Högtidligt första spadtag på Kvarnbacken i Kåge

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

På tisdagen togs första spadtaget vid Skebos satsning på Kvarnbacken i Kåge. Representanter från Skebo och Contractor samt barn från Kågeskolans förskoleklass deltog vid ceremonin.
– Det känns fantastiskt roligt att bygget är i gång, säger Skebos vd Åsa Andersson.

På kvarteret Kvarnbacken i Kåge, cirka 13 kilometer norr om centrala Skellefteå, bygger Skebo sex tvåvåningsradhus som innehåller totalt 70 lägenheter. På fastigheten har 36 lägenheter rivits till förmån för de nya.

– Det var inga bra hus från början och att nu kunna dubbla antalet lägenheter med hus som är producerade i Jörn känns väldigt roligt. Kvarnbacken är en fin plats med bra läge vid Kåge älv, Kåge centrum och Kågeskolan, säger Åsa Andersson.

Contractor är totalentreprenör och husen byggs av Jörnträhus, som är en del av koncernen.

– Det har varit en lång process från första anbudet fram till idag och det känns väldigt bra att äntligen få börja bygga. Vi är glada över det förtroende Skebo ger oss, det stärker både vår personal och våra partners i det här byggprojektet, säger Contractors vd Kurt Nyström.

40 barn från Kågeskolans förskoleklass deltog vid tisdagens ceremoni och alla fick bidra med varsitt spadtag.

– Barnen är framtidens samhällsbyggare och några av dem ska kanske bo här så småningom, så det är jättekul att ha med dem här idag, säger Åsa Andersson.

De 70 lägenheterna på Kvarnbacken kommer att vara ettor, tvåor och treor med ytor från 31 till 70 kvadratmeter och husen kommer att ha väggar och bjälklag i trä. Husen beräknas stå klara om drygt ett år.

För ytterligare information, kontakta:
Åsa Andersson
vd Skebo
0910-73 65 01
[email protected]

På bilden, från vänster: Kurt Nyström, vd Contractor, Harriet Classon, styrelseordförande Skebo, och Åsa Andersson, vd Skebo.

Foto: Pressbild

________________________________________________

Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag som äger och förvaltar cirka 5 000 lägenheter och ett antal lokaler. Vi har hyreslägenheter i flerfamiljshus, radhus, småhus, studentbostäder samt vård- och omsorgsboenden. Vi arbetar för stadens och kommunens utveckling och ligger i toppen vad gäller kundnöjdhet i landet. Vårt mål är att ge varje hyresgäst som kommer till oss möjligheten att flytta in och från första stund börja trivas i sitt drömhem. ”Längta hem” är vår devis som alltid sätter kunden först. Vi verkar för hyresgästinflytande och delaktighet där trivsel, trygghet och goda relationer är i fokus.

Skeppargatan 8, 931 30 Skellefteå, tel +46 910-73 65 00, [email protected]skebo.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *