Hyresförhandlingar klara med Viskaforshem

| 2 mars, 2021 | 0 kommentarer

Viskaforshem och Hyresgästföreningen har enats om en hyresuppgörelse för Viskaforshems hyresgäster. Från den 1 april höjs hyrorna mellan 0,5-1.9 procent, i snitt 1,37 procent.

Viskaforshem ville höja hyrorna 2,95 procent med hänvisning till stigande kommunala taxor för bland annat vatten och avlopp. Hyresgästföreningen manade till återhållsamhet då många hyresgäster påverkats negativt av pandemin. Hyresgästföreningen är nöjda med att parterna har lyckats nå en uppgörelse som balanserar hyresgästernas intresse med bolagets behov.

– Vi är nöjda med en överenskommelse som är på en lägre nivå och som tar hänsyn både till hyresgästernas intressen och till bolagets behov av kostnadstäckning, säger Hyresgästföreningens förhandlare, Stefan Lindborg, i en kommentar.

Ny hyra för en genomsnittlig lägenhet på 60 kvadrat blir då 4 987 kronor, en höjning med cirka 70 kronor i månaden.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Stefan Lindborg, förhandlare
010-459 14 26

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *