Hon blir ny VD för Jula Miljö & Energi

| 14 juli, 2021 | 0 kommentarer

Jula Miljö & Energis nya VD heter Kristin Boman.

Kristin Boman har lång erfarenhet från ledande befattningar inom energibranschen.

− Miljö- och energieffektivisering har alltid legat mig varmt om hjärtat. Därför känns det väldigt bra att vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Jula Miljö & Energi när vi får in Kristin som ny VD, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef.

Jula Miljö & Energi bildades i början av 2020 och är Jula Holdingkoncernens nyaste bolag. Jula Miljö & Energi utvecklas kring fem affärsområden:

  • Energi
  • Drivmedel
  • Investeringar i bolag med miljö & energiprofil
  • Återvinning och cirkulära materialflöden
  • Jord, skog och mark.

Nästa nivå

På kort tid har bolaget etablerats på den svenska marknaden med stora investeringar i vindkraft och innovativa miljöteknikverksamheter.

− Jula Miljö & Energi har fram till nu varit ett bolag under uppstart. Med Kristin Boman som ny VD kommer vi att ta verksamheten till nästa nivå. Med sin erfarenhet och sitt engagemang kommer hon att utveckla bolagets fem affärsområden, och även identifiera ytterligare investeringar i intressanta innovativa ”startups” och ”scaleups” inom miljö- och energiområdet. Med sina nya perspektiv kommer Kristin också att bidra till dynamik i samverkan mellan de olika koncernverksamheterna, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Inspirerande entreprenörsanda

Kristin Boman är smålänningen som flyttat till Västkusten och numera är bosatt i Trollhättan. Hon har en utbildningsbakgrund som lantmäteriingenjör och en tioårig yrkeserfarenhet i ledande befattningar inom  energibranschen. På fritiden är det annars idrott (padel och löpning) och natur som gäller.

− Jag ser verkligen fram mot att bli en del av Jula Holdingkoncernen. Det finns mycket engagemang och en inspirerande entreprenörsanda, och dessutom gillar jag koncernens fokus gällande långsiktigt hållbar lönsamhet. Jula Miljö & Energi är ett spännande bolag som ligger helt rätt i tiden med investeringar i vindkraft, innovativ miljöteknik och hållbara verksamheter. Ser fram emot att få driva och utveckla bolaget framåt, säger Kristin Boman, ny VD för Jula Miljö & Energi.

För ytterligare frågor:

Joachim Frykberg, VD Jula, +46 701-90 29 30, [email protected] 

Magnus Ljung, Information Manager, +46 703-80 95 70, [email protected]

Företagsinformation

Jula Industri grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget.

Sedan några år har företaget utvecklats till en av Sveriges största privatägda koncerner, Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Hotell, Miljö och Energi.

Mer om Julas historia hittar du på: https://historia.jula.se/

Jula Holdingkoncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4000 anställda och 2020 omsattes drygt 9,8 miljarder SEK, med ett resultat om cirka 1,3 miljarder SEK efter finansiella poster och före skatt. Cirka 276 miljoner SEK betalas i skatt på resultatet.

Retailföretaget Jula är koncernens ursprung. Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 112 varuhus, 60 i Sverige, 37 i Norge och 15 i Polen.

Besök gärna www.julaholding.se för mer information, på Jula Holdings webb finns även årsberättelsen i sin helhet.

Jula Miljö & Energi

Bolaget Jula Miljö & Energi är det senaste verksamhetsbenet inom Jula Holdingkoncernen.

Jula Miljö & Energi fokuserar på investeringar i hållbara och energismarta verksamheter. Verksamheten utvecklas kring fem affärsområden: Energi, Drivmedel, Investeringar i bolag med miljö & energiprofil, Återvinning och cirkulära materialflöden samt Jord, skog och mark.

Jula Miljö & Energi bildades i början av 2020 när koncernen köpte en vindkraftspark om totalt fyra vindkraftverk i Tanumshede. Därefter har Jula Miljö & Energi bland annat investerat ytterligare i vindkraft och även innovativa hållbara verksamheter som LifeClean, Biosorbe, Organofuel, eSite Powersystems och Ljusgårda.

Jula Miljö & Energi har under 2021 tagit över driften av jordbruket på Stora Ek, en stor herrgård som ligger i Skaraborg mellan Skövde och Mariestad. Stora Ek ägs sedan 2014 av Karl-Johan Blank.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.