Connect with us

Marknadsnyheter

Inbjudan till ALM Equitys presentation av delårsrapporten för perioden januari-september 2024

Published

on

Tisdagen den 12 november publicerar ALM Equity AB (publ) delårsrapporten för perioden januari-september 2024. Samma dag kl 15:00 (CET) presenterar ALM Equitys CFO John Sjölund rapporten tillsammans med Carnegie Investment Bank.

Presentationen kommer att hållas på svenska och under presentationens gång finns möjlighet till att skriftligen ställa frågor via chattfunktionen. Frågor kan även skickas i förväg till john.sjolund@almequity.se.

Datum för presentation: 12 november 2024
Tid: 15:00 (CET)

Anslutning till presentationen sker genom att klicka på denna länk: Presentation Q3 2024.

Delårsrapporten samt presentationen kommer att publiceras på ALM Equitys webbsida. 

För mer information kontakta:
John Sjölund, CFO, tel +46 (0)70 309 93 03

Om ALM Equity
ALM Equity utvecklar och investerar i tillgångar och verksamheter inom fastighetsbranschen utifrån den framtida marknadens behov. ALM Equitys aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bona folkhögskola lär Motalaborna om AI: ”borde få ökade medel för att göra mer”

Published

on

By

Nyligen bjöds Motalabor in till Bona folkhögskola för att lära sig om AI. Det som kallades Öppet AI-Hus arrangerades för att minska och förebygga kunskapsklyftor, och riskerna för ett digitalt utanförskap. På plats fanns välkända AI-profiler som Mathias Sundin från regeringens AI-kommission, och Troed Troedson som är samhälls- och framtidsanalytiker.

AI är en naturlig del av vardagen på Bona folkhögskola, och används både i verksamhetsutvecklingen och utbildningen. Med ett AI-öppet hus ville Bona ge fler möjligheten att ta del av den nya intelligensen, både för att minska och förebygga kunskapsklyftor, och bidra till att minska riskerna för ett digitalt utanförskap.

– AI har blivit tillgängligt för alla, men det är långt ifrån alla som vet vad AI är, och hur det förändrar samhället och arbetslivet. Kvällen syftade till att öka Motalabornas kunskap om AI, berättar Anneli Dahlqvist som är rektor på Bona folkhögskola. Hon tillägger:

— Som folkhögskola träffar vi många Motalabor, och vi når också ut till grupper med ett högre digitalt utanförskap. Vi anser att AI-kunskap är en demokratisk rättighet och vill därför bidra så mycket vi kan. Jag kan tycka att folkbildningen borde få ökade medel för att kunna göra ännu mer. Vi har kunskapen och viljan.

Det var inte bara Motalabor som kom till Bonas Öppet AI-Hus, utan även besökare som hade rest många mil. Besökarna lyssnade nyfiket och flera frågade efter möjligheten att lära sig mer. En kurs efterfrågades, och Bona lovade att återkomma i frågan.

Från programmet:

  • Mathias Sundin, medlem i regeringens AI-kommission och chefredaktör för Warp News. Mathias berättade om AI och hur det frigör både potential och kreativitet.
  • Troed Troedson, samhälls-och framtidsanalytiker samt digitaliserings- och AI-expert. Troed förklarade hur AI förändrar arbetslivet och vad det innebär för framtiden.
  • Per Gullbrand, föreläsare inom praktisk AI. Per berättade vad vi kan göra med AI idag och visade konkreta exempel.

För mer information, kontakta:

Anneli Dahlqvist, rektor Bona folkhögskola
Tel: 070-774 53 62
Mejl: anneli@bona.nu

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gör ett bokslut för 2024 och satsa på bättre ekonomi 2025

Published

on

By

Det är inte lång tid kvar tills vi kan lägga ett händelserikt 2024 bakom oss. I den positiva vågskålen ligger att inflationen kommit ned globalt och centralbankerna har börjat sänka sina styrräntor. Här i Sverige räknar Riksbanken med fler sänkningar än de som redan skett, vilket gagnar hushåll med bolån, tillväxten och företagen. Sen finns det osäkerhetsfaktorer också. Trumps valseger kan innebära högre exporttullar vilket är negativt för Sveriges del. Nu kan det vara hög tid att göra ett bokslut över din privatekonomi 2024 och staka ut riktningen för hur din privatekonomi kan förbättras under kommande år.

En ljusning i privatekonomin, tack vare sjunkande inflation och lägre bolåneräntor står för dörren 2025. Därtill kommer det skattelättnader. Gå igenom hur ditt ekonomiska år 2024 blev. Med ett helt år i ryggen är det lätt att sammanställa vad pengarna gått till. Dina utgifter sammanställs via banken där du har ditt kort. Ibland kan det krävas lite mer tid om du har fler kort och stående överföringar som inte syns. Sammanställ allt. Nu har du ditt bokslut över året. Kanske inser du att det finns vanor och beteenden som kostar mer än vad du trott har andra läckor du vill täppa till.

– Utöver det grundläggande som inkomster och utgifter påverkas vår ekonomi av om vi lever ensamma eller tillsammans med någon. Hur vi bor påverkar och var vi bor likaså. Alldeles oavsett hur din situation ser ut så är mitt bästa tips att ha en plan för privatekonomin under 2025. Genom att göra ett bokslut över 2024 får du koll på vad du eventuellt behöver justera för en bättre ekonomi under kommande år. Var kritisk och noggrann och låt genomgången få ta den tid som krävs, det lönar sig. Genom att utvärdera vad som gick bra och mindre bra under det gångna året kan man nå ekonomisk förbättring under kommande året, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på Hypoteket.

Några saker att tänka på som kan öka chansen till en bättre privatekonomi 2025: 

Det kan vara smart att gå igenom privatekonomin i december. Då har du ett helt år att se tillbaka på. Sammanställningen kan både få ta tid och vara lite jobbig, men behöver göras för att få klarhet i vad du kan göra bättre eller förändra inför 2025. En enskild post kan tyckas liten, men sammanslaget över året kan det blir tillräckligt stora summor för att du ska orka ändra ett beteende. Syna därför dina beteenden och vanor i sömmarna. 

1. Var aktiv och påläst gällande dina bolån. Håll koll på din belåningsgrad (som reglerar din amortering). Uppdatera värderingen om det gått fem år sedan du gjorde en senast. Ta ut ditt amorteringsunderlag och jämför banker med varandra. Byt bank om du får bättre villkor någon annanstans. 

2. Har du behövt ta av sparade pengar för att klara högre utgifter, eller har du behövt dra ned på ditt sparande eller slutat helt? Prioritera då ditt sparande 2025. Även ett litet sparande är bättre än ingenting alls. Kommer du fram till en exakt summa varje månad, sätt den som en stående överföring. 

3. Välj sparform med omsorg. Är det pengar till en buffert bör pengarna sitta säkert med noll risk. Sätt bufferten på ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti. Först när du kommit en bit på vägen, ett bra riktmärke är att ha två månaders utgifter på sparkontot, kan du prova att investera i fonder och aktier.

4. Se över ditt elavtal och försök komma ned i kostnad genom att byta leverantör.  Se över din hemförsäkring och jämför den med andra alternativ. 

5. Finns det tjänster som du betalar för men som du inte använder? Då är det hög tid att säga upp dessa eller pausa. 

6. Gör en prioriteringslista. När allt nödvändigt är betalat, hyra, avgift, ränta, försäkring och buffertsparande etc – ställ dig frågan vad vill du göra med pengarna som eventuellt blir över.  Är ni flera i familjen kan det vara bra att prata ihop er. Vill ni olika saker, försök att hitta en lösning som alla känner sig nöjda med. 

7. Syftet med genomgången av ekonomin är att skaffa sig koll. Om du kommer fram till att ingenting går att justera eller ändra på, du kan inte spara mer eller snåla in på något, deppa inte ihop för det. Förhåll dig till situationen och ha som plan att komma igång med sparandet längre fram. 

För mer information kontakta gärna: 

Claudia Wörmann, boendeekonom på Hypoteket

claudia@hypoteket.com eller 0709- 90 68 14 

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt bolånekunder att sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Black Week fortsatt populär i osäkra tider

Published

on

By

E-handeln ökade med 5 procent under tredje kvartal jämfört med motsvarande period 2023. E-barometerns Q3 rapport 2024 pekar därmed på en försiktig men positiv trend för e-handeln.

I takt med att inflationen sjunkit och styrräntan sänkts har e-handlares och konsumenters förväntan på framtiden stärkts. Fyra av tio e-handlare tror på en ökad e-handelsförsäljning i slutet av 2024. Men färre konsumenter än vanligt uppger att de tänker e-handla julklappar i år enligt barometerns julklappsprognos.

  • Endast 54 procent av konsumenterna är helt säkra på att de kommer att handla julklappar på nätet i år, vilket är den lägsta siffran sedan 2017.
  • Julhandeln online förväntas minska med 0,6 miljarder kronor jämfört med 2023.
  • 21 procent av konsumenterna att handla färre julklappar i år.

Yngre konsumenter avvaktar i högre utsträckning med sina stora inköp under året för att i stället handla under Black Week. De planerar till och med att utnyttja Black Week i ännu högre utsträckning i år än i fjol. En av fem tror att de kommer att spendera ett större belopp i år än förra året.

  • Hemelektronik är fortsatt den populäraste kategorin under Black Week, där hela sju av tio män i åldern 18-29 år planerar att shoppa, säger Marie Rudolfsson, chef affärsområde paket PostNord Sverige.  

E-barometerns Q3-rapport har temat Black Week, julhandel samt lager och kampanjer innehåller också intervjuer med NetOnNets logistikchef Rene Ecke och Åhléns e-handelschef Jenny Zeng som berättar hur de förbereder sig inför högtiderna. E-barometerns samarbete med Google går nu in på sitt andra år. Google ger e-handlare tips om hur man kan navigera rätt under både Black Week och julhandeln.

E-barometern vilar på statistik från e-handlare och konsumenter. Rapporten som utkommit varje år sedan 2006 finns tillgänglig genom nedanstående länk:

https://www.postnord.se/foretag/foretagslosningar/e-handel/e-barometern/

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: press@postnord.com

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. År 2023 hade koncernen cirka 24 500 anställda och en omsättning på 39,3 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.