Hyrestvist avgjord – Hyltebostäders hyror höjs med 2,3 procent

| 29 april, 2022 | 0 kommentarer

Hyrestvisten mellan Hyresgästföreningen och Bostadsstiftelsen Hyltebostäder är avgjord. Hyresmarknadskommittén har beslutat att hyrorna för den kommunala bostadsstiftelsens hyresgäster ska höjas med 2,3 procent från den 1 februari 2022.

Efter att årets hyresförhandling strandat valde Hyltes kommunala bostadsbolag Hyltebostäder att ta hjälp av partsorganisationernas nationella kommitté. Denna kommitté har till uppgift att pröva hyrestvister mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga bostadsbolag. Hyresmarknadskommittén gav ett medlingsbeslut på 2,3 procent från den 1 februari 2022. 

Hyresgästföreningen har försökt att påverka stiftelsens beslut om debitering av retroaktivitet, där föreningen verkade för att retroaktiviteten skulle fördelas över årets resterande månader. Hyltebostäder beslutade dock att den retroaktiva delen av hyreshöjningen ska debiteras under juni månad. Frågor om och hjälp med betalning av retroaktiviteten hänvisas till Hyltebostäders växel, som nås på nummer 0345-181 00. 

Drygt 500 lägenheter berörs av hyreshöjningen.

För mer information, kontakta: 
Sara Boström, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne, 
010-459 17 34, [email protected] 

Albin Subašić, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne, 
010-459 17 03, [email protected] 

Thinh Ledinh, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne, 
010-459 17 84, [email protected] 

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.