Hyresgästföreningen och Matarengihem överens om ny hyra

| 6 juli, 2022 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen och Stiftelsen Matarengihem i Övertorneå har träffat en överenskommelse om nya hyror. Från och med den 1 maj 2022 höjs hyrorna för berörda hyresgäster med i genomsnitt 1,7 procent. Överenskommelsen gäller till och med den 28 februari 2023.

– Våra förtroendevalda i förhandlingsdelegationen har gjort ett mycket gediget arbete och det är glädjande att vi nu lyckats nå en överenskommelse med Matarengihem, som båda parter kan vara nöjda med, säger Hyresgästföreningens förhandlare Magnus Westerlund.

Överenskommelsen gäller 472 lägenheter och på årsbasis motsvarar höjningen 1,42 procent. I förhandlingarna yrkade Matarengihem ursprungligen på en höjning med 11,7 procent.

– Matarengihems utgångsbud var högt, precis som ifjol, och därför känns det extra bra att vi kunde komma överens i slutändan. Rimliga hyror är viktigt, vi hyresgäster måste ha råd att bo kvar i våra hem, säger Malin Kondor, som är förtroendevald och ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.

För mer information:
Magnus Westerlund, förhandlare Hyresgästföreningen, 072-551 75 77

Region NorrlandRegional pressjour Norrland010-459 18 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.