2 är ett ledande telekombolag med syfte att möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter. Genom våra nätverk och tjänster — som sträcker sig från bredband, datanät, mobil- och fast telefoni till TV, streaming och globala IoT-tjänster — är vi djupt sammankopplade med alla delar av dagens digitala livsstil. Genom att göra vår infrastruktur mer kraftfull, säker och hållbar möjliggör vi samma slags utveckling av samhället. Tele2 grundades 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2023 omsatte bolaget 29 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida
www.tele2.com.
 

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.