Husqvarnas nya 550 XP® G Mark II TrioBrake™ minskar risken för sågskador och ger bättre ergonomi

| 29 april, 2022 | 0 kommentarer

Husqvarnas nya motorsåg 550 XP® G Mark II är försedd med TrioBrake™. Det ökar säkerheten och risken för sågskador minskar. Om sågen hålls fel löser kedjebromsen ut och kedjan stannar. TrioBrake™ ger också bättre ergonomi och teknik i arbetet.

Nu kommer 550 XP® G Mark II TrioBrake™. Husqvarnas nya motorsåg i 50cc-klassen för professionella skogsarbetare och arborister. Sågen är kraftfull, uthållig och enkel att manövrera vilket gör den perfekt för fällning, kvistning och kapning av små och medelstora träd.

Skyddsfunktionen TrioBrake™ reducerar risken för olyckor. Om sågen används på ett osäkert eller felaktigt sätt kan TrioBrake™ aktiveras och kedjan stoppas. Det ger inte bara en bättre ergonomi utan lär också ovana såganvändare den rätta tekniken. TrioBrake™ ger också bättre skydd för erfarna användare och hjälper till att förhindra olyckor.

“Vi är glada att funktionen är tillbaka, vi vet att den varit efterfrågad då den passar utmärkt för alla användare. Mindre erfarna, till exempel skogsbrukselever, får snabbt fördelar i att lära sig rätt arbetsteknik och ergonomi. Mer erfarna användare har precis samma fördelar om man omedvetet gör något fel. TrioBrake kan stoppa kedjan om användaren står fel eller håller sågen fel. Till exempel kast i riktning där inte främre kastskyddet aktiverar kedjebromsen, bland annat om sågen kommer för nära överkroppen eller ansiktet,” säger Lasse Strandell, produktspecialist på Husqvarna.

Många förbättringar har genomförts på Husqvarnas 550 XP® G Mark II TrioBrake™ sedan Mark I. Den nya motorsågen har bättre kylkapacitet som håller motorn sval under varma förhållanden och är enkel att manövrera samt hantera vilket minskar risken att bli trött. Dessutom ger de ergonomiskt utformade handtagen ett bekvämt grepp. 

Ytterligare fördelar är prestanda och användbarhet. Nya sågen har till exempel två tydliga siktlinjer som ger ökad precision vid fällning där kravet på fallriktning och brytmån är viktiga.  

550 XP® G Mark II TrioBrake™ säljs med varma handtag och med två olika svärdslängder, 13” och 15”, till ett rekommenderat pris på cirka 9 990 kronor.  Försäljningen startar under första kvartalet 2022.

Fakta Husqvarna om 550 XP® G Mark II TrioBrake™

Cylindervolym:  50,1 cm3

Max motoreffekt: 3,0 kW

Rekommenderad svärdslängd: 13”-20”

Kedjedelning: 0,325”

Handtag: Med värme

Vikt exkl. kedja och svärd: 5,7 kg

Läs mer här: Husqvarna 550 XP® G Mark II, TrioBrake™ motorsåg | Husqvarna SE

För mer information kontakta:

Lasse Strandell, Produktspecialist, Husqvarna, 072-245 12 99

[email protected]

Daniel Andersson, Marknadschef PRO, Husqvarna, 072-855 13 76

[email protected]

Husqvarna 550 XP G Mark II TrioBrake

Om Husqvarna 

Husqvarna är marknadsledande på innovativa, hållbara produkter och tjänster för trädgård, park och skog. Företaget tillverkar bland annat robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkonsumenter. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling. Idag är hållbarhet, innovation och digitalisering naturliga delar i den processen. Läs mer på Husqvarna.se

Om Husqvarna Group

Husqvarna Group är en världsledande producent av utomhusprodukter och innovativa lösningar för skog, park, trädgård samt byggnadsindustri. Koncernen består av tre divisioner; Husqvarna Forest & Garden, Husqvarna Construction och Gardena. Nettoomsättningen 2021 uppgick till 47 miljarder kronor. Koncernens globala team består av cirka 13 900 anställda i 40 länder. Läs mer på husqvarnagroup.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.