Holmgrens Bil tecknar förnybart elavtal med Bixia

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Under oktober månad stod laddbara bilar för mer än hälften av nybilsförsäljningen*. Holmgrens Bil, som är ett av Sveriges största bilhandelsföretag, uppmuntrar den här utvecklingen samtidigt som de vidtar många andra åtgärder för att minska sitt eget klimatavtryck. Nu har de tecknat ett avtal med elbolaget Bixia som innebär att alla deras 14 bilhallar förses med förnybar el från den 1 december.

Holmgrens Bils största miljöpåverkan kommer från energiförbrukningen, därför genomfördes en omfattande energikartläggning under förra året.

– Syftet med energikartläggningen var att få ett bra underlag för att kunna identifiera energisparande åtgärder med bästa möjliga utfall. Med kartläggningen som underlag har vi gjort ett stort antal energibesparande åtgärder. Nu tar vi nästa steg genom att teckna avtal med Bixia, där vi köper förnybar el till samtliga anläggningar, säger Kaj Svensson, Inköpsansvarig/miljöansvarig på Holmgrens Bil. 

Lokalt producerad el
Bixia arbetar långsiktigt för att ställa om elförsörjningen till en helt förnybar elmarknad och för att göra det enklare och lönsammare att producera el från sol, vind och vatten. Idag har elbolaget samarbete med närmare 3000 lokala producenter som säljer sin el från förnybara källor till Bixia.

– Vi ser att intresset bland företag att göra hållbara elval har ökat dramatiskt de senaste åren och är mycket glada över att ett företag som  Holmgrens Bil med ett ambitiöst hållbarhetsarbete väljer Bixia. Dessutom har vi en lokal koppling till varandra där samtliga av deras anläggningar finns i vårt närområde och där elen produceras, säger Christian Andersson, kundansvarig på Bixia.

Samarbete för klimatet
Under de senaste åren har Holmgrens Bil genomfört stora investeringar på flera av sina anläggningar för att möta upp en allt större efterfrågan på laddbara bilar. Bland annat har man installerat över 100 stycken 3-fas laddplatser på sina anläggningar.

– Det är ett sätt att möta upp den snabba omställningen mot laddbara bilar. Dels kan vi ladda våra egna demobilar men även kunderna kan ladda sina bilar när de besöker oss, säger Andreas Ek, Fastighetsansvarig på Holmgrensbil.

– Laddinfrastrukturen behöver påskyndas för att möta de behov som finns och klara av att nå klimatmålen. Vår övertygelse är att samarbeten är vägen framåt för klimatet. Det bygger på att man hittar en partner med liknande värderingar och ambitioner när det gäller hållbarhet, något vi hittat i Holmgrens Bil, avslutar Chirstian Andersson.

För mer information kontakta:

Christian Anderssson, kundansvarig på Bixia
070-233 47 14

[email protected]

Kaj Svensson, Inköpsansvarig/miljöansvarig Holmgrens Bil
036-34 76 38

[email protected]

Bixia arbetar aktivt för utvecklingen av närproducerad förnybar el och är det elhandelsbolag som köper in störst andel småskaligt producerad el i Norden. Företaget omsätter cirka 2 mdr kronor och har 90 medarbetare.Tillsammans är vi den kraft som förändrar! Läs mer på www.bixia.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *