Industrial Solar och badenovaWÄRMEPLUS samarbetar för att påskynda energiomställningen

| 3 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Clean Industry Solutions dotterbolag Industrial Solar GmbH har fått en order på ett solcellssystem från badenovaWÄRMEPLUS GmbH & Co. KG, vilket är en lovande start för ett eventuellt långsiktigt samarbete mellan de två parterna. Ordern har en nettovolym på 26k€ och planeras att förverkligas i november i år. Installationen är ett avgörande steg för båda företagen för att påskynda energiomställningen i södra Tyskland. 

badenovaWÄRMEPLUS GmbH & Co. KG är ett 100-procentigt dotterbolag till badenova AG & Co. KG och grundades 2007 med projektplanering, konstruktion och drift av värmenät och värmesystem som kärnverksamhet. Elbolaget står som en av de starkaste aktörerna i regionen mellan övre Rhen och norra Schwarzwald. ”PLUS” i deras namn står för övergången till förnybara energikällor och för att inkludera fler idéer, mer innovation och mer partnerskap. De erkänner också att energiomställningen kräver en betydande omorientering av värmeproduktionen eftersom den största potentialen för effektivitet, besparingar och övergång till förnybara energikällor ligger i en grönare värmeförsörjning, vilket stämmer överens med Industrial Solars helhetsstrategi.
Industrial Solar GmbH grundades som en teknik- och lösningsleverantör med visionen att minska koldioxidutsläppen inom industrin. Företaget erbjuder innovativa och skräddarsydda solenergilösningar för att genomföra förnybar värmeförsörjning för industriella processer. Industrial Solar-teamet har lång och omfattande internationell erfarenhet och djupgående teknisk kunskap. Företaget tillhandahåller skräddarsydda system som omfattar olika kombinationer av lösningar för uppvärmning, kylning och elproduktion.
Med ett gemensamt mål och en gemensam vision kan de två lokala företagen spela en viktig roll för att accelerera energiomställningen i regionen. I detta syfte har de redan kommit överens om att Industrial Solar ska utveckla och förverkliga ett solcellssystem på värmecentralen i Staufen i november 2022. Systemet kommer att monteras på ett grönt tak med en moduleffekt på 19,44 kWp och en total volym på 26 000 euro. Därutöver har Industrial Solar och badenovaWÄRMEPLUS ett stort intresse för ett långsiktigt samarbete som omfattar ytterligare skräddarsydda solenergisystem.
Det förväntade långsiktiga samarbetet mellan de två företagen stärker de lokala relationerna och förstärker Industrial Solars helhetssyn på solenergilösningar. Dessutom visar det en utmärkt potential för gemensam nytta genom djupgående kunskapsöverföring och för fler kommande projekt.

Kontaktinformation:

Clean Industry Solutions Holding Europe AB
c/o Win-Win Ekonomi AB
Palmfeltsvägen 21
SE-121 62 Johanneshov/Sweden
E-Mail: [email protected]

Amudova AB är Clean Industry Solutions’ certified adviser. Tel: 08-546 017 58

E-mail: [email protected]

Clean Industry Solutions Holding Europe AB holds 100% of Industrial Solar GmbH and 100% of SolarSpring GmbH – both located in Freiburg/Germany.  
Industrial Solar GmbH is an international leading technology and solution provider, which develops projects mainly based on its innovative Fresnel collector technology suitable for fulfilling an expected growing market of solar process heat. As a one-stop-shop Industrial Solar offers turnkey solutions for customers in several industries.
Find out more about Industrial Solar GmbH at the following address:

https://www.industrial-solar.de/en/

Founded in 2009 as a spin-off of the Fraunhofer ISE, SolarSpring GmbH – membrane solutions, has evolved into an international pioneer in the field of membrane distillation offering innovative waste- and drinking water treatment technology.
Find out more about SolarSpring GmbH at the following address:

https://solarspring.de/en/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.