ICA-butikernas kortproblem visar att kontanter måste finnas

| 23 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Foto: Amanda Wollstad, Malmö
 
Under söndagen var det ett nytt IT-haveri i livsmedelshandeln. Den här gången gällde det ICA:s betalsystem för kort som låg nere, med långa köer som följd.

Sveriges största livsmedelskedja ICA drabbades på söndagen av IT-problem och deras kortbetalningar slutade fungera på många håll i landet. Problemen har felsökts under helgen, men än så länge har ICA inte uttalat sig om vad felet beror på.

– Det här är inte första gången vi ser effekten av ett sårbart betalsystemen. Tidigare var det Coops betalningssystem som låg nere och nu är det ICAs, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.

Många ICA-butiker har kunnat erbjuda kontantbetalning. De kunder som haft kontanter har därför kunnat handla sina livsmedel.

– Kontanter fungerar alltid, oavsett om det finns uppkoppling eller ej. Därför är det nödvändigt att kontanterna finns som alternativ till de digitala betalningssystem vi har idag, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontaktupproret.

För mer information:

Björn Eriksson, tel 070-6264606

Om Kontantupproret

Kontantupproret är ett nätverk av organisationer och föreningar som tycker att det är viktigt att kontanter finns kvar som betalmedel i Sverige. Kontantupproret anordnar möten och seminarier samt bildar opinion för användningen av kontanter. Vi anser att det behövs ett tydligt regelverk kring kontanterna och att det inte bara kan vara privata aktörers sak att besluta om.kontanternas framtid. Våra förslag finns sammanfattade i en skrift som även kan laddas ner. Läs mer på Kontantupprorets hemsida.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *