Hur trygg är en småföretagare i vardagen?

| 30 september, 2020 | 0 kommentarer

Omsättningen är fortsatt under press för många av landets småföretagare. I augusti redovisar en tredjedel av företagen att de tappat mellan 20-40 procent av omsättningen och var fjärde företag har tappat mer än halva omsättningen. Det är nu femte månaden som 25 procent av småföretagarna redovisar tapp på över halva månadsomsättningen.

Det skapar såklart en otrygghet inför framtiden. Hur väl står småföretagarna rustade för det oväntade?
Företagarförbundets undersökning visar att över hälften saknar skydd från A-kassan. Det innebär att de skulle få rejält svårt om pandemin fortsätter pressa dem i samma omfattning som skett hittills. Skyddet bland Företagarförbundets medlemmar är dock högre mot mer konkreta olyckor i företaget. 8 av 10 har en företagsförsäkring, vilket är fler än tidigare nationella undersökningar visat. Skulle det värsta hända så har så många som 78 procent också en livförsäkring.

Fortsatt är det dock många småföretagare som riskerar att bli fattiga som pensionärer, då var tredje faktiskt saknar ett pensionssparande till sig själva!

Undersökningen visar slutligen på att hälften av småföretagarna känner sig otrygga om någon oförutsedd olycka eller händelse skulle vara framme i företaget eller för dem personligen!

Vid frågor kontakta gärna
Mats Assarsson, Förbundsordförande
0709 – 374 133
[email protected]

Företagarförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, som sedan 1936 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta och driva samt utveckla småföretag i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarnas roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *