Connect with us

Marknadsnyheter

Inbjudan till presslunch om Husmanskostens Dag Restaurangakademien, Stockholm. Måndag den 17 februari 13.00 – 14.00

Published

on

Den 26 februari är det dags för den allra första upplagan av Husmanskostens Dag.

En dag att hylla, laga, äta och diskutera vårt svenska mat-arv. Den 17 februari bjuder vi in till en pressluch där vi berättar mer om vår idé och vision.

Husmanskost är hållbar mat. Mat som lagas från grunden av lokala råvaror, inte kräver speciella kunskaper i köket, inte är dyr och som mättar. Mat som bygger på närhet, säsong och att verkligen använda allt det som vår egen natur kan ge. 
En gång var detta en nödvändighet. Och på många sätt kan det sägas vara det idag också. Vare sig vi talar om hållbarhet, hälsa, ekonomi eller till och med beredskap.

Vårt mål är att skapa ett brett engagemang för husmanskost överallt där måltider skapas och avnjuts. 

Allt från mataffärer, till skolor, matsalar på företag, kök i vård och omsorg och givetvis – alla restauranger i vårt land. Och inte minst våra kök i hemmen. En dag då vi alla njuter av och hyllar den svenska husmanskosten.

Husmanskostens Dag är till för alla och det finns inget ägandeskap eller bakomliggande kommersiellt syfte.

Här kan du läsa vårt pressmeddelande

Här kan du läsa vårt manifest

Den 17 februari kl 13:00 – 14:00 bjuder vi på en presslunch på Restaurangakademien (Rökerigatan4, Johanneshov)

Pontus Frithiof, Peter Kjellberg (White Guide), Fredrik Eriksson och Karsten Thurfjäll (Gastronomiska Akademien) berättar om bakgrunden, planerna, visionerna och lite om sina tankar om husmanskostens plats i dagens och framtidens matkultur.

OSA = ASAP

Restaurangakademin har plats för max 30 personer. Vi kommer att tillämpa ”first come, first served” så OSA i god tid för att vara säker på att få en plats.

Fotograf (Johan Marklund) kommer att finnas på plats och är tillgänglig (utan kostnad) för alla deltagare. Meddela gärna om du vill använda hans tjänster.

OSA till marcus.ekman@pontusfrithiof.com
OBS – ange eventuella allergier i ditt svar.

BLAND DE SOM STÖDJER HUSMANSKOSTENS DAG HITTAR DU BLAND ANNAT:
Gastronomiska Akademin, White Guide, Måltidsakademien, Menigo, Martin & Servera, Arla, LRF, Pontus Frithiof – krögare och initiativtagare, Mikael Einarsson – kock och krögare Chez Jolie, PM & vänner i Växjö, Andreas Printz – Tysta Marie/Öster-malmshallen, Hanna Normark – K-märkt, Crister Dahl – Compass, Niclas Alm – Wiggos Wrap, Sabis dagligvaruhandel och restauranger, Nordrest m fl.

Peter Kjellberg
vd, White Guide
073-806 33 33
peter@whiteguide.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt

Published

on

By

Torbjörn Söderberg

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg pratar med Jesper Norberg på EFN om börsens väg framåt. Man tar upp värderingar och makro, samt hur han själv väljer att agera.

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt
Continue Reading

Marknadsnyheter

Kreditkort skapar problem för USAs konsumenter – CNBC granskar

Published

on

By

CNBC pratar kredikort

CNBC tittar närmare på hur kreditkort skapar problem för konsumenterna i USA som får betala räntor på upp till 36 %, och ovanpå det kommer nya avgifter. När det skapar så här stora problem blir det ett problem för ekonomin som helhet, det är inte bara ett individuellt problem.

CNBC granskar kreditkort och problemen de skapar

Vi skrev nyligen om rekordhög belåning hos investerare i USA. Det är samma sak här, när det är så många individer som är så hårt belånade blir det ett problem för hela aktiemarknaden.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Varför går det så dåligt för Las Vegas?

Published

on

By

Vy över Las Vegas

Det pratas mycket om att Las Vegas har blivit tomt. Det kommer färre besökare både från USA och utlandet, i en sådan omfattning att vägar som förut var fyllda med bilar nu är smidiga att ta sig fram på. De enda som fortsatt verkar komma är affärsresenärerna.

Las Vegas får mycket kritik för att ha blivit för giriga. Hotellen har börjat lägga på alla möjliga konstiga avgifter för att tjäna mer, restaurangerna lägger på avgifter och dessutom har det tillkommit flera nya skatter. Besökarna känner sig lurade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 Tanalys