Connect with us

Marknadsnyheter

Höstens nya butiker, koncept och upplevelser i Westfield Täby Centrum

Published

on

Många spännande nyheter och upplevelser väntar i Westfield Täby Centrum till hösten, Nordic Exhibitions öppnar upp en utställning om Titanic med originalföremål från vraket, Live-auditions med Sveriges mästerkock, DRMLND (Dreamland) öppnar flagship store, Lindex växer med en större yta, Mini Me Stockholm öppnar second hand butik för barn och Jeansbolaget öppnar ny butik med kända varumärken. XS leksaker öppnar i slutet på september och i restaurangväg öppnar både Ponggruppen och Dirty Coco.

Under hösten 2023 öppnar flera nya och uppdaterade koncept upp i Westfield Täby Centrum som en del i arbetet med att utveckla och stärka platsen enligt varumärket Westfield, med både shopping och upplevelser.

I upplevelseväg kommer en utställning om Titanic att hållas av Nordic Exhibitions. Under flera månader, med start den 19 september, kommer besökare att kunna ta del av en upplevelse som enligt utställaren bjuder på en känslomässig resa genom berättelser, fotografier och föremål i återskapade interiörer från Titanic. Det kommer även finnas 200 originalföremål bärgade från vraket. Biljetter köps direkt på https://www.titanicexhibition.se/ .

Westfield Täby Centrum är även detta år en stolt partner till Sveriges mästerkock och kommer under perioden 28 september – 1 oktober att välkomna besökare att ta del av TV-inspelningen som sker på plats i centrumet, tillsammans med härliga matupplevelser och smakfull inspiration för hela familjen.

DRMLND (Dreamland), en helt ny ’Do-It-Yourself’ plattform som förenar tillverkning av unika smycken och mobilaccessoarer med teknik och socialt skapande, öppnar upp sin första Flagship-butik i början av oktober. Besökare kommer att erbjudas en “godisbutik” fylld med världens största högkvalitativa DIY-sortiment inom bland annat pärlor, berlocker, spännen för halsband, armband och mobildekorationer. På plats kommer det finnas kreativa verkstäder för skapandet och studios för att producera foto- och videomaterial av sina egendesignade produkter, samt ett café som erbjuder glass, snacks och soda. DRMLND samarbetar också med ett stort antal välgörenhetsorganisationer dit man kan välja att donera sin ersättning.

”Vi är drömskt peppade att lansera vår första butik med Westfield Täby Centrum och skapa något helt nytt inom upplevelse retail där kunden själv skapar sina produkter i en inkluderande kreativ miljö utan gränser”, säger Mikael Söderlindh, Grundare av DRMLND

Jeansbolaget öppnar upp i slutet på oktober på plan 0, där de kommer att erbjuda jeans och kläder från utvalda varumärken för både dam och herr. Till exempel kommer sortimentet att innehålla klassiska jeansmärken som Lee och Replay och även Woodbird och The Blue Uniform. Även klädmärken som Les Deux, Lyle & Scott och Selected Homme presenteras för män, tillsammans med bland andra Vila, Only och Selected Femme för kvinnor.

”Snart slår vi äntligen upp dörrarna till vår butik med utmärkt service , där märkesmixen kommer innehålla allt från de stora drakarna till mindre och mer nischade. Med kunden i centrum är vår ambition att det ska vara roligt att handla på Jeansbolaget Westfield Täby Centrum”, säger Marcus Boson, Owner Jeansbolaget

Lindex satsar också i Westfield Täby Centrum genom att utöka sin yta och därmed erbjuda ett större sortiment.  

”Vi tror och satsar på centrat och vår butik i Westfield Täby Centrum. Butiken växer och får en större yta som ger oss möjlighet att visa ännu mer av vårt fantastiska sortiment. Vi breddar vårt utbud med nya produkter och kollektioner som gör att butiken kommer att vara en spännande destination och en mötesplats där vi kan kommunicera nära med våra kunder”, säger Helena Kamph, Landschef Lindex

Lexington öppnar en Concept store med en imponerande fasad och kommer även att utöka sitt sortiment inom mode.

I mitten på november öppnar second hand konceptet Mini Me Stockholm som erbjuder second hand för barn och unga i form av kläder, skor, accessoarer, leksaker och andra tillbehör. De tillhandahåller välkända varumärken som till exempel Moncler, Livly, Mini Rodini, Ralph Lauren. För barn öppnar även XS leksaker en butik i slutet på september, efter deras framgång i Westfield Mall of Scandinavia.

Under november och december öppnar Happy Socks upp en tillfällig butik i centrum utanför Thomas Sabo och RS Sports, som tidigare har haft en pop-up i Westfield Täby Centrum, öppnar upp sin pop-up igen. RS Sports erbjuder premium sport- och träningskläder för all typ av träning men också med en specialisering inom tennis, golf och padel. Även Medica Skin Pro öppnar en pop-up i början på oktober där de kommer att erbjuda skönhetsprodukter.

Dirty Coco öppnar upp på plan 0 där man kan uppleva café & brunch hela dagen i en härlig miljö bland tusentals blommor och i november öppnar Ponggruppen en restaurang som kommer att erbjuda asiatiska smaker från samtliga fyra Pongkoncept: Pong Express, Pong Sushi och Noodle House by Pong tillsammans med Pong foodhall.

I en ständigt föränderlig värld känns det viktigt och roligt att kunna erbjuda kunderna nya upplevelser. Till hösten kommer besökare till Westfield Täby Centrum att få uppleva nya koncept som till exempel DRMLND och även en utställning om Titanic som aldrig tidigare skådats i Stockholm. Att erbjuda fler hållbara alternativ står högt upp på vår agenda och vi ser därför mycket fram emot samarbetet med second hand koncept Mini Me Stockholm”,  säger Louise Bergqvist, Director of Leasing Unibail-Rodamco-Westfield, Northern Europe

För mer information om nyheter och öppningar, besök Westfield Täby Centrums hemsida eller följ centrumets sociala medier.

Isabelle HolgårdCommunications Manager, Nordic+46 76 525 58 54isabelle.holgard@urw.com

Om Unibail-Rodamco-Westfield

Unibail-Rodamco-Westfield är ägare, utvecklare och operatör av hållbara, högkvalitativa fastigheter i de mest dynamiska städerna i Europa och USA.

Koncernen driver 74 köpcentrum i 12 länder, varav 39 bär det ikoniska Westfield-varumärket. Dessa köpcentrum lockar över 900 miljoner besök årligen och utgör en unik plattform för handlare och varumärken att komma i kontakt med konsumenter. URW har också en kontorsportfölj av hög kvalitet, 10 kongress- och utställningslokaler i Paris och en utvecklings pipeline på 3 miljarder euro med huvudsakligen blandade tillgångar. För närvarande består portföljen på 51 miljarder euro till 87% av detaljhandel, 6% av kontor, 5% av kongress- och utställningslokaler och 2% av tjänster (per den 30 juni 2023).

URW är en engagerad partner i större städers stadsförnyelseprojekt, genom bland annat utveckling och anpassning av byggnader till branschledande hållbarhetsstandarder. Dessa åtaganden förstärks av koncernens agenda BetterPlaces 2030, som strävar efter att skapa en positiv miljömässig, social och ekonomisk inverkan på de städer och samhällen där URW är verksam. URWs’ stapelaktier är noterade på Euronext Paris (Ticker: URW), med en sekundär notering i Australien genom Chess Depositary Interests. Koncernen har en BBB+ rating från Standard & Poor’s och en Baa2 rating från Moody’s.

För mer information, besök www.urw.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

SBB stärker likviditeten med cirka 8 miljarder kronor och presenterar en decentraliserad koncernstruktur

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (“SBB” eller ”Bolaget”) säljer 1,16 procent av SBB EduCo AB (”EduCo”) till Brookfield Super-Core Infrastructure Partners (”Brookfield”) för cirka 242 miljoner kronor och blir en minoritetsägare. EduCo kommer återbetala delar av dess koncerninterna lån från SBB, vilket innebär att SBB erhåller en likvid om cirka 7,8 miljarder kronor. SBB har idag även beslutat om en decentraliserad koncernstruktur som förstärker transparens och finansieringsmöjligheter.

‘’Jag är mycket nöjd över att idag kunna presentera ett betydande likviditetstillskott och ett fortsatt starkt samarbete med Brookfield. Vidare skapar SBB en decentraliserad koncernstruktur som positionerar SBB för att ytterligare stärka bolagets balansräkning och för fortsatt tillväxt. Styrelsen avslutar härmed den strategiska översynen och SBB fokuserar nu på exekvering,” säger Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.

Sammanfattning av EduCo-transaktionen

EduCo samägs av SBB och Brookfield och är den huvudsakliga plattformen för SBB:s affär inom den offentliga utbildningssektorn.

Som en del av transaktionen genomför EduCo en delvis återbetalning av det koncerninterna lånet från SBB med ett belopp om cirka 9,1 miljarder kronor samt potentiellt även en refinansiering av befintlig säkerställd skuld med ett belopp om högst cirka 6,9 miljarder kronor. Transaktionen resulterar i en likvid om totalt cirka 8 miljarder kronor till SBB, efter erläggande av kompensation för förtidsåterbetalning och transaktionskostnader. SBB kommer att ha ett kvarstående lån till EduCo om cirka 5,5 miljarder kronor. SBB avser använda likviden för att hantera närliggande finansiella åtaganden, inklusive avtalade investeringar, beslutade utdelningar samt låneförfall.

Efter genomförd avyttring om 1,16 procent av aktierna i EduCo till Brookfield kommer SBB att äga cirka 49,84 procent av EduCo. Som en följd av avyttringen kommer EduCo att kontrolleras av Brookfield och upphöra att vara ett dotterbolag till SBB och EduCo kommer inte att konsolideras i SBB:s räkenskaper.

Vidare, efter genomförd avyttring kommer EduCo att drivas fristående av sin styrelse bestående av representanter från SBB och Brookfield.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor, inklusive konkurrensgodkännanden, och förväntas slutföras under oktober 2023.

Transaktionen understöds av EduCo:s sunda och stabila finansiella ställning och säkerställer att verksamheten fortsätter att vara en långsiktig leverantör av högkvalitativa utbildningsanläggningar i hela Norden. Brookfield är en mycket erfaren ägare av infrastrukturtillgångar globalt och investeringen i EduCo genom dess perpetual fund tillhandahåller långsiktigt, stabilt kapital för att stödja EduCo:s framtida tillväxt tillsammans med SBB för att EduCo ska kunna uppnå en investment grade-rating.

EduCo:s ambition är att på sikt enbart finansieras med långfristig kapitalmarknadsfinansiering med stark investment grade-rating.

Sammanfattning av EduCo

EduCo är en unik infrastrukturplattform inom offentlig utbildning med ett fokus på tillväxt inom den offentliga utbildningssektorn i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

EduCo:s portfölj om 43 miljarder kronor består av fastigheter inom den offentliga utbildningssektorn i Norden (23,6 miljarder kronor GAV i Sverige, 16,0 i Norge, 2,2 i Finland och 1,0 i Danmark). Portföljen gynnas av långsiktiga hyresavtal med väldigt lågt byte av hyresgäster: 13 års viktad genomsnittlig återstående löptid.

Decentraliserad koncernstruktur

Den 29 maj 2023 beslutade SBB:s styrelse att påbörja en strategisk översyn av alternativ för att maximera värdet för SBB:s aktieägare. SBB presenterar idag en ny koncernstruktur som decentraliserar Bolaget genom etablering av helägda och delägda affärsenheter och avslutar därmed den strategiska översynen.

Koncernen kommer att bestå av tre affärsenheter: Utbildning, Samhälle och Bostäder. Affärsenheterna kommer att verka med ett tydligt fokus. Från och med Q3-rapporten kommer rapportering att ske enligt den nya koncernstrukturen. Implementeringen har ingen planerad inverkan på antalet anställda inom SBB.

’’Idag presenterar vi en ny decentraliserad koncernstruktur. Den nya strukturen bygger på våra styrkor, adresserar våra utmaningar och grundar sig på ett antal viktiga slutsatser. SBB har i grunden en portfölj av högkvalitativa fastighetstillgångar med en stark underliggande utveckling och med attraktiva tillväxtutsikter. SBB gynnas av att skapa helägda eller delägda affärsenheter som på egna meriter kan anskaffa såväl eget som lånat kapital. Därför etablerar vi nu en ny decentraliserad koncernstruktur med syfte att öka SBB:s transparens och finansieringsmöjligheter, vilket i förlängningen maximerar aktieägarvärdet,’’ säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Den nya koncernstrukturen ska:

  • Öka tillgången till bankfinansiering. Etableringen av enskilda affärsenheter kommer att stärka SBB:s finansiella flexibilitet avseende finansiering.
  • Möjliggöra anskaffning av eget kapital. SBB kommer fortsätta utforska möjligheter att göra bostadsverksamheten till ett minoritetsägt bolag genom att ta in ytterligare ägare, med en målsättning att presentera en lösning under 2024, beroende på marknadsförhållandena.
  • Förbättra finansiell rapportering och transparens. Decentraliseringen möjliggör förbättrad finansiell rapportering, tydligare specialisering, snabbare beslut, närmare samarbete med hyresgästerna och synliggörande av värden.

En översikt av den nya koncernstrukturen biläggs detta pressmeddelande och finns tillgänglig på SBB:s hemsida.

Rådgivare

Advokatfirman Vinge är legal rådgivare och DNB Markets och J.P. Morgan Securities Plc. finansiella rådgivare till SBB i samband med transaktionen. Linklaters är legal rådgivare till Brookfield.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se, press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 september 2023 kl. 18:20 CEST.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Boken som ställer nya skakande frågor om Palmemordet

Published

on

By

Den avlidne Stig Engström, Skandiamannen, kom att officiellt pekas ut som Palmemördare utan att ens få en försvarare.

Det avslutade en 34 år lång mordutredning. Poliserna i Palmegruppen hade sett tydliga tecken på en mordkomplott med möjliga trådar in i svenska staten och de hade arbetat hårt med att få fram sanningen. Men de fick dåligt med hjäp av andra myndigheter och personer som kunde vara inblandade ville inte prata. Till sist gav utredarna upp. Inget av detta dramatiska utredningsarbete redovisades på åklagarens avslutande presskonferens. Här kommer nu en ingående och delvis chockartad beskrivning av sådant åklagaren och Palmegruppen arbetat med innan de motvilligt släppte de känsliga frågorna.

Gunnar Wall är en av Sveriges främsta experter på mordet på Olof Palme och har arbetat med den här boken i tre år. Här berättar han om hur det egentligen gick till när utredningen av mordet på Sveriges statsminister fick sitt förbryllande slut. 

Läs mer på Gunnar Walls blogg.

Utgivning: 2023-09-26 Isbn: 9789155272630

Bokförlaget Semic
08-799 30 50
info@semic.se
Press- och marknadskontakt: Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se
 

Bokförlaget Semic startade sin verksamhet i juni 1950. Vi ger ut cirka 80 böcker per år om mat och dryck, handarbete, hobby och inredning, blommor och trädgård, djur och natur, sport och fakta samt böcker för barn och ungdomar, kalendrar och julklassiker. Vi trycker våra böcker i stora upplagor, säljer dem till bra priser och når många läsare. Merparten av vår utgivning är svenska originalböcker. Bokförlaget Semics redaktion, marknadsavdelning och produktionsavdelning är förlagda till Sundbyberg. Bokförlaget Semic är en del av Bonnierförlagen AB.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Uppdatering skred vid E6 Stenungsund

Published

on

By

Räddningstjänsten är fortsatt på plats vid skredet vid E6 Stenungsund.

Under gårdagen arbetade räddningstjänsten med eftersök av människor i de delar av området, där det varit möjligt, med hjälp av specialutbildad personal för ras och skred samt sökhundar. Ett antal personer hjälptes under gårdagen ur fordon på rasområdet med hjälp av räddningstjänstpersonal samt helikopter från Sjöfartsverket. Sökarbetet avslutades igår eftermiddag.

Räddningstjänsten har under natten och morgonen arbetat med att besikta den drabbade bensinstationen för att säkerställa om läckage kan ha skett och har för närvarande avfärdat att den skulle utgöra en miljöskada. Vi undersöker ett mindre dieselläckage från en lastbil. Tillsammans med Trafikverket och geotekniker pågår även en besiktning av ytterområden kring Norumsån för att se om det kan innebära ytterligare konsekvenser.  

Under dagen kommer räddningstjänsten att medverka på ett samverkansmöte med kommunen på plats i Stenungsund.

Allmänheten uppmanas fortsatt att inte vistas i området och respektera avspärrningar.

Räddningstjänsten bedömer att vi kommer att vara kvar till imorgon måndag, och ny bedömning görs då av ytterligare insatser.   

//Daniel Lyckelid, Vakthavande befäl

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.