Connect with us

Marknadsnyheter

Humlegården presenterar Origo – kontor utöver det vanliga med inspiration från hotellvärlden

Published

on

Nu öppnar Humlegården Fastigheter portarna till det nya flaggskeppet Origo, beläget i mötet mellan Sundbyberg och Solna. Här sätts en ny standard för framtiden i form av flexibla kontor som tillgodoser dagens höga förväntningar på att kombinera produktivitet, inspiration och trivsel, allt med närhet till oslagbara kommunikationer. I huset finns även Bistro Victor och Origo Top Bar, med höga ambitioner avseende mat- och dryckesupplevelsen.


Fotograf: Emil Fagander

Origo sträcker sig över totalt 18 000 kvm och rymmer upp till 1 800 arbetsplatser, med tillgång till omsorgsfullt designade miljöer för möten och konferenser, träningsmöjligheter, gröna terrasser och en bemannad reception. Genom att kombinera kontor, mötesplatser, service samt mat och dryck på ett sätt som bidrar till hela kvarteret är ambitionen att Origo ska bli en ny mittpunkt i området. Strax innan årsskiftet inleddes inflyttningen av den första vågen av hyresgäster, däribland Sandvik, Crayon, Aura Lights och restaurangen Bistro Victor.

Grundidén med Origo är att det ska kännas inspirerande att komma till jobbet. En attraktiv plats, där man kan prestera både enskilt och tillsammans med kollegorna. Flexibilitet och att kunna nyttja resurser effektivt är en central fråga idag, varför vi satsat stort på just de gemensamma ytorna och funktionerna i Origo. Vi vill dessutom förenkla våra kunders vardag, och med en digital plattform som möjliggörare ger vi kunderna access till smarta tjänster på ett lättillgängligt sätt. Vi ser att det sker en tydlig förflyttning, där de lokalsökande bolagen i större utsträckning rör sig mot kontor med högre kvalitet och de bästa lägena. Origo är ett bra exempel på hur vi möter efterfrågan och satsningen har fått ett mycket positivt mottagande, säger Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef Humlegården.

Kontor möter hotell
White Arkitekter har ritat byggnaden som kännetecknas av gedigna materialval, stora ljusinsläpp och modern teknik. Spik Studios, kända för uppmärksammade destinationer såsom Steam Hotel, Jacy’z Hotel och Ellery Beach House, står bakom gestaltningen och interiören i entréplanet. För mat- och serviceupplevelsen har Humlegården anlitat Sabis. I arbetet med Origo har inspiration hämtats från hotellvärlden. Kopplingen till upplevelsen av att befinna sig på ett hotell märks både i bemötande och atmosfär liksom i utformningen av de gemensamma ytorna i entréplanet där varje detalj – från interiören och dess material och kulörer till växtlighet, musiken till de noga utvalda dofterna – är valda för att besökaren ska trivas och känna sig välkommen.

– Vi är mycket stolta över resultatet. Origo är både en destination och en modern arbetsplats där vi tillsammans med Humlegården har skapat inspirerande koncept och miljöer. Behovet hos företag och anställda ser annorlunda ut idag med större krav på effektivitet, flexibilitet och inspirerande arbetsmiljöer. Mycket inspiration för Origo kommer från våra hospitalityprojekt, där gästerna ska kunna mötas och arbeta i olika former: formella, kreativa, lekfulla och mysiga. Målet är att man ska vilja hänga ofta och mycket här under arbetstid och även efter, säger Daniel Berg Stocks, Vd Spik Studios.

Ett attraktivt kunderbjudande
I utvecklingen av Origo har Humlegården haft ett stort fokus på att skapa ett attraktivt kunderbjudande, där såväl funktioner som miljö och atmosfär är genomtänkta och håller hög kvalitet. Här sträcker sig kontoret långt bortom de egna lokalerna. Origo kännetecknas av omtänksamt designade arbetsplatser och mötesrum och en inspirerande gemenskap. I Origos entré möts man av en välkomnande reception med café och strax intill återfinns en generös lobby där man även kan slå sig ner och arbeta. Här finns ett brett utbud av välutrustade mötes- och konferensrum för upp till 100 personer och det är även möjligt att arrangera större event i huset. Flera ytor har en egen liten twist, till exempel Origo Cinema med bekväma fåtöljer och ombonad miljö, som inspirerats av en biograf. Här finns även mötesrum med pentry, konferensbord och lounge – Origo Suites, som kan bokas för en förmiddag eller under en längre period.

Alla kunder i huset har access till en gemensam yta, Open Workspace, med arbetsplatser och en generös lounge. Här finns även en yta för avkoppling och social samvaro, Origo Playground, med biljard, shuffleboard och sällskapsspel. Högst upp i huset hittar man en stor takterrass med grönska, ett inbjudande orangeri för möten samt Origo Top Bar. I bottenvåningen återfinns Origo Wellness, ett fullt utrustat gym med omklädningsrum samt cykelrum och garage.

En viktig del i kundupplevelsen utgörs av Humlegårdens nya digitala plattform, som lanserades i samband med att Origo slog upp portarna. Genom en app får kunderna information om vad som händer i huset samt smidig access till ytor och funktioner. Det är till exempel möjligt att boka konferensrum, catering till mötet och parkering. Plattformen kommer även att implementeras i andra fastigheter inom beståndet.

Internationell atmosfär på Bistro Victor
Bakom Origos gastronomiska utbud står familjeföretaget Sabis. Matkonceptet följer deras filosofi med fokus på hållbarhet och ekologisk, vällagad mat som tillagas från grunden. Inspirationen till Bistro Victor, har hämtats från den legendariska filmskaparen Victor Sjöström och hans resa från Solna till Hollywood, vilket resulterat i en internationell atmosfär med detaljer som påminner om svunna tider. Meny erbjuder något för alla med klassiska bistrorätter som bas, kombinerat med nya smakupplevelser med influenser från hela världen. Restaurangen håller öppet för lunch och middagar. Köksmästare är Carolina Holmberg.

Högst upp i huset ligger Origo Top Bar, som bjuder på en härlig utsikt, med tillgång till takterrass. Här står signaturcocktails, utvalda viner och smårätter på menyn. I Origo Café, reception och lobby serveras kaffe, sötsaker, frukost och lättare rätter så som sallader och wraps. Det finns även Room Service för möten samt catering. Kvällstid är det möjligt att köpa med sig färdiga middagskassar.

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet och etableringen i Origo, där vi jobbat tätt tillsammans med alla parter för att skapa en skräddarsydd mat- och serviceupplevelse som sticker ut. Humlegården har en väldigt hög ambitionsnivå och en omsorg om detaljerna, vilket vi delar. Bistro Victor, vår 22:a restaurang, har fått ett mycket fint mottagande, säger Madeleine Brehmer, Ägare och Vd Sabis.

Är du intresserad av att etablera kontor i Origo? Vänligen kontakta Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef för mer information: fredrik.lantz@humlegarden.se 

Madeleine Castenvik Holt
Marknads- och kommunikationschef
madeleine.castenvik@humlegarden.se

Humlegården Fastigheter AB (publ) är ett aktivt fastighetsbolag med långsiktiga ägare och en väl positionerad fastighets- och projektportfölj. Vi ingår i länsförsäkringsgruppen, Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Humlegården äger, förvaltar och utvecklar främst kontorsfastigheter i Stockholmsregionen. Vi har 91 anställda och äger 59 fastigheter till ett värde om 38,7 miljarder kronor (30 juni 2023). På Humlegården strävar vi efter att utveckla hållbara och attraktiva arbets- och stadsmiljöer. Det skapar vi genom en aktiv fastighetsförvaltning och utvecklingsprojekt bestående av nyproduktion samt utveckling av befintliga fastigheter. Läs mer på  www.humlegarden.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Regeringen föreslår lättnader i byggkraven för studentbostäder

Published

on

By

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Syftet är att öka möjligheterna till flexibilitet vid byggandet.

– På många studieorter är det svårt för studenter att hitta boende. Därför behöver byggregelverket förenklas. Syftet är att möjliggöra för fler studentbostäder genom sänkta byggkostnader och ökad flexibilitet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Förslaget innebär att det blir möjligt att göra undantag från kraven på tillgänglighet och användbarhet i en byggnad som innehåller studentbostäder. Undantagen ska kunna tillämpas vid både nyproduktion och vid ändring av en byggnad.

Det ska vara möjligt att göra undantag för högst 80 procent av studentbostäderna i ett byggprojekt. Minst 20 procent av studentbostäderna ska fortfarande uppfylla gällande krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Lagändringen ger större flexibilitet vid byggande av studentbostäder och skapar fler tänkbara sätt att utforma planlösningar. Till exempel kan bostadsytan minskas och fler bostäder rymmas inom en given yta.  

De föreslagna undantagen ska inte hindra personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga i sociala sammanhang. En studentbostad som omfattas av undantagen ska kunna besökas av en person med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Regeringen breddar också definitionen av studentbostäder till att inkludera all vuxenutbildning för att göra det möjligt för fler kommuner att erbjuda studentbostäder.

Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2025.

Lagrådsremissen: Lättnader i byggkraven för studentbostäder – Regeringen.se

Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

“Vi behöver tillsammans enas om vettiga avtal, som sätter standard för branschen”

Published

on

By

Sveriges Radios Kulturnytt gör just nu en mycket välkommen granskning av villkoren i musikbranschen. Igår lyftes artisten Siw Malmkvists situation med ett avtal som inte förnyats på över 60 år. Hennes situation är tyvärr långt ifrån unik. Musikerförbundet har länge uppmärksammat att majorbolagen fortsätter att betala extremt låga royaltynivåer till artister vars kontrakt skrevs på 1960-talet – en tid då digital streaming inte existerade. 

– Jag kan intyga att artisterna som talar ut i P1 är långt ifrån ensamma om sin situation och vi uppmanar deras artistkollegor att gå ut med sitt tydliga stöd till de som vågar bryta tystnaden om oskäliga ersättningar, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde. 

Musiker och artister skapar det värde som skivbolagen tjänar pengar på, men ändå ser vi gång på gång hur bolagen behåller stora delar av intäkterna. Att en av Sveriges mest folkkära artister, med en karriär som sträcker sig över decennier, fortfarande har en oskälig royalty är ett tydligt bevis på branschens obalans. 

– Tystnadskulturen kring prissättning är enbart bra för bolagen. Både artister och musiker skulle verkligen tjäna på att dela med sig till varandra om hur betalningar och dealar verkligen ser ut. Förstås i trygga, egna rum. Det är bara bolagen som tjänar på att vi inte pratar med varandra om pengar, säger Karin Inde. 

Stort tack till de modiga artister som ser till att lyfta problematiken! För att vi ska få till en i grunden mer rättvis musikbransch behöver de stora parterna i sammanhanget – skivbolagen, musikerna och artisterna – göra som de flesta andra svenska branscher lyckas med:  

– Vi behöver tillsammans enas om vettiga och balanserade avtal, som sätter standard för branschen. Musikerförbundet är redo att göra vår del i arbetet för bättre villkor i musikbranschen, frågan är om skivbolagen är redo, säger Karin Inde.  

Karin Inde
Förbundsordförande
karin.inde@musikerforbundet.se
+46 (0)704447228

Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bönor från egen kaffeskog, sump till jord – Viking Lines nya kaffe gör gott på många olika sätt

Published

on

By

Viking Lines resenärer dricker varje år 8,5 miljoner koppar kaffe. Nu satsar rederiet på ett helt nytt kaffe som ger minskade klimatutsläpp och bättre levnadsvillkor för odlarna. Kaffet från Slow Forest odlas på rederiets egen odling i Laos utan kemiska gödningsmedel, handplockas och rostas därefter i Danmark.

Allt kaffe som serveras på Viking Lines fartyg är nu hållbart producerat Slow Forest-kaffe, odlat på rederiets 75 hektar stora odling på högplatåerna i Laos och rostat i Danmark. Kaffeplantorna odlas bland träd på återbeskogad mark, i stället för på traditionellt skövlade plantager. Viking Lines odling ligger i en kolsänka där målsättningen är att plantera 30 000 träd, vilket innebär nästan 400 träd per hektar. Kaffeskogen förbättrar också den lokala biologiska mångfalden i området.

Odlingen, bearbetningen och rostningen av kaffet hanteras av Slow Forest Coffee. För företaget är det viktigt att produktionskedjan är rättvis och transparent. Utöver miljöfördelarna erbjuder Slow Forest bättre lönevillkor och sjukersättning för byns odlare.

”Den traditionella kaffetillverkningens koldioxidavtryck är stort och merparten av intäkterna går till Europa i stället för produktionsländerna. Vi ville göra annorlunda. Våra kunder vill göra hållbara val, och nu kan de njuta av sitt kaffe med bättre samvete än någonsin tidigare,” berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.

Bönorna till Slow Forest-kaffet får sakta mogna i skuggan av träden, utan kemiska gödningsmedel. De plockas också för hand, vilket avsevärt förbättrar kaffets kvalitet och smak. Viking Lines nya kaffe består till 100 procent av Arabica-bönor, med en balanserad syrlighet samt smak av nötter och choklad. Rostningsprofilen har skapats av den världsberömda danska rostningsmästaren Michael de Renouard.

”Vi valde en mörkrost till fartygets kaffe, vilket passar både finländarnas och svenskarnas nuvarande smakpreferenser gällande rostning. Finländarnas smak gällande kaffe har under de senaste åren utvecklats mot en mörkare rostning. Innan vi gjorde vårt slutgiltiga val testades det nya kaffet i Viking Cinderellas bufférestaurang och personalmässen – och båda testgrupperna gav toppbetyg. Då 8,5 miljoner koppar kaffe bryggs varje år kan inget lämnas åt slumpen!” säger Janne Lindholm.

Viking Lines hållbarhetsmål stannar inte vid produktionskedjan. Kaffesump från fartygen återvinns nämligen som råmaterial för trädgårdsjord. Detta minskar avsevärt användningen av jungfrulig torv vid tillverkningen av mylla.

”Vi har som mål att allt som tagits ombord på fartygen som är möjligt att återvinna ska återanvändas eller återvinnas. Det gäller inte bara kaffet utan även matavfall och till exempel textilier som tas ur bruk. Ett bra exempel på vårt livscykeltänkande är att frityrolja från fartygets restauranger blir till biobränsle för den finska sjöfartsindustrin,” säger Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg.

Slow Forest Coffee – 5 fakta:

  1. Slow Forest Coffee är ett kaffeföretag som verkar i Laos, Vietnam och Indonesien i samarbete med över 500 lokala kaffeodlare.
  2. Företaget grundades år 2019 av Pinja Puustjärvi, driven av en vilja att skydda skogarna i Laos och stötta lokala odlare. Puustjärvi bodde som barn i Laos på grund av sin fars arbete.
  3. Kaffet odlas i restaurerade kaffeskogar, som binder stora mängder kol och ökar den biologiska mångfalden.
  4. Det är viktigt för företaget att produktionskedjan är ansvarsfull och transparent, samt att verksamheten gynnar både miljön och de lokala samhällena.
  5. Slow Forest Coffee betalar odlarna bättre ersättning än genomsnittet i Laos och erbjuder förmåner som underlättar deras liv: förskottsbetalningar, utbildning och möjligheten att låna pengar från en krisfond.

Mera infomation om Slow Forest Coffee här

Tilläggsinformation:

Janne Lindholm, restaurangchef

janne.lindholm@vikingline.com, tel. +358 400 744 806

Dani Lindberg, hållbarhetschef

dani.lindberg@vikingline.com, tel. +358 18 27 000

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

johanna.boijer@vikingline.com, tel. +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef

christa.gronlund@vikingline.com, tel. +358 9 123 51

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.