Hoi Agency ingår strategiskt samarbetsavtal med Script46 och förvärvar 25% i bolaget

| 19 september, 2022 | 0 kommentarer

Hoi Agency, en del av Hoi Publishing, har kommit överens om ett strategiskt samarbete med mediabolaget Script46 som förstärker förlagets erbjudande till författarna och möjliggör ytterligare exploateringsmöjligheter på Hoi Publishings omfattande bokkatalog. Hoi Publishing förvärvar samtidigt 25% av Script46 och erhåller en styrelseplats i bolaget. Värderingen av Script46 har satts till 1,2 mkr där Hoi alltså betalar 300 tkr för sin minoritetspost. Den överenskomna köpeskillingen regleras genom kvittning mot 100.000 B-aktier i Hoi, det vill säga till kursen 3:00 kronor.

Script46 AB är ett bolag som specialiserat sig på adaptioner från bok till film och tv-serier. Genom samarbetet kommer Hoi Agency och Script46 att gemensamt utvärdera den omfattande bokkatalog som Hoi Publishing har i sin besittning och som hela tiden fylls på med nya titlar.

En expertgrupp kommer att tillsättas med uppgift att söka upp och utvärdera intressanta titlar i katalogen – både bland existerande som tillkommande – som lämpliga underlag för adaption. Där kommer också hänsyn att tas till faktorer såsom genretrender, produktionskostnader, adaptionsmöjligheter och aktualitet.

”Vi ser mycket fram emot det kommande samarbetet. Det skapar stora möjligheter för både förlaget och författarna. Som enda förlag i Sverige kommer vi kunna kontinuerligt erbjuda den här utvärderingen till författarna som en del av vad en antagning hos oss omfattar”, säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing.

”Genom detta samarbete kommer Script 46 att få en kraftig ökning av såväl volym som kvalitativt innehåll i sin representation av lämpliga manus. Detta kommer att öka Script46 attraktionskraft för produktionsbolagen och stärka den unika särställning som bolaget har i branschen.”, säger Mikael Törneman, VD för Script46.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

Lars Rambe, VD Hoi Publishing

+46 709 369080

Hoi Publishing är Sveriges ledande hybridförlag med en starkt digitaliserad verksamhet. I nära samarbete med författarna ger Hoi årligen ut omkring 200 titlar i olika genrer genom en hybridmodell (den unika och väletablerade Hoi-modellen) där förlag och författare delar risker och möjligheter. Hoi eftersträvar en bred och växande katalog av rättigheter med god lönsamhet för både förlag och författare. Med varumärken i form av imprints såsom Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Lilla Hoi, Tallbergs Förlag och Hoi Audio är förlaget väletablerat på den svenska marknaden och i ett par segment även marknadsledande. Förlaget har även ett dotterbolag i Danmark med växande utgivning i flera genrer. Bolagets vision är att utveckla förlagsbranschen i Norden och på sikt i andra länder på författarvänliga villkor som ger många fler chansen att bli författare och att därigenom sprida god litteratur för ett starkt och demokratiskt samhälle.

Denna information är sådan information som Hoi Publishing är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 september 2022 klockan 14:45 CEST.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.