Connect with us

Marknadsnyheter

Hooja och Ayan Jamal i nya P3 Hitmix

Published

on

Idag är det premiär för det nya musikprogrammet P3 Hitmix. Kanalens högkvalitativa, kurerade musikmixar av kunniga dj:s, musikreportrar och svenska artister utökas nu med fler aktuella profiler. Hooja, Ayan Jamal, Sofia Dalén och Jonas David hörs i nya P3 Hitmix som sänds fredagskvällar kl.18.02 med start den 2 februari i P3.

P3 Hitmix
P3 Hitmix med Ayan Jamal. Fotograf: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

Idag fredag den 2 februari kl.18.02 sänds första avsnittet av det nya musikprogrammet P3 Hitmix. Under en timma varje fredagskväll får publiken följa med när fem programledare peppar i gång helgen med en mix av stora hitlåtar. Artisterna, musikreportrarna och profilerna som medverkar är Hooja, Ayan Jamal, Sofia Dalén och Jonas David. De kommer spela en parad av hitlåtar man kan sjunga med i och det blir musikunderhållning som tar en raka vägen in i helgen.

Profilen för första avsnittet den 2 februari är musik- och kulturjournalisten Ayan Jamal som gör comeback som programledare i P3. Ayan Jamal ses återkommande rapportera om kultur i SVT:s morgonstudio och utöver sin gedigna kunskap inom musik bevakar hon bland annat även film och tv.

Det jag ser fram emot med att spela hits är friheten att röra mig genom tidsepoker och genrer utan att hamna i ett ensamt hål. Du sjunger ju med, säger Ayan Jamal, programledare på P3.

Hooja, mest önskade artist under Musikhjälpen 2023, är duon som debuterar som återkommande profiler under fredagskvällarna i P3. Den 16 februari hörs Hooja för första gången som programvärdar i kanalen då de väljer sina favorithits som en upptrappning inför helgen i P3 Hitmix.

Vi ska bjuda på melodier som gör sig bra både på dansen och i stugan. Toner från förr kommer möta nutid, det blir en liten resa helt enkelt. Följ med, säger artistduon Hooja.

Sofia Dalén, som senast medverkade vid en bejublad Musikhjälpen-vecka, är även hon tillbaka i kanalen och med sig har hon sina humorkaraktärer Börje med flera. Sofia Daléns första P3 Hitmix sänds 9 februari. Tillsammans med P3:s kunniga musikreporter Jonas David i Malmö blir dessa de fem som tar sig an fredagskvällarna i kanalen och roterar under 2024. P3 Hitmix sänds varje fredag kl.18.02-19.00 i P3.

1 februari startade säsong tre av Skivhyllan i P3. Första avsnittet är med John Engelbert från Johnossi, som tar oss med i de hårdare tongångarnas landskap med en blandning av metal, punk och hardcore. Den 15 februari hörs Molly Hammar i Skivhyllan i P3 med musiken som inspirerat henne genom livet. I P3 Loungemix kommer publiken kunna höra Eye N I som gör sin första mix av temat den 21 februari. Nya musikmixar i P3 Klubbmix hörs som vanligt varje fredagskväll med svenska dj:s som Rebecca & Fiona, Albin Myers, Kornél Kovács och P3:s Samir Yosufi. I P3 Klubbmixhits, en ny variant av P3 Klubbmix, spelar Mayka, Linda Nordeman och gäst-dj:s klubbklassiker och hits från dansgolven varje fredag kl.19.03-20.

P3:s musikmixar hörs om kvällarna i kanalen. Alla avsnitt publiceras i Sveriges Radio Play i samband med sändningen och är därefter tillgängliga i 30 dagar.

Sändningsdatum
P3 Hitmix med Ayan Jamal sänds 2 februari, 1 mars, 29 mars, 26 april, 24 maj, 7 juni
P3 Hitmix med Sofia Dalén sänds 9 februari, 8 mars, 5 april, 17 maj, 14 juni
P3 Hitmix med Hooja sänds 16 februari, 15 mars, 12 april, 3 maj, 21 juni (midsommaraftonspecial)
P3 Hitmix med Jonas David sänds 23 februari, 22 mars, 19 april, 10 maj, 31 maj

Pressbilder
Ayan Jamal, Hooja, Sofia Dalén, Jonas David med flera:
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/51kxt419fl

Fotograf: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio och Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För vidare information, vänligen kontakta:
Nor Toma, Kommunikationspartner

Nor.Toma@sverigesradio.se

Linda Nordeman, Exekutiv Producent
Linda.Nordeman@sverigesradio.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.