Högsta priset på guld någonsin hos pantbanken

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Det oroliga världsläget och den instabila ekonomin har lett till ett rekordstort intresse för att både sälja och köpa guld. Nu har Sefina Pantbank sitt högsta belåningspris för guld någonsin med en höjning till 350 kronor per gram.

Trots inflationschock och en börs som rasar, har guldpriset legat på stadiga rekordnivåer. Som en följd har Sefina Pantbank nu höjt sitt belåningspris från 325 kronor/gram till 350 kronor/gram på 18K guld. Detta är det högsta belåningspriset sedan företaget grundades 1884.

– Intresset för att sälja sitt guld hos oss är rekordstort. Stigande inflation och höga räntor har för många gjort ekonomin tajt och marginalerna små. Därför passar många på att belåna eller sälja sitt guld nu medan priset är så pass högt, säger Jimmy Jonasson, guld- och vintagespecialist på Sefina Pantbank.

Men även intresset för att köpa guld har ökat. Detta då världsläget har lett till att personer vill investera i saker som går att ta i.

– Vår uppfattning är att rädslan för cyberattacker, bankhaveri och börsras har ökat köpintresset för konkreta föremål med värde. Därför väljer många att investera i guld, som man historisk vet har en stadig ökning över tid, säger Jimmy.

Ytterligare ökad efterfrågan under sommaren

Med sommaren följer säsong för festligheter som student och bröllop. Därför väntas dessutom ett ännu högre tryck på att köpa guld, då det ofta ges bort som gåvor.

– Nu har vi den första sommaren utan restriktioner sedan 2019. När vi äntligen kan samlas igen väntas stora fester med många gäster. Det gör såklart att intresset för att köpa guld ökar ytterligare, vilket även i förlängningen kan pressa upp priset ännu mer, berättar Jimmy.

För mer information:

Jimmy Jonasson, guld- och vintagespecialist, försäljningschef, Sefina Pantbank
E-post: [email protected]
Mobil: 070-265 61 11

Mathias Stjernlöf, Marketing Manager, Sefina Pantbank
E-post: [email protected]
Mob: 076-136 03 35

Sefina Pantbank grundades 1884 och är Nordens största pantbank. Sefina står för ”Secure Finance”, vilket betyder säkra tillgångar. Affärsidén bygger på att låna ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån. Sefina Pantbank har över 100 medarbetare på tjugo kontor runtom i Sverige med huvudkontor i Stockholm. För mer information, besök www.sefina.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.