Högt hyreskrav från Valbohem

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Vabohem, Färgelandas allmännyttiga bostadsbolag, har påkallat förhandling med Hyresgästföreningen om nya hyror för knappt 600 lägenheter. Valbohem vill få igenom en höjning på fyra procent från och med årsskiftet. Något som Hyresgästföreningen inte är beredda att acceptera.

Den 8 december drar förhandlingen ingång mellan kommunägda Valbohem AB och Hyresgästföreningen.  Bostadsbolaget har aviserat att man vill höja hyrorna med fyra procent den 1 januari. Hyresgästföreningens förhandlingsledare, Murat Solmaz, påpekar att det är det högsta kravet från något allmännyttigt bostadsbolag i Fyrbodal, Sjuhärad och Skaraborg.

– Det är ett högt yrkande givet bolagets ekonomiska förutsättningar. Nu ska vi granska bolagets bud mer i detalj för att försöka nå en bra uppgörelse för hyresgästerna, säger Murat Solmaz.

Valbohems krav innebär att hyran för en normaltvåa i skulle stiga med 193 kronor.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Murat Solmaz, förhandlare
010-459 14 41

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *