Hyresgästföreningen på Almedalen

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Under Almedalsveckan arrangerar och medverkar Hyresgästföreningen i ett antal programpunkter.  

Hyresgästföreningens program under Almedalen: 

Tisdag 5 juli  

08:30 – 09:30 Renovräkningar – en bostadssocial tragedi eller politisk mytbildning?  

Fastighetsägare vittnar om en kraftigt växande renoveringsskuld i befintligt hyresbestånd, samtidigt som fler hyresgäster beskriver ökade svårigheter att klara den högre hyran efter renovering och tvingas därför att flytta. Hur ser det egentligen ut? 

Arrangör: Bostadspolitik.se 
Plats: Strandgatan 6, Clarion Hotel Wisby ”Paviljongen”  

13:30 – 14:15 Är fri hyressättning botemedlet för den sjuka hyresmarknaden?  

Förra året föll Sveriges regering på frågan om fri hyressättning. Den svenska hyresmarknaden har stora brister. I större städer är det mycket utmanande att få tillgång till en hyreslägenhet och en stor svart marknad sväljer enorma summor. Vilka är för- och nackdelarna med fri hyresmarknad? 

Arrangör: Hanaholmen, Ålands landskapsregering 
Plats: Holmens kajplats 10, Michael Sars fartyg plats 604b 

14.15-15.15 Vägen framåt på bostadsmarknaden, för alla

Hur säkerställer vi att vi inte bara bygger mycket, utan också rätt. Och vilket ansvar har staten, kommunerna och privata aktörer för att säkerställa en hållbar utveckling på bostadsmarknaden? På ett samarrangemang mellan Fastighetsbyrån och Swedbank belyser vi dagens ohållbara situation från olika perspektiv samt diskuterar lösningar på ett av våra största samhällsproblem. 

Arrangör: Swedbank och Fastighetsbyrån 
Plats: Swedbankhuset på Volters gränd 8   

15:00-15:45 Hur kan vi stoppa renovräkningar i Sverige?  

Det har pågått omfattande renoveringar av de eftersatta miljonprogramsområdena under flera år. Ofta följer kraftiga hyreshöjningar som tvingar de boende att flytta, i praktiken vräks man i samband med renoveringen. Hur kan vi arbeta för att motverka renovräkningar? 

Arrangör: Hyresgästföreningen  
Plats: Strandvägen 22  

Förbundsordförande Marie Linder och förbundschef Erik Elmgren är tillgängliga för intervjuer och samtal under Almedalsveckan. För förfrågningar kontakta 010-459 10 70 eller [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.